Kia Cee’d Makyajlandı

1
1685

Koreli üreticinin kompakt modeli Kia Cee’d ömrünün ikinci yarısına erkenden hazırlanmak adına önemli güncellemelere tabii tutularak yenilendi.

 Peter Schreyer’in Kia için yarattığı yeni tasarım DNA’sının en önemli meyvesi olan Kia Cee’d, aradan geçen 3 yılın ardından tazeleniyor. Otomobilin ön tamponu daha geniş hava girişleri ve sivri uçlarıyla dinamizm dozunu biraz artırmış, radyatör ızgarası da daha oval hatlara sahip olanla değiştirilmiş. Arka tampon tasarımı da yenilenmiş ve reflektörler değiştirilmiş. Stop grubunun da grafikleri değiştirilmiş ve LED teknolojisi eklenmiş. 16 ve 17 inçlik jantlar da artık yeni.

 

Otomobilin iç mekanının daha sessiz ve titreşimsiz olması için sesi emen yeni materyaller kabin ile motor arasında kullanılmış. Kokpitteki havalandırma çıkışlarına krom çerçeveler eklenirken dokunmatik multi medya sistemiyle daha modern özelliklere kavuşulmuş.

 

Makyajla birlikte Cee’d modelinde yeni 3 silindirli turbo beslemeli 1,0 litrelik benzinli motora da yer verilecek. Bu motorun 100 HP ile 120 HP güç üreten iki varyasyonu bulunacak. 1,6 litrelik atmosferik beslemeli benzinli motorsa yerini koruyacak.

 

1,6 litrelik turbo beslemeli dizel CRDi motorsa revize edilerek 128 HP’den 136 HP güce ulaşmış ve 110 HP ‘lik daha düşük güçlü bir versiyona kavuşmuş. Çift kavramalı 7 ileri vitesli DCT şanzımansa yenilenmiş. Makyajlı haliyle Kia Cee’d önümüzdeki ay Avrupa’da satışa çıkıyor.  

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here