Karşınızda: Yeni BMW 7 Serisi

6
1955

Aradan geçen 7 yılın ardından sonunda BMW 7 Serisi yeni nesline kavuştu. Yeni 7 Serisi, önemli derecede hafifletilmiş yapısı ve sınıfı için büyük önem taşıyan taze teknolojileriyle rakiplerine diş gösteriyor.

 Lüks sınıfta rekabet, eski günlerine geri dönecek gibi görünüyor. Mercedes S Serisi’ni bu sefer ciddi manada korkutmak isteyen yeni BMW 7 Serisi, sunduğu birçok özellikle hiç olmadığı kadar iddialı. Tasarım anlamında devrimden çok evrimin dikkat çektiği otomobilin yüzü, 3 Serisi ve 4 Serisi’nden esintiler taşıyor. Aynı şekilde stop grubunda da bu dinamik yapıdan izler mevcut. 5098 mm uzunluğundaki otomobilin genişliği 1902 mm, yüksekliğiyse 1467 mm. Aks mesafesi standart modelde 3070 mm iken, Long versiyonunda 3210 mm’ye ulaşıyor. Ortalama 200 kg hafifleyen otomobilde i8’de de kullanılan lazer farlar opsiyonel olarak sunulacak.

 

G11 kodlu yeni 7 Serisi’nin iç mekanında da güncel modelden izler bulmak zor değil. Kumanda yerleşimi aynı şekilde olsa da artık daha teknolojik ve değerli hissettiriyorlar. iDrive sisteminin 5.0 sürümü otomobilde vücut buluyor ve dokunmadan, sadece uzaktan yapılan el hareketleriyle dahi artık kontrol edilebiliyor.  Yeni 7 Serisi’nin bir diğer dikkat çekici özelliğiyse yeni uzaktan kumanda ve onun kabiliyetleri; kumanda üzerinden otomobil hakkındaki bilgilere erişim mümkünken artık tek düğmeyle otomobil uzaktan kumanda yoluyla park yerine sokulabiliyor.

 

BMW’nin amiral gemisi için bu sefer iddialı seçimler yapılmış; artık adaptif süspansiyon sistemi tüm modellerde standart olarak sunuluyor, aktif direksiyon sistemi de dört tekerleğe birden yön verebiliyor. İstenildiği takdirde Mercedes S Serisi’ne benzer radar tabanlı daha gelişmiş bir süspansiyon sistemi de alınabiliyor.

 

İri kıyım BMW’de şimdilik motor seçenekleri kısıtlı; 730d modelindeki 3,0 litrelik turbo beslemeli dizel motor 265 HP güç üretirken, 740i’deki motor 326 HP gücünde. 750i’deyse 4,4, litrelik 450 HP güç üreten benzinli V8 motora yer veriliyor. Hibrit versiyon 740e’de ise 2,0 litrelik benzinli bir motorla elektrikli motor işbirliği yapıyor ve toplamda 326 HP güç alınıyor. Prizle de şarj edilebilen otomobil, 120 km/s hıza kadar 40 km boyunca sadece elektrikli olarak yol kat edebiliyor.

 

Yeni BMW 7 Serisi’nin dünya lansmanı Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek ve yıl sonunda da Türkiye yollarıyla buluşacak. 

6 YORUMLAR

  1. Premium sınıfın zirvesi olan bu segmentte rakiplerinin uzun süredir suskun kalmasını iyi değerlendirmiş BMW ve ortaya bu harika sanat eseri çıkmış. Söylenebilecek hiçbir söz, eleştirilebilecek hiç bir yönü yok bence. Bildiğim bir gerçek var ki; Otomobilleri ikiye ayrılır. Alman otomobilleri ve diğerleri!

  2. BMW boş durmamış kesinlikle bişeyler yapmış ama yine de yetersiz. Ön konsol 3 ve 5 serisinin az süslenmişi ana hatlar olarak hiç bi fark yok. Madem üst sınıfta rekabet edeceksin üst sınıfa göre bi tasarım daha özel hissettirecek bir dizayn yapmak gerek. Audi A8 bile BMW’nin 7 serisinden çok daha iyi iş çıkarmış. Bana göre bu konsolla geldiği sürece BMW, S-class’ın yanına bile yaklaşamaz. Dış tasarım olarak güzel barındırığı özelliklerde etkileyici ancak S-class ile 7 serisini karşı karşıya koyduğun zaman sırf konsol yüzünden 5-0 geride başlıyor. Artık bi sonraki nesilde düzeltirler umarız 7 serisi bana göre S-class’ın yarısı kadar bile satamaz.

  3. Görüntüsüyle, kalitesiyle sınıfı hakkında hiç şüpheye düşürmeyen marka gene en güzelini yapmış. Sadelik, kullanışlılık, güzellik gibi bütün üstün özelliklerin yanında tasarımının da sınıfına özel olması BMW’yi bence tek marka yapıyor. Diğer birçok isim satan firma gibi üst modeli ölçekle küçültüp alt sınıf olarak satmıyor. Her sınıfın ayrı bir kimliği var, bakınca hangi sınıf olduğu anlaşılıyor. Tebrikler BMW, yine son noktayı koymuş. Otomobilleri ikiye ayırıyorum; BMW&Alfa Romeo ve diğerleri.

  4. Alman lüks otomobil üreticisi BMW lüks sınıftaki amiral gemisi 7-Serisi’ni yeniledi. BMW’nin ilk olarak üretmeye başladığı 1977 yılından bu yana her zaman sürüş keyfi ile ön plana çıkan 7-Serisi’nin adeta çehresi değişti. 6’ıncı nesli ile yollara çıkan yollara çıkan yeni 7-Serisi bugüne kadar üretilen en lüks ve konforlu 7-Serisi olarak nitelendirilen otomobilin tasarımı oldukça dinamik bir görüntüye sahip. Yeni 7-Serisi Mercedes ve BMW arasındaki lüks sınıftaki savaşı yeniden hareketlendirecek gibi görünüyor. Mercedes S-Serisi ile kıyasıya bir rekabet içerisinde olan 7-Serisi lüks sınıfın gereksinimlerini bir adım daha öteye taşıyor. Tabi hiç mi eleştirilecek yönü yok bu aracın elbette ki var. İç mekanla başlamak gerekirse ön konsolun lüks sınıfa yakışmayan bir görünüme sahip olduğunu söylemek gerekir. Lüks sınıftaki bir aracın ön konsolu bu şekilde asla olmamalı. Aynı iç mekanı 5-Serisi’nde kullabilirdi BMW fakat bu iç mekanın 7-Serisi’ne hiç yakışmadığını belirtmek ve iç mekanın lüks sınıftan uzak bir görünüme sahip olduğunu söylemek gerekir. Aracın genel hatları tasarım olarak güzel fakat arka stoplar BMW’ye hiç yakışmamış. BMW yeni 7-Serisi’nde özgün kimliğini kaybetmiş stopların VW Jetta’yı hatırlattığını belirtmek gerekir. Aracın arka stop lamlarını dikkatli olarak incelerseniz ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Genel olarak; yeni 7-Serisi rakiplerinin gerisinde bir araç. BMW 7-Serisi’nde neredeyse özgün kimliğini kaybetmiş ve ortaya karma bir araç çıkarm

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here