Mercedes GLC’yi Almanya’da Yakaladık!

0
988

Mercedes GLK’nın yerini alacak olan GLC modelini kamuflajlı haliyle Almanya Stuttgart’ta fotoğrafladık. Yeni otomobil, BMW X3’ün karşısına iddialı özelliklerle çıkacak.

Yazı ve Fotoğraf:Kerem TOKMAK

 Mercedes’in GLK modeli yollara çıkalı 7 yıl kadar bir süre oldu ve ömrünü tamamlamak üzere, öte yandan yeni GLC modeli 17 Haziran’da tanıtılacak. Tanıtımından önce kamuflajlı haliyle objektifimize yansıyan otomobil, yeni Mercedes DNA’sıyla dikkat çekiyor. Eski maskülen hatların yerine daha yuvarlak hatlarla karşımıza çıkan GLC’nin yüzü, GLE Coupe ve GLC Coupe konseptine önemli oranda benziyor. Arka tasarımdaysa GLE Coupe ve S Coupe modellerinde olduğu gibi ince yapılı uzun stop grubu dikkat çekecek.

 

İç mekanında Mercedes C Serisi’nden esintiler taşıması beklenen otomobilde görev yapacak yeni nesil motorların, eskisine oranla %19 kadar daha verimli olması hedefleniyor. Yeni havalı süspansiyon sistemi sayesinde konfor konusunda sıçrama yapacak otomobilin off-road kabiliyetinin de daha iyi olacağı söyleniyor. C Serisi’nde kullanılan benzinli ve dizel motorlarla donatılacak olan GLC’nin AMG versiyonu da bulunacak ve bu otomobilde 4,0 litelik çift turbo beslemeli benzinli V8 motor görev alacak. GLC’ye direkt olarak X4’e rakip olacak GLC Coupe de ilerleyen dönemde eşlik edecek. Otomobilin tüm detayları içinse 17 Haziran tarihini beklememiz gerekiyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here