Yeni nesil Fabia Combi, işlevselliği, pratikliği ve sahip olduğu teknolojik donanımlarıyla sınıfının standartlarını yeniden belirlemeye geliyor.

530 litrelik bagaj hacmi, 17 pratik özelliği, şık tasarımı ve yeni nesil teknolojik donanımlarıyla iddialı olan Combi, mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yatırımlarının yanı sıra model atağıyla da büyümeye devam eden Çek üretici Skoda, 2015’e de hızlı başladı.

Geçen yılın sonlarına doğru yeni Fabia Hatchback’i tanıtan Skoda’nın, 2015’teki ilk yeniliği ise üçüncü nesil Fabia Combi oldu. Duygulara hitap eden şık ve etkileyici tasarımı, geniş bagaj hacmiyle sınıfına bir kez daha yeni standartlar getirdi. Bunun sonucunda üstün konfor ve güvenlik donanımlarının yanı sıra düşük tüketimli motor seçenekleriyle de iddiasını artıracak. Yeni nesil Fabia Combi, mayıs ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

“Fabia Bizim İçin Büyük Öneme Sahip“

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, yeni Fabia Combi’nin, kompakt station wagon otomobillerin tanımını değişterecek özelliklere sahip olduğunun altını çizerek, 2015‘in hayli hareketli geçeceğini söyledi.
Yeni Fabia Combi’nin de, Fabia Hatchback gibi markanın Türkiye’deki iddiasını artıracak modellerden biri olduğunu vurgulayan Senyücel, “Yeni nesil Fabia ile B sınıfına yeniden ve güçlü bir dönüş yapacağız. Yeni Fabia ailesiyle birlikte 2015’teki hedeflerimizi bu yıldan daha yukarıya çektik. Ayrıca Fabia kendi içimizde yüzde 15’lik bir paya sahip olacak“ dedi.

Model sayılarının giderek arttığını ve bu sayede daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etme şansına sahip olacaklarına da değinen Senyücel, “Bu yıl da bizim açımızdan çok hareketli geçecek. Yeni sunacağımız Fabia HB ve Combi modelleriyle ürün yelpazemizdeki eksiklerimizi tamamlayacağız. Ağustos’ta ise tamamen yenilenen Superb Türkiye’de satışa sunulacak“ dedi.
2000 yılından bu yana tüm dünyada 1.1 milyon adetten fazla satışa ulaşarak başarısını kanıtlayan Skoda Fabia Combi, üçüncü nesliyle bunu bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Geniş hacim ve fonksiyonelliği, mükemmel bir tasarımın yanı sıra teknolojik donanımlarla da bir arada sunan yeni nesil Combi, Skoda markasının en iyi değerlerini üzerinde barındıracak şekilde geliştirildi.

Sınıfının En Geniş Bagaj Hacmi

Fabia Combi

Dış boyutlarında oldukça kompakt olan yeni  Combi, bununla birlikte iç mekan ölçüleriyle sınıfına yeni standartlar getirecek kadar geniş bir otomobil. Yolculara ayrılan bölüm 21 mm genişlerken, uzunluğu da 8 mm artırıldı. Bagajdaki 530 litrelik yükleme hacmi ise, arka koltukların yatırılmasıyla 1.395 litreye çıkarılabiliyor. 25 litre artırılan bu değerler, sınıfının en geniş bagaj hacmi anlamına geliyor.

Daha Çekici Bir Tasarım

fabia combi

Dış tasarım, otomobilin inanılmaz derecede fonksiyonel olan yapısına mükemmel katkı sağlıyor.  Hatchback kardeşi gibi Skoda’nın VisionC konseptinden alınan tasarım unsurları sayesinde, sportif ve dinamik hatlara sahip olan yeni Fabia Combi, bu anlamda da fark yaratıyor.

Bununla beraber HB kardeşinden farklılaşan panoramik cam tavan özelliği 2,0 m2’ye var yüzeyiyle aracın tavanın büyük bir bölümünü kaplıyor. Cam tavanın üzerine yerleştirilen gümüş tavan rayları bu şıklığı bir adım öteye taşıyor.

Aracın İçerisinde Kesintisiz İletişim

Skoda Fabia Combi, bu sınıfta devrim olarak nitelenebilecek ve kesintisiz iletişim sağlayacak yeni bir eğlence sistemiyle sunuluyor. Tüketiciler, aralarında Amundsen radyo navigasyon sisteminin de bulunduğu dört farklı eğlence ve bilgi sisteminden birini seçebilecek. “MirrorLink” teknolojisi sayesinde yeni Fabia Combi, akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve sürücülerin telefonlarındaki bazı uygulamaları ekranda görmesi ve kullanmasına da olanak sağlıyor. Bolero ve Amundsen eğlence sistemlerinde bulunan bu özellik, yakın zamanda Apple cihazları (Apple CarPlay ile) ve Android akıllı telefonları (Android Auto sayesinde) da bu imkandan yararlanabilecek.

Daha Çevreci Motor Seçenekleri

Önceki modele göre yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlanan yeni Fabia Combi, daha fazla çevre dostu bir otomobil haline getirildi. Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak Fabia Combi Grenline versiyonunda yakıt tüketimi 100 km’de sadece 3.1 litre düzeyinde. Tüm bunlar, gerek aracın aerodinamik unsurlarındaki geliştirme gerekse de ağırlığın 60 kg kadar düşürülmesiyle başarıldı. Güçleri 75-110 beygir arasında değişen üç benzinli ve üç dizel motor seçeneğinin bulunduğu Fabia Combi’de, Start-Stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemleri de bulunuyor.

Yeni Fabia Combi, önde ve arkada daha geniş iz açıklığına sahip (ön 30 mm, arka 31 mm arttı) ve aks aralığındaki 5 mm artış Fabia’ya büyük avantajlar sağladı. Fabia’da ilk kez kullanılan elektro-mekanik direksiyon ise, daha önceki elektro-hidrolik direksiyona göre ağırlık ve yakıt tasarrufunu beraberinde getiriyor.

İkinci El Skoda Fabia İlanları

4 YORUMLAR

  1. pratik olduğuna eminim skodanın sw modelleri bu özelliikleri sayesinde avrupada iyi yer edindi ancak şıklık konusunda ciddi tereddütlerim var bence fabia tasarım konusunda geriye gitmiş eski model çok daha çekiciydi

  2. ben aracın 2012 scout modelini kullanıyorum. eskiye göre teknolojik olarak daha ileriye gitmiş. fakat yeni nesil araçlara bakıldığındı (dış görünüm) olarak biraz geridi kalmış.daha yaşlı insanlara hitap eden kasalar kullanıyorlar bence bu araç daha sportif bir hale getirilebilr ve al benisi daha fazla olabilrdir. ilk iki nesil fabiayı satın aldım ve yıllardır kullanıyorum. Turkiye de pek tutulan bir segment olmamasına rağmen inşallah başarılı olur. tabi bunun için en önemli unsur fiyat ve kalite bu hissi müsterıye verebilirse bu segmenteki en büyük rakibi daha sportif duran fakat içi rezalet olan clio ile yarışabilir. şimdiden başarılar.

  3. Satışı başlayınca dizel otomatiğini almayı düşünüyorum. Oldukça ekonomik, Belki İz genişliği biraz daha olabilirdi. Fiyat politikası da önemli, Piyasada rekor kıracak gibi geliyor bana, Yabancı sitelerden de araştırdım. Ben çok beğendim

  4. b segmenti bir araç alacaksam sw tercih ederim… geniş araba her zaman daha mantıklıdır. işe yarayacak araba dediğin yeri gelecek eşya da taşıyacak…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here