Mercedes, GLC Coupe ile X4’ü gözüne kestirdi!

6
1819

Mercedes, GLE Coupe ile X6’ya cevap vermesinin ardından şimdi de X4’e rakip olarak GLC Coupe’yi hazırlıyor.

 Şangay Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak olan GLC Coupe konsepti, tasarımıyla büyük oranda GLE Coupe’ye benzetilmiş. 4,73 metre uzunluğundaki konseptin aks meafesi 2,83 metre olarak açıklanıyor. Yüzü, yeni Mercedes modelleriyle benzeşen SUV’un keskin çizgilere sahip far yapısı, GLK’nın halefi GLC için de önemli ipuçları veriyor. Omuz çizgisi yüksek tutularak sportifliğine vurgu yapılan konseptin stop grubu ve üst üste tutulan egzoz çıkışları da ilginç görünüyor. Direkt olarak X4’ü hedef alan konseptte, C45 AMG’den tanıdık 3,0 litrelik çift turbolu V6 motor görev alıyor ve bu motor 367 HP güç ile 520 Nm tork üretiyor. Güç, yeni 9 ileri vitesli şanzımanla dört tekerleğe birden aktarılıyor.

6 YORUMLAR

  1. Bu BMW’nin işi gücü de Mercedes’i taklit ve takip etmek. Bakınız 4 serisi Grand Coupe, 2 Serisi Grand Coupe. Hem de BMW için radikal olan MPV segmenti… Devam etmeyeyim saymaya… Bu işler böyle… Artı Coupe 4X4 segmentine yıllar önce yapılan 2 kapılı G serisini sayabiliriz. O zaman bu segmentin öncüsü Mercedes, Suzuki, Isuzu gibi markalar oluveriyor. BMW X5 ile M’i mi taklit etmiş oluyor ya da? S serisi vs efsane modelleri saymıyoruz… AUDI’nin ilk diesel motoru bile 50’lerin sonu 60’ların başında çatısı altında yer aldığı Mercedes’e borçludur. O motor daha sonra AUDI’lerde ve Golf’lerde kullanılmıştır. Otomobilin patenti bile Daimler’e aittir k böyle bakınca herkes bir Mercedes’i taklit etmiş olur…

  2. Mustafa bey hayal dünyanız çok geniş fakat bir gerçekte var ki “Mercedes artık eski Mercedes değil” bunu ister istemez herkes kabul etmek zorunda. Bir zamanların lideri olan bir marka bugün artık rakiplerini taklit ediyorsa demek ki artık birşeyler yanlış gidiyordur ve Mercedes’te BMW’nin büyüklüğünü kabul ediyordur. Mercedes maliyeti düşürerek kalitesinden ödün verdi ve eski çizgisini kaybetti. Günümüzde Mercedes’in jip üretiminde Land Rover’ın kalitesinin gerisinde olduğunu görüyoruz benzer bir şekilde aynı şeyler araç üretimi içinde geçerli. BMW ve Audi artık şunu gösterdi artık Mercedes tek başına kral değil. Ortada BMW ve Audi gerçeği var. Mercedes’te kalite düşerken BMW ve Audi sürekli olarak kendilerini geliştiriyorlar. Artık Mercedes kullanıcılarının bile markanın kalitesinden şüpheleri var.

  3. Mercedes geçtiğimiz yıl yaptığı resmi duyuru ile beraber yakın zamanda bir pikap modeli çıkaracağının sinyallerini vermişti. Söylentilere göre bu model yüksek ihtimalle Paris Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak.
    Alman üretici geçtiğimiz yılın Mart ayında 2020 tarihine kadar bir pikap modeli üretme planlarının olduğunu açıklamıştı. Şirket içinde ismi açıklanmayan bir çalışanın sızdırdığı bilgilere göre bu planlar artık son aşamaya gelmiş durumda ve Mercedes ilk pikap modelinin örtüsünü Ekim ayında Paris’te düzenlenecek otomobil fuarında indirmenin hazırlıklarını yapıyor. Mercedes ticari araçlar CEO’su Volker Mornhinweg geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda bu iddiaları doğrulayarak 2017’nin sonuna kadar Mercedes X-Serisi adını verdikleri bir arazi aracı sınıfını tanıtmak istediklerini resmen açıkladı. Bu aracın VW Amarok’a rakip olacağını belirten Mornhinweg şasi ve dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere Nissan ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu ifade Mercedes’in pikap modelinin Nissan Navara temelli olabileceğini akıllara getiriyor. 3 donanım seviyesiyle satışa sunulacak Mercedes X-Serisi Nissan Navara’da kullanılan 2.3 litrelik turbo dizel motorun yanı sıra dört-sekiz silindirli motor seçeneklerinin bulunması bekleniyor. Ayrıca markanın Renault ile işbirliğiyle ortaya çıkan Mercedes Citan’ın aksine bu araçta daha şık ve lüks bir iç mekan kullanılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

