Sandero Easy-R Yarı Otomatik Vites Kutusu

2
6416

Dacia markasının uzun zamandır beklenen yeniliği müşteri ile buluşuyor. Easy-R yarı otomatik vites kutusu Sandero Stepway modeli ile satışa sunuluyor.

• Easy-R teknolojisi, benzinli (0.9Turbo 90bg) ve dizel versiyonları (1.5 dCi 90bg) ile aynı anda pazarda yer alıyor.
• Sandero Stepway Easy-R güçlü yönleri ile öne çıkıyor: Konforlu, pratik ve ekonomik
• Şehiriçi trafiğinde konforlu sürüş isteyen sürücüler için uygun fiyatlı iyi bir çözüm
• Ekonomik ve çevreye duyarlı: 5,1 lt/100km&114 g/km CO2– (benzinli), 3,8 lt/100km&98 g/km CO2 (dizel)
• Easy-R vites kutusu İspanya- Sevilla tesislerinde üretiliyor.

Sandero Stepway Easy-R Türkiye’de satışta
Dacia, ilk kez ‘Easy-R’ adı verilen yarı otomatik vites kutusunu Sandero Stepway ile Türkiye’de satışa sunuyor. Stop & Start sistemiyle donatılmış olan 0.9Turbo 90bg benzinli ve 1.5 dCİ 90bg dizel motoru ile birlikte kullanılıyor. Easy-R, Nisan ayından itibaren Türkiye’de 46.000 TL’den başlayan rekabetçi fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Hem dizel hem benzinli motor seçenekleri
Benzinli 0.9Turbo 90bg ve 1.5dCi 90bg dizel motorlarla birlikte pazara sunulan Easy-R vites kutusu pratiklik, konfor ve ekonomiyi başarıyla bir araya getiriyor. 90bg güce ve 140Nm (benzinli), 220Nm (dizel) torka sahip motorlar çok düşük devirlerde bile oldukça iyi tepki veriyor. Üstelik şehir dışındaki performansını şehir içinde de başarıyla sergiliyor. Stop & Start sistemi ile birlikte karma parkurdaki yakıt tüketimi 3.8litre/100km (dizel), 5.1litre /100km (benzinli) düzeyinde bulunuyor. CO2 emisyonu ise 114g/km (benzinli) ve 98g/km (dizel)

Easy-R: uygun fiyatlı çift pedallı vites kutusu

Easy-R, Dacia’nın vites kutusu gamının en son üyesi. Bu vites kutusu sayesinde şehir içi kullanımda büyük rahatlık sağlayan esnek sürüş tarzı elde edilebiliyor. Easy-R’nin kullanımı çok basit ve otomatik vites kutusunun rahatlığını sürücülere sunuyor. Bu vites kutusunda bilgisayar kontrollü bir elektromekanik uygulayıcı (aktüatör) yer alıyor. Söz konusu uygulayıcı (aktüatör) debriyaj bırakma, vites değiştirme ve tekrar debriyaja basma gibi hareketleri sürücünün yerine gerçekleştiriyor. Easy-R yarı otomatik vites kutusu her türlü durumla baş edebilecek iki adet operasyonel moda sahip: ‘Drive’ (Sürüş) ve ‘Manual’ (Düz) ( vites değiştirme). ‘Drive’ modunda bilgisayar mevcut sürüş koşulları ışığında vites değişimini kontrol ediyor. Vites değişiklikleri motor devri, araç hızı, sürüş stili vb. verilere göre ayarlanıyor. ‘Manual’ (vites değiştirme) modda ise sürücü vites değişikliklerini tamamen kendisi kontrol altında tutuyor. Geleneksel düz vites kutusula kıyaslandığında Easy-R yarı otomatik vites kutusu şu avantajları sunuyor:

Kullanım kolaylığı ve daha fazla konfor: ‘Drive’ modu sürücüyü belirli hareketleri (debriyaja basma, vites değiştirme gibi) yerine getirme zorunluluğundan kurtarıyor. Vites kutusu, yakıt tasarrufu ve hızlanma gibi faktörleri göz önünde bulundurarak seçimi kendisi yapıyor.

Vites tercihini ve değişikliklerini sürücü kendisi yaptığı için ‘Manual’ modda (vites değiştirme) ise performans daha da dinamik hale geliyor. Ani, beklenmedik bir araç sollama manevrası veya kar gibi düşük yol tutuşunun olduğu şartlarda en uygun vitesi sürücünün seçmesi mümkün oluyor. Yapılması gereken tek şey vites kolunu ‘M’ pozisyonuna getirmek ve vites yükseltip küçültmek için ‘+’ veya ‘–‘ yönünde itmek. Vites kutusu, ‘Drive’ modunda ani hızlanma (kick down) gerektiğinde maksimum performans elde edilebilmesi amacıyla otomatik biçimde vitesi değiştiriyor. Motorun tüm gücünü serbest bırakması için bir veya iki oran nispetinde vites küçültebiliyor. Yüksek manevra kabiliyeti: ‘Drive’ modunda yavaş ilerleme fonksiyonu optimize ediliyor. Ayağınızı fren pedalından kaldırır kaldırmaz gaza basmasanız bile araç otomatik olarak yavaşça ileri veya geri hareket ediyor. Bu sayede (paralel park gibi) düşük hızda yapılması gereken manevralarda Yokuş Kalkış Desteği ile birlikte kolaylık sağlanıyor. Ayrıca trafiğin sıkışık olduğu durumlarda ağır ağır hareket edilirken de kolaylık sağlıyor.

Optimize edilmiş yakıt ekonomisi: Yarı otomatik vites kutusuın yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon değerleri normal düz vites kutusula aynı. Uygulayıcılara (aktüatör) sadece vites değiştirme esnasında ihtiyaç duyulduğundan, Easy-R geleneksel otomatik vites kutusuna oranla daha az enerji kaybına uğruyor.

Kalite & dayanıklılık: Hidrolik teknolojiden elektromekanik teknolojiye geçiş sürüş konforunu artırdığı gibi dayanıklılığı ve güvenilirliği de daha üst düzeye taşıyor. Geliştirilme aşaması sırasında Easy-R vites kutusu bant üzerinde 130.000 saat, yolda 120.000 km test edildi. Ayrıca, her bir Easy-R vites kutusu üretim hattından çıkana kadar eksiksiz kalite kontrol işleminden geçiriliyor.

Zengin donanım seviyesi Sandero Stepway Easy-R; ABS (Anti Blokaj Fren Sistemi), AFU (Acil Fren Destek Sistemi), ESP (Elektronik Denge Programı), ASR (Elektronik Patinaj Önleme Sistemi), HSA (Yokuşta Kalkış Destek Sistemi), Sürücü Hava Yastığı, 3 Noktalı Arka Emniyet Kemerleri, Çocuk Koltuğu Sabitleyici (ISOFIX) gibi zengin güvenlik ekipmanlarına sahip. Ayrıca Dacia MEDIA NAV 2.0 Navigasyon ve Multimedya Sistemi Opsiyonu, Ön Sis Farları, Eco Mode, Stop&Start olmak üzere konfor ve teknoloji ekipmanları ile de göz dolduruyor.

2 YORUMLAR

  1. 2017 model easy.r kullanıyorum çok memunum yetkili servisim maıs çalışanları ve yöneticilerinden çok memunum hepsine çok teşekur ediyorm.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here