Mercedes C Serisi’ne Yeni Motor

1
1388

Stuttgartlı üreticinin orta sınıftaki temsilcisi C Serisi’ne yeni bir baz motor eklendi.

Mercedes’in W205 kodlu güncel C Serisi, yeni bir motor seçeneğine kavuşuyor. Yeni benzinli motor, 1,6 litrelik hacme sahip ve hali hazırdaki giriş seviyesindeki motordan 27 HP daha az güç üretiyor ve gücü 129 HP olarak açıklanıyor. Yeni motorun teknik verileri henüz açıklanmasa da 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücünü arka tekerleklere aktarıyor. Bu motor seçeneğinde 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman sunulmayacak.Tabii ki bu motor seviyesiyle BMW 316i hedef alınıyor.

Yeni motor, sedan ve station wagon karoser seçeneklerinde sunulacak.  Mercedes C160, Haziran ayı itibariyle Avrupa’da yollarla buluşacak.

1 YORUM

  1. Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes’in Stuttgart fabrikası yakınlarında test aşamasında iken tespit edilen makyajlı Mercedes C-Serisi yeni E- Serisinde kullanılan 2 dikey şerit görünümündeki gündüz farları ve tampondaki ufak değişikler ile dikkat çekiyor. Özellikleri hakkında elimizde çok fazla bilgi olmaması ile birlikte modele üretim bandına girmeden evvel güncellenmiş arka far ve tamponlarla birlikte kokpitte E- serisini benzer konsola gömülü çift ekranlı bilgi eğlence sisteminin eklenmesi bekleniyor. Kaputun altındaki değişikler ise E-Serisinde kullanılan yeni 2.0 litre dizel motorla sınırlı olacak gibi gözüküyor.
    2017 yılının ortalarında piyasaya çıkması beklenen makyajlı 2017 Mercedes C-Serisi fiyatının selefiyle aynı seviyelerde olması bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here