Bayraktar GrubuCitroen İle İşbirliğinin 20. Yılını Kutluyor

0
1223

Otomotiv sektöründe farklı kategorilerdeki markaları başarıyla yöneten Bayraktar Grubu, otomobil tarihinde devrim niteliğinde yeniliklere imza atan Citroën ile işbirliğinin 20. yılını özel bir davet ile kutladı.

7 Mayıs Perşembe günü Bayraktar Grubu’nun evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısına Citroën CEO’su Linda Jackson ile PSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortadoğu-Afrika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Quémard katıldı.
Otomobil tarihinde çığır açan devrimlere ve büyük buluşlara imza atan Citroën markası, 95 yıllık marka yolculuğunun 20 yılını Türkiye’de Bayraktar Grubu ile geçirdi. Citroën’nin Türkiye’deki yolculuğuna eşlik eden Bayraktar Grubu, bu özel birlikteliğin 20’nci yılını markanın üst düzey yöneticileri ve basın mensupları ile birlikte kutladı. Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar’ın evsahipliğinde, İzzetâbâd Kasrı’nda düzenlenen basın toplantısına; Citroën CEO’su Linda Jackson ile PSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortadoğu-Afrika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Quémard katıldı.
Citroën gibi güçlü ve köklü bir otomotiv markasının dünyadaki en büyük distribütörü olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar şunları söyledi: “Citroën, otomobilin tarihi boyunca çığır açan devrimlere ve büyük buluşlara imza atmış olan bir marka. Kökleri 95 yıl öncesine uzanan Citroën markasının, ülkemizdeki 60 yıllık serüveninin son 20 yılı, grubumuzla birlikte başarılı bir işbirliğine dönüştü. 1995’ten bu yana yaptığımız çalışmalarımızı rakamlarla ifade etmek gerekirse; 270 bin adet araç satışı, 2 milyonun üzerinde servis girişi, bunun yanında da 40 bin adede yakın Türkiye üretimi Nemo satışı gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada, Türkiye geneline yayılmış, 5’i grubumuza bağlı olmak üzere, 53 satış noktası ve 1.500’den fazla çalışanıyla Türkiye’deki tüketicilerimize hizmet veren büyük bir aileyiz.
Otomotiv pazarının büyük oyuncusu olacağız
Türkiye otomotiv pazarından daha da büyük pay alıp söz sahibi bir oyuncu olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefimizin odak noktasında ise her zaman Citroën markası ve PSA grubu olmaya devam edecek. Bu yıl için 32 binin üzerinde adet araç satışı gerçekleştirip, pazar payımızı %3.6 seviyesinin üzerine çıkartacağımızı öngörüyoruz. 2017 ve ilerisinde ise pazar payımızı %4.5’in üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu da, şu anda güçlü konumda bulunmadığımız segmentlere de Citroën’in yeni gelecek ürünleri ile birlikte hizmet vermeye başlayarak sağlayacağız. Sözü Citroën CEO’su Linda Jackson’a bırakmadan önce her zaman yanımızda olan siz değerli basın mensubu dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum’.
Citroën kabuk değiştiriyor ve yeni modelleriyle satışlarını artırıyor
Citroën CEO’su Linda Jackson konuşmasına, Türkiye’deki 20 yıllık yolculuklarına eşlik eden Bayraktar Grubu ile çalışıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek başladı. Jackson: “Citroën’in performansı tüm dünyada pozitif bir ivme yakaladı. 2014 yılında dünya satışlarımız %4 oranında artış gösterirken, özellikle Avrupa ve Çin pazarında önemli yükseliş yaşandı. Avrupa satışlarımızın artışı %7 oranında oldu. Bu ivme yeni modellerimizden C4 Picasso, C4 Cactus ve Yeni C1’in başarıları ile gerçekleşti. C4 Picasso Avrupa’da MPV segmentinde 210 binden fazla satış ile lider konumda bulunuyor. Türkiye’de 2014 Eylül ayında lanse ettiğimiz C4 Cactus bugüne kadar toplamda 65 bin adet sattı. Yine küçük araç segmentindeki yeniliğimiz C1 de 55.000 adet satışla çok iyi bir konumda bulunuyor.
2014’de C-Elysée modelimiz ile ilk kez WTCC (World Touring car Championship)’ye katıldık ve ilk yılımızda markalar ve sürücüler klasmanlarında birincilik kazandık. C-Elysée modelimiz hem Çin hem de Türkiye pazarında çok başarılı bir satış grafiği yakaladı. C-Elysée Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana 32 bin adet satıldı. Yine geçen yıl lanse ettiğimiz C4 Cactus is, en son New York’ta “Yılın en iyi otomobil tasarımı” ödülünü alarak ödül sayısını 30’a yükseltti. 95 yıl içerisinde 50 milyondan fazla araç sattık”.
PSA Grubu, oyunda iddiasını artırıyor
PSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortadoğu-Afrika Operasyonları Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Quémard ise konuşmasına PSA Grubu olarak; Citroën ile Bayraktar Grubu’nun başarılı işbirliğinin 20. Yılını kutlayarak başladı. Quémard, PSA grubunun değişen stratejisi ve operasyonel yönetimi üzerine şunları söyledi: “Karşınızda Bayraktar gibi çok dinamik bir grup var. Yine çok dinamik bir marka ve çok dinamik bir PSA Grubu var. Türkiye’de Bayraktar Grubu ile son derece verimli ve dostluğa dayanan bir işbirliğimiz var, çünkü çok iyimser, insani yanı yüksek ve akılcı bir partnerimiz var.
PSA grubu artık yeni bir organizasyon yapılanmasına sahip. Yeni ortaklara, yeni bir yönetime sahibiz. Bölgelerde karlı gelişim artık grubumuzun birinci amacı, bir yıldır bu strateji çerçevesinde çalışıyoruz ve bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık bile. Bugün PSA olarak operasyonlarımız çok karlı hale geldi. Bu anlamda PSA olarak geleceğe umutla bakıyoruz.
Bir yıl önce, grubu bölgelere ve markalara bölme kararı aldık, bugün burada bunun en mükemmel örneğini görüyorsunuz. Bir bölge, bir marka ve işini büyük başarıyla yapan bir partner bulunuyor.
Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde 200 bin adet satış gerçekleştirdik. Değişen bölgesel organizasyon yapımıza göre; Avrupa ve Çin grubu artık “Avrupa, Çin, Ortadoğu ve Afrika” grubuna dönüştü. PSA olarak bundan sonra da bölgesel satışlarımızı markalarımıza güvenerek geliştireceğiz.
Nisan sonu itibariyle Türkiye’de grup olarak %8 pazar payımız var. Bu bizim için bir rekor oldu. PSA grubu için Türkiye pazarı çok önemli bir pazar. Türkiye’de pazarın bu yıl 1 milyon seviyelerine yaklaşacağı konuşuluyor. Pazar olumlu gelişirken, bizim de grup olarak Türkiye pazarında önemli bir atılım yapacağımızı belirtmek isterim. Yarışa daha da güçlü olarak devam ediyoruz”.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here