Toyota Corolla 50 Yaşında

2
1337

İlk olarak 1966 yılında piyasaya çıkan Toyota Corolla bu yıl 50. Yılını kutluyor.

Toyota Corolla

Günümüze kadar 11 defa yenilenen ve 32 milyondan fazla üretilerek en çok satan otomobil modelleri arasına adını yazdıran Toyota Corolla, bu yıl üretiminin 50. Yılını kutluyor. İlk olarak 1966 yılında piyasaya çıkan Toyota Corolla’nın birinci neslinde 1100 cc hacimli benzinli bir motor yer alıyordu. 1970 yılına kadar üretilen birinci nesil özellikle Japon’ya pazarında beklenilenden daha iyi bir başarı elde etti ve ikinci nesil Toyota Corolla’nın üretilmesi zorunlu hale geldi.

 

Tasarım olarak fazla bir değişiklik yaşamayan ikinci nesil Toyota Corolla modelinde motorlar güçlendi ve çeşitlilik kazandı. Daha önceki neslinde 1.1 litre hacimli olan motor ikinci neslinde 1.4 ve 1.6 litre hacimli oldu.

 

Tasarım olarak genelde köşeli hatlara sahip olan ilk Toyota Corolla modelli asıl büyük değişimi 1987 yılında altıncı neslinde yaşadı. Hatları daha yuvarlak olan ve döneminin teknolojisini bünyesinde barındıran altıncı nesil Toyota Corolla’ya bir de 1.3 litrelik ekonomik bir motor seçeneği eklendi.

 

2000 yılına gelindiğinde ise diğer otomobil modelleri gibi Toyota Corolla’da milenyum çağına ayak uydurdu. Konfor öğelerinin öne çıktığı dokuzuncu nesil Toyota Corolla modelinin hatları daha yuvarlak form kazanırken boyutları büyüdü. İç hacimde bu büyümeden etkilenerek konfora katlı sağladı.

 

2006 yılına kadar üretimi süren dokuzuncu nesil Toyota Corolla’nın yerini alan onuncu nesil Toyota Corolla, üstün konfor ve güvenlik önlemleri ile piyasaya sunuldu. 2012 yılında geçirdiği makyaj operasyonuyla da günümüzün Toyota Corolla modeline bir adım daha attı.

 

2013 yılında günümüzün nesline ulaşan Toyota Corolla modeli ise, Toyota’nın yeni tasarım anlayışıyla adeta baştan üretildi. Daha keskin bir ızgara ve far uyumu ile gücünü gözler önüne seren yeni Toyota Corolla, geniş motor seçenekleri, üstün güvenlik donanımları ve araç içi eğlence sistemleriyle her neslinde olduğu gibi bir adım önde duruyor. 

2 YORUMLAR

  1. Yetkili servis verdiğim aracımı dışarılarda tamir ettirip getirirken de kaza yapıp, sonra da üstünü örtmeye çalışıp “git bildiğin yere” denmiş birisi olarak ben bu habere sadece …. la gülerim. Ömrüm boyunca toyota hakkında bunları yazacağım, çünkü resmen mağdur edildim. Bin kere durumumu anlattım ama dinleyen olmadı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here