Emisyon skandalının VW’ye maliyeti belli oldu

0
961

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile Volkswagen anlaştı. Volkswagen ülkede yol açtığı zararlara karşılık yaklaşık 15 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Ancak anlaşmanın hâlâ hakimlerce onaylanması gerekiyor

Elde edilen bilgilere göre hakimlerin anlaşmayı onaylaması durumunda Volkswagen’nin ödeyeceği 10 milyar dolar, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaklaşık 475 bin dizel aracın hileli egzoz emisyon yazılımlarının düzeltilmesi ya da araçların geri alınmasına harcanacak.Volkswagen her araç sahibine 10 bin dolara kadar tazminat da ödeyecek. Araç sahiplerinin bu teklifi redddetme ve Volkswagen’e bireysel dava açma hakkı olacak. Cezanın yaklaşık 5 milyar doları da araçların çevreye verdiği zararı telafi etmeye yönelik olarak kullanılacak.
Geçen yıl Alman otomotiv devi Volkswagen’in egzoz emisyonlarını düşük göstermek amacıyla araçlarda hileli yazılım kullandığı ortaya çıkmıştı. Tarihinin en sıkıntılı döneminden geçen Wolkswagen’in 2016’daki araç satışlarının önceki yıla oranla yüzde 5 düşmesi bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here