Yeni Civic Type-R’ın Detayları Belli Oldu

2
979

Uzun bekleyişlerin ardından iddialı bir şekilde tekrar ortaya çıkan Honda Civic Type-R’ın teknik verileri detaylı olarak açıklandı.

Gelmiş geçmiş en yırtıcı Type-R olarak lanse edilen yeni Civic Type-R’ın yollarla buluşması için geri sayım başladı. Otomobilde direkt enjeksiyonlu, tamamen yeni bir motora görev veriliyor. Turbo beslemeli benzinli VTEC motor, 6500 d/d’de 310 HP güç, 2500 d/d ile 4500 d/d arasındaysa 400 Nm tork üretiyor. Değişken supap zamanlamalı 2,0 litrelik motorun 7000 d/d çevirebildiği belirtiliyor.

 

6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere aktaran Type-R, 0’dan 100 km/s hıza 5,7 saniyede ulaşırken son hız 270 km/s olarak açıklanıyor. Otomobil, ilk etapta beyaz, siyah, gri, mavi ve kırmızı karoser renkleriyle satışa çıkacak. 

 

Civic Type-R’da yenilikçi adaptif amortisör sistemi görev alıyor ve bu sayede yol tutuşla konfor arasında bir denge sağlanması amaçlanıyor. Bu vahşi Civic’i dizginlemekse 350 mm çapında, dört pistonlu Brembo fren sistemine düşüyor. 

 

 

2 YORUMLAR

  1. Japon otomotiv devi Honda, otomobil üretiminde yeni bir yöntem geliştirdiğini duyurdu. Honda Motor Co. daha önce denenmemiş yeni bir seri üretim montaj sistemi geliştirdi. ARC Line adı verilen bu yöntem sayesinde ana hat ile birlikte hareket eden montaj hücreleri üretimi tamamlıyor. Marka geliştirdiği bu sistemin üretimine Mart 2016’da Tayland’daki Prachinbru Fabrikası’nda başlayacak. Bu sisteme göre, bir araç gövdesini ve o araca eklenecek parçaların tamamını ARC adı verilen ünite taşıyor. Üzerinde 4 adet montaj hücresi bulunan bu sistem, otomobil montaj hattında ilerlemeye devam ederken gerekli parçaların montajını sağlıyor. Üretim esnasında parça montajı yapılacak bir sonraki otomobilin parçalarının seçimine de yardımcı olan sistem, üretim bandı üzerinde çalışan ve montaj yapan çalışanların yapabileceği herhangi bir hatayı engelliyor. ARC Line hem zamandan hem de enerjiden tasarruf sağlıyor.

  2. Yenilikleriyle otomotiv dünyasında ses getiren Honda ARC Line adlı otomobil üretim modeliyle daha önce görülmemiş bir seri üretim montaj hattı geliştirdi ve hayata geçirdi. ARC Line ilk kez Tayland’daki yeni otomobil fabrikasında devreye alındı. Honda Motor Co. dünyada eşi olmayan yeni bir otomobil seri üretim montaj modeli geliştirdi. Yeni montaj yönteminde ana hat ile birlikte akan montaj hücreleri, üretim hattını tamamlıyor. Honda, söz konusu yeni üretim modeline ARC Line adını verdi ve ilk üretimlerine Mart ayında başlayan Tayland’daki Prachinburi Fabrikası’nda devreye aldı. Honda’nın Tayland’daki üretim ve satış faaliyetlerini yürüten Honda Automobile Thailand Co., Ltd (HATC) bünyesinde bulunan fabrika Prachinburi ilindeki Rojana Endüstri Bölgesi’nde yer alıyor. Honda tarafından geliştirilen ve dünyada bir ilk olan ARC Line alışagelmiş diğer montaj modellerinden yenilikçi ve özel montaj tekniği ile ayrılıyor. ARC Line’da üretim hattını, ana üretim hattı ile birlikte akan montaj hücreleri tamamlıyor. Bugüne kadar otomobil üretimi için geliştirilen ve kullanılan alışagelmiş diğer üretim modellerinde üretim tek bir süreç olarak ilerliyor ve üretim bandında ilerleyen araç üzerine parçaların montajı tek tek yapılıyordu. Ancak Honda’nın ARC Line adını verdiği hücreli modelde tek bir üretim süreci içerisinde ana üretim hattını destekleyen küçük montaj hücreleri aynı anda birçok parçanın montajını gerçekleştirme avantajını sunuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here