Mitsubishi Outlander PHEV “hack”lendi

0
1293

Bağımsız bir araştırma grubu yaptığı deneme ile Mitsubishi’nin hibrit SUV’u Outlander PHEV’in kolayca “hack”lenebileceğini ortaya koydu.

Japon üreticinin dünyanın birçok ülkesinde sattığı hibrit SUV Outlander PHEV’in elektronik yazılımında bazı zayıflıklar olduğu öne sürülüyor. Pen Test Partners adlı bir bir grup hem elektrikli hem de benzinli motora sahip Outlander PHEV’in hacker’ların saldırısına karşı birçok zayıf noktası olduğunu ileri sürüyor. Aracın wi-fi sistemi üzerinden ayar ve yazılımlara ulaşan grup araştırmacıları Outlander PHEV’in farlarını kapayabilirken , klima açıp kapama, şarj programını değiştirme ve alarmı kapama fonksiyonlarına da kolayca eriştiler.

MITSUBISHI  ÇARE ARIYOR

Pen Test Partners’in Mitsubishi yetkililerini uyarmasının ardından Japon uzmanlar uzaktan kumanda sistemi üzerinde yoğunlaşan zayıflıkları gidermek için çalışmaya başladılar. Marka, tüketicilere uzaktan kumanda uygulamasını kapatma yönünde tavsiyede bulundu. Outlander PHEV’de 2.0 lt’lik benzinli motor, 12 kWh lityum-iyon batarya, 70 kW jeneratör ile ön ve arka akslarda 60 kW’lık iki elektrik motoru yer almakta. Prize takılarak şarj edilebilen aracın önemli bir özelliği seyir halindeyken ‘batarya şarj modu’ seçilerek kendisini şarj edebilmesi. Outlander PHEV’in 100 km’de yakıt tüketimi 2 litreye kadar inebiliyor. Araç ülkemize yüksek vergilerden dolayı ithal edilmiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here