Volkswagen’in Emisyon Zararı

0
906

Volkswagen emisyon krizinin zararını açıkladı. Yıllık finansal raporunu açıklayan Volkswagen, satışlarını arttırsa da cezalar nedeniyle 2015 yılını zararla kapattı.

Otomotiv tarihinin en büyük skandalının baş aktörü olan Volkswagen, 2015 yılını 4.1 milyar avro zarar ile kapattı. 12.8 milyar avro kar elde eden Volkswagen, bu karın 16,2 milyarını emisyon skandalına harcadı.

Avrupa’nın birinci dünyanın ise Totota‘dan sonra ikinci büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen, 2014 yılına göre 2015 yılında daha fazla araç satışı yapsa da, emisyon cezaları şirketi zarara uğrattı. Geçtiğimiz günlerde ABD ile yaptığı anlaşmaya göre de ABD’deki araç sahiplerine 5’er bin dolar ödeyecek olan Volkswagen’in 2016 yılını da zararla kapatacağı tahmin ediliyor.

 

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, emisyon meselesi olmasaydı Volkswagen’in başarılı bir yıl geçirdiğini açıklayabileceklerini belirterek; ‘’ Mevcut kriz, bugün açıklanan rakamların da gösterdiği gibi Volkswagen’nin finansal durumuna büyük bir etki yapıyor” dedi.

Volkswagen’in 2015 yılı finansal raporu:

Konsolide satış geliri: 213.3 milyar avro

İşletme karı: 12.8 milyar avro

Toplam gider: 16.9 milyon avro

İşletme zararı: 4.1 milyar avro

Net likidite: 24.5 milyar avro 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here