Avensis’in Detayları Açıklandı

4
1212

Birkaç ay önce gün yüzüne çıkan makyajlı Toyota Avensis’in yeni fotoğraflarıyla birlikte teknik detayları da netleşti.

 Sınıfının en yaşlı üyelerinden biri olan Toyota Avensis, sonbaharına kapsamlı bir güncellemeyle hazırlanıyor. Farları, kaputu ve tamponları tamamen yenilenen otomobilin stop grubu da daha modern bir görünüme kavuşmuş. İç mekandaysa kalite seviyesinin artırıldığı söylenirken, titreşim ve gürültü seviyesinin de azaltıldığı açıklanıyor. Artık mavi aydınlatmayla donatılan kokpitte, yeni gösterge tablosu, havalandırma kumandaları ve multimedya sistemi dikkat çekiyor.

En önemli yenilikse aslında motor seçeneklerinde gizