Jaguar XJ’ye 2016 Ayarı

1
1455

Jaguar’ın amiral gemisi XJ, ailenin diğer taze üyelerine ayak uydurmak adına ufak tefek güncellemelere tabii tutuldu.

 İngiliz üreticinin üst sınıftaki temsilcisi XJ, makyajlandı. Yeni tamamen LED farlarla donatılan otomobilin stop grubu da tamamen LED olacak şekilde yenilendi. Ayrıca InControl Touch Pro isimli yeni bilgilendirme sistemi de iOS ve Android aygıtlarla çalışacak şekilde geliştirilmiş. 60 GB disk alanına sahip olan sistemde dört çekirdekli işlemciye yer veriliyor.

 

Elektrik destekli yeni direksiyon sistemi sayesinde yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinin düşürülmesi amaçlanmış. 3,0 litrelik turbo beslemeli dizel V6 motorsa artık 275 HP yerine 300 HP güç üretiyor. Bu motorla otomobil, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor.

 

Ürün gamına yeni katılan Autobiography modelinin sadece uzun aks mesafeli versiyonda seçilebileceği söyleniyor. R-Sport modeliyse daha dinamik tamponlar ve bagaj üstü spoyleriyle kendini ele veriyor.

 

Jaguar XJ’nin giriş seviyesinde 2,0 litrelik 240 HP güç üreten turbo beslemeli benzinli motor görev alıyor. 

1 YORUM

  1. İngiliz otomobil markası Jaguar’ın tarihindeki ilk SUV modeli olan F-Pace Karadağ’da yapılan bir gala ile tüm dünyaya tanıtıldı. Jaguar’ın süper arabası olan F-Type’dan esinlenerek yarattığı spor performans ve SUV lüksünü bir araya getiren model ilerleyen dönemlerde ülkemizde de satışa sunulacak. 2.0 litrelik 180 hp ve 3.0 litrelik 300 hp olarak iki versiyonuyla satışa çıkacak F-Pace’in 3.0 litrelik 380 hp versiyonuna ise sipariş yoluyla sahip olunabilecek. Yalnızca şehir içi lüks sürüşler için değil aynı zamanda off-road için de tasarlanan F-Pace, 4 çekerli sürüşe sahip. Dünyanın önde gelen off-road araçlarında bulunan düşük hızda sürüş sistemlerine de sahip olan SUV her arazide yüksek çekişe sahip. Jaguar’ın özellikle maceracılar ve arazi sürüşü tutkunları için tasarladığı “aktivite anahtarı” F-Pace’in en göze çarpan teknolojik özelliği. Bileklik şeklindeki bu anahtar aracın bagaj kısmındaki Jaguar logosuna okutulduğunda bütün kilitler otomatik olarak açılıyor. Bu bilekliği takan kişi belli bir uzaklığa eriştiğinde ise araç otomatik olarak kendini kilitliyor. Jaguar F-Pace’in Türkiye’de başlangıç anahtar teslim fiyatı 264 bin TL olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here