  4. BMW X6’nın önderliğinde açılan Coupe-SUV ailesine GLE Coupe ile cevap veren Mercedes şimdi de gözünü X4’e dikti. New York Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak Mercedes GLC Coupe ağabeyi GLE Coupe ile aynı tasarım çizgisine sahip. 4730 mm uzunluğa 1600mm yüksekliğe sahip GLC Coupe standart modele göre 74 mm daha uzun, 39 mm de daha alçakta yer alıyor. Modelin dingil mesafesi(2870mm) ise standart versiyonla aynı. GLC Coupe’nin yolculara sunduğu baş, omuz ve diz mesafesi de yine GLC ile aynı. Otomobili bagaj kapasitesi ise 59 lt küçülerek 491 lt’ye indirilmiş. Koltuklar tamamen yatırıldığında ise kapaste 1205 lt’ye kadar çıkabiliyor. ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ ve INDIVIDUAL olmak üzere beş farklı sürüş modu olan GLC Coupe’nin kaputunun altında dört silindirli dizel ve benzinli motorlarla satışa sunulacak. Arka stop lambaları S-Sınıfı Coupe’den ilham alan otomobilin GLC300 4MATIC ve AMG GLC43 olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. GLC300 4MATIC Coupe modelinde 241 beygir ve 370 Nm tork üreten 2 litre hacimli turboşarjlı motor yer alırken, daha güçlü versiyon olan GLC43’te 3 litre hacimli V6 Biturbo motor kullanılıyor. Bu motor sayesinde GLC43, 362 beygir güç ve 520 Nm tork üretebiliyor. 9G-Tronic otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin yer aldığı Mercedes GLC Coupe’de kullanıcılara sunulan seçenekler arasında geri görüş kamerası, sunroof, 7 inçlik renkli ekran ve daha bir çok seçenek yer alıyor. Önümüzdeki yılın başında pazardaki yerini alacak GLC Coupe’n

  5. Alman Mercedes tarihindeki ilk pickup modelini otomobil severlerle Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda buluşturabilir. Mercedes firması yaklaşık bir yıl önce en geç 2020 yılına kadar tarihlerinde ilk kez bir pickup üreteceklerini resmi olarak açıklamıştı ve öyle görünüyor ki, Alman üretici bu sürprizi bizlerle Ekim ayının başında gerçekleşecek olan Paris’teki otomobil fuarında sunacak. AutoExpress’in gizli bir kaynaktan alıp bizlerle paylaştığı bilgide de pickup modelinin “yılın sonunda” gösterileceği belirtiliyor.
    Mercedes vans CEO’su Volker Mornhingweg de geçici olarak X-Serisi olarak bahsedilen VW Amarok rakibi modelin 2017 yılı sonuna kadar yetkili bayiilerde olacağını bir dergiye söylemişti. Alman üretici adına tamamen yeni bir gelişme olan bu modelde kullanılan Nissan Navara kaynaklı kasis ve dört çeker sistem de gizlenmiş olacak. Mercedes’in Japon üreticinin sahip olduğu 2.3-L turbodizel’in yanı sıra 4- ve 6- silindire sahip dizel ve benzinli motorları kullanacağına dair tahminimiz de bulunmakta ve aynı zamanda hem manuel hem de otomatik vites seçeneklerini de görmeyi umuyoruz.
    Modelin en pahalı versiyonunun en üst kalite konfora sahip iç tasarıma sahip olacağı da söylentiler arasında yer almakta.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here