Volkswagen’in Gizemli SUV’u Ortaya Çıktı

1
1543

Volkswagen’in Gizemli SUV’u Ortaya Çıktı

Volkswagen T-Prime Konsept GTE

Volkswagen‘nin geçtiğimiz güne kadar sadece birkaç resmini yayınladığı hibrit SUV modeli gün yüzüne çıktı.  Volkswagen Tiguan ve Volkswagen Tuareg modelleri arasına konumlandırılan Volkswagen T-Prime Konsept GTE, sert bakışlı farları ve kendine özgün gündüz farları ile agresif bir yüz yapısına sahip. Kaput üzerinde ve yan taraflarda yer alan çizgileri de bu yüz yapısını destekliyor.

 

Volkswagen T-Prime Konsept GTE modelinin arka bölümüne baktığımızda ise yana doğru uzayan stop lambaları öne çıkıyor. Oldukça geniş boyutlara sahip olan aracın yerden yüksekliği de aracın gücünü gözler önüne seriyor.

 

İç mekanında ise Volkswagen’nin değimiyle ‘’geleceğin kokpiti” yer alıyor. Dijital göstergeler ve aktif bilgi ekranının öne çıktığı iç tasarımda konfor en üst düzeyde.

 

Motor özellikleri

Şimdilik konsept olan Volkswagen T-Prime Konsept GTE, 2.0 litrelik dört silindirli bir motora ve bu motoru destekleyen bir elektrikli motora sahip. Bu iki motor aynı anda çalıştığında toplamda 375 HP güç üretiyor ve aracı 0’dan 100 KM/S hıza 6 saniyede ulaştırıyor. 8 ileri otomatik şanzımanla donatılan arasın sadece elektrikli motoru 50 KM menzile sahip. 

1 YORUM

  1. Önemli piyasalarda giderek sıkılaşan karbon emisyon standartlarının tüketicileri elektrikli çözümlere yönlendirmesi bekleniyor. Volkswagen’in geliştirme ve elektrikli otomobillerden sorumlu yöneticilerinden Thomas Lieber konuyla ilgili “CO2 sınırlarının yasalarda giderek daha katı hale gelmesiyle tüm üreticiler elektrikli taşıtlar sunmak zorunda kalacak” dedi. 1 milyon hedefi VW’in CO2 limitlerine uyum sağlama stratejisi ile birlikte perçinlendi. Firmanın en büyük pazarı Çin’de de karbon salınımıyla ilgili standartlar katılaştırıldı. Volkswagen Grup şu anda üç elektrikli otomobil sunuyor; VW e-Up, e-Golf ve Audi R8 e-tron. Firmanın altı plug-in hibrit modeli var; VW Golf GTE, Passat GTE, Audi A3 Sportback e-tron, Q7 e-tron quattro, Porsche Panamera S E-Hybrid ve Cayenne S E-Hybrid. 2020 yılı itibariyle firma ürün serisini 20 yeni elektrikli ve plug-in hibrit ürünle büyütmek istiyor. Bunlara Tesla’ya rakip olacak iki model yani Porsche’nin Mission E elektrikli otomobili ve Audi’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili e-tron quattro da dahil. VW elektrikli ve hibrit otomobil satışları şu an beklendiği gibi değil. VW markası bu yıl 12 bin 100 e-Golf ve 13 bin 400 Golf GTE üretmeyi bekliyor. 2013’te çıkan e-Up ve en yeni model Passat GTE dahil VW elektrikli otomobillerin -ilk üretime başlamalarından bu yana- toplam üretiminin yıl sonunda 103 bini bulacağı tahmin ediliyor. Kıyaslama yaparsak Toyota geçen yıl 75 bin 400 Prius plug-in hibrit sattı. Renault-Nissan ise dünya çapınd

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here