Tüketici Testi Opel Cascada

1
1365

Bayanların otomobillerden beklentileri neler? Bu soruya birçok cevap yazılabilir. Ancak biz bunu size ilk ağızdan aktarabilmek için tüketici testi köşemize bu hafta Didem Naz Cantay’ı konuk ettik. Diğer bir konuğumuz ise üzerine konuşacağımız Opel Cascada.

 Özellikle yaz aylarının fenomenleri olan üstü açık otomobiller hem tasarımıyla hemde tarzıyla beni etkilemiştir. Opel’in Cascada’sı da aynı etkiyi üzerimde bıraktı. Tasarım anlamında model farklı olmayı hedeflemiş ve bunu başarmış. Tavanın kumaş olması da metal tavanlı modellere göre ağırlık avantajı sağlamış. Tavan açıkken 100 litrelik bir kayıp yaşıyorsunuz. Kapalı olduğunda ise model size 350 litrelik bir alan sunuyor. Kayıp çok büyük görünüyor ancak verdiği özgürlük ve haz buna değer dedirtiyor.

 
İç mekanda tanıdık bir tasarım karşıma çıkıyor. Opel’in herhangi bir modelini kullanan bireyler burada sıkıntı yaşamayacaklardır. Direksiyon simidi ise özellikle bayan sürücüler için kaba. Kapılar ise oldukça ağır. Ancak aracın boyutları ve üstü açık bir model olduğunu göz önünde bulundurursak bu gerekli. Otomobilin tavanı vites
kolunun hemen arkasındaki krom görselli bir tuş ile saniyeler içinde açılıyor. Bunu 50 Km/s hıza kadar yapıyor olmanız ise müthiş. Modelde eleştirebileceğim noktalardan biri aracın üstü kapalıyken C sütunu diye adlandırılan bölümlerden fazla ses gelmesi. Evet bu bir metal tavan değil yalıtımın çok iyi olmasını beklemiyorum ancak bu kadar ses kabul edilebilir değil. Satın alma kararında ise model 123 Bin TL’ye yakın fiyat etiketine sahip. Model dizel otomatikte satın alınabiliyor. Onun fiyatı ise 163 Bin TL seviyesini geçiyor. Rakiplerinin fiyatlandırmalarına bakılınca her iki versiyonda avantajlı görünüyor.

1 YORUM

  1. Cascada kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirimki; Convertible araç kullanmak gerçekten müthiş bir keyif ve gözlerin üzerinizde olmasıda ayrıca keyif veren bir unsur 😉 Opel tarz araba konusunda Cascada ile kesinlikle başarılı olduğunu düşünüyorum…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here