Volvo, Motorlarını Güncelleyecek

1
1313

İki yıl önce tanıtılan Volvo Drive-E motor ailesine yeni üyeler daha ekleniyor. Yeni motorlar, V40, S60, V60, XC60, V70 ve XC70 modellerinde görev alacak.

İsveçli üretici, ürün gamındaki birçok modelin motorlarını önemli bir operasyona tabii tutarak değiştiriyor. Önden çekişli aktarmaya sahip, dört silindirli motorlar, yerini tamamen yenisine bırakacak. Yeni nesil 3 silindirli, turbo beslemeli benzinli motorlar, 1,5 litre hacminde ve 122 HP ile 152 HP’lik iki farklı versiyonu bulunacak. V40 ve S60’da görev alacak motorlar, 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla işbirliği yapacak.

2,0 litrelik D4 motor seçeneğiyse artık 181 HP yerine 190 HP güç üretecek. V40’ta görev yapan 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel motorun da gücü 5 HP yükseltilerek 120 HP’ye ulaşmış. Fakat, S60’da 1,6 litrelik dizel motor, maalesef yerini 2,0 litrelik yeni Drive-E motora bırakacak ki bu ülkemizin vergilendirme sistemi açısından bakıldığında kötü bir haber.

1 YORUM

  1. Bu ülkede satış hacminden çok çok fazla medya desteğini kullanmasına rağmen, pazarı okuyamayan tek marka diyebilir miyiz?
    Tüm markalar mevcut araçlarına servis, yedek parça desteği verirler. Biri hariç. Hep tek yanlı neşriyat yapar. İletişim bu değildir. İletişim ve inovasyon müşteriyle birlikte olanına denir.
    Sanki müdürleri İstanbul’a sefa sürmeleri için gönderir. Çalışıp bu büyük pazarda başarı için değil.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here