Botoks Zamanı

4
1267

Mercedes’in ürün gamındaki en eski modeli G Serisi, ufak bir makyaj operasyonuyla yoluna devam ediyor.

Tam tamına 36 yıldır sürekli evrimleşerek üretilen Mercedes G Serisi, önemli bir tazelenme sürecine tabii tutuldu. Büyük SUV’un tamponları değiştirilirken, karoser rengi seçenekleri de artık daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Jant seçenekleri de değiştirilen otomobilin iç mekanındaki malzeme seçenekleri de zenginleştirilmiş. İç mekandaysa altı düzleştirilmiş direksiyon simidi dikkat çekiyor.

Otomobilin tüm motor gamının ortalama %16 daha fazla güç ürettiği ve daha verimli olduğu söyleniyor. Yeni 4,0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motorsa, AMG GT ile C63 AMG modellerinden tanıdık; 422 HP güç ile 610 Nm tork üretiyor. Bu sayede G500, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor. G63 AMG’nin gücüyse 27 HP artırılarak 571 HP’ye ulaştırılmış.

G Serisi’nin süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş ve daha konforlu bir yapıya sahip olması hedeflenmiş. Makyajlı G Serisi’nin yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor.

4 YORUMLAR

  1. Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes’in 1979 yılında üretimine başladığı ve bugüne kadar hiçbir zaman tasarımında ödün vermeden ürettiği ve kült tasarımını koruduğu dünyanın ender arazi araçlarından birisi olan efsane modeli G-Serisi makyajlandı. G-Serisi’ni zaten tasarım anlamında anlatmaya pekte luzüm yok aslında araç bugüne kadar sadece çok az değişikli ve makyaj operasyonu geçirdi. Hatta öyle ki, motor kaputu, bagaj kapağı ve kapıların menteşeleri estetik kaygılar güdülmeden hala karoserin dışında yer alıyor. Aracın profilini baştan sona takip eden, çamurluklar üstündeki koruma çıtaları hala kullanılırken, bu cüsse içinde kendine yer bulamamış yedek lastik, bagaj kapağı üstünde yer alıyor. Cam silecekleri de camların üstüne yapıştırılmış gibi sürekli göz önünde. Nede olsa o bir efsane. Ön camın son derece dik yapısı ve 70’lerden miras köşeli tasarım günümüzde pek de rastlanmayan 0,54 Cd’lik sürtünme katsayısına sebep olmuş. G Serisi’ni 1979 yılında satın alan birisi, yeni G Serisi’ni gördüğünde aracını değiştirmeyi muhtemelen düşünmeyecektir. Öyle ki yıllardır G-Serisi’nin kült tasarımını koruyan ve asla çizgisini bozmayan ender Mercedes modellerinden biri olan G-Serisi’ne de bu tasarımın çok yakıştığına da belirtmemiz gerekir. Klasik, kült ve modern tasarımı bir arada sunan ender arazi araçlarından biri olan Mercedes G-Serisi yani bir başka ifadeyle “EFSANE” yıllara meydan okumaya ve arazi de daima gücünü başarıyla sergilemeye devam edecektir.

  2. Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes’in bebek G-Serisi olarak adlandırdığı yeni SUV’u GLB’nin üretimine 2019 Eylül’de başlaması bekleniyor. Yedi kişilik oturma kapasitesine sahip olacak olan GLB’nin iki farklı gövde tasarımına sahip olacağı ve geniş dingil mesafesiyle satışa sunulduğu pazarlarda rekabet edeceği biliniyor. Tasarım olarak Mercedes’in bir diğer SUV’u G-Serisi’ne de benzeyecek olan GLB’nin oranlarını B-Serisi’nden, dinamiklerini ise GLA’dan alması bekleniyor. Standart olarak önden çeker olarak sunulacak GLB’nin 4MATIC dört çeker versiyonu ise opsiyon seçenekleri arasında yer alacak. Alman üreticinin MFA2 platformunda üretilecek olan bebek SUV böylelikle A-Serisi ve B-Serisi ile aynı platformu paylaşıyor olacak. GLB’nin kalbinde Renault’un Mercedes için ürettiği 3 silindirli motor görev alacak.

  3. Olur mu demeyin oldu. Mercedes-Benz G63 AMG 6X6 oldukça ilginç bir taşıttı ve meraklıları vardı ki üretimi sonlanana kadar tahmini olarak 100 adet satılmıştı. Eğer siz de böyle 6 tekerlekli SUV’lara meraklıysanız Toyota Land Cruiser yeni favoriniz olabilir. Çift turbolu 5.5 L V8 motorunun ürettiği 536 beygir maksimum gücü ve 760 nm maksimum torku 7 kademeli şanzımanıyla 3 aksa birden ileten G63 AMG’nin aksine Land Cruiser 4.0 litrelik süperşarjlı V6 bir motora ve 5 kademeli manuel şanzımana sahip. Bu motor, 398 beygir maksimum güç ve 494 nm maksimum tork üretiyor. 4.5 litrelik V8 dizel motor ve otomatik şanzımansa opsiyon. Toyota, taşıtın ‘yıkılamaz’ olduğunu iddia ediyor ve video klipte de bu iddiaya paralel sloganlar üretilmiş. Land Cruiser 6X6 video klibe göre Dubaili NSV ve Avustralyalı Multidrive Teknoloji ortak üretimi. Multidrive teknoloji Land Cruiser’leri ordulara, madencilik sektörüne ve itfaiye birimlerine uygun şekilde dönüştürmede uzmanlaşmış bir firma.

  4. Nisan ayının ortalarında Mercedes-Benz ABD’nin ürün planlama müdürü G500 4×4²’nin okyanusun ötesine geçebileceğinin sinyallerini vermişti. Bu bilgi, Mercedes-Benz ABD’den gelen resmi bir açıklamayla doğrulandı. Avrupa’dan Amerika’ya geçişte G500 4×4²’nin adı Mercedes’in garip isimlendirme stratejisi nedeniyle G550 4×4² olacak. Bu canavara sahip olabilmek için tahmin edebileceğiniz üzere büyük miktarda bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. 4×4²’nin ABD fiyatları henüz açıklanmamış olsa da diğer G’lerin Almanya fiyatlarıyla ufak bir karşılaştırma yapıldığında aşağı yukarı bir tahmin yürütülebilir. Almanya’da G63 AMG 144.287 €, G500 4×4² 230.169 € ve G65 AMG ise 273.938 €’dan başlayan fiyatlara sahip. ABD’de ise G63 AMG 139.900 $’lık başlangıç fiyatına sahipken G65’te bu fiyat 217.900 $ seviyesine çıkıyor. Almanya’daki fiyatlandırmaya göre G550 4×4²’nin de G65’in biraz altında bir fiyata sahip olması muhtemel. G550 4×4²’nin kalbinde C63’te kullanılan 4 litre biturbo V8’in biraz kısılmış hali bulunuyor. 416 HP güç ve 610 Nm tork üreten bu motor gücünü dört tekerleğe 7G-Tronic Plus şanzıman ile aktarıyor. 3 adet kilitli diferansiyeli, portal aksları ve 43 santimetre yerden yüksekliği ile G550 4×4²’yi arazide durdurabilecek çok az engel var. Dışarıdan bu kadar arazi odaklı bir otomobil gibi görünmesi de sizi yanıltmasın, iç mekanda standart G modellerindeki lüks aynen devam ediyor.
    Mercedes-Benz G550 4×4²’nin ABD’de 2017’nin başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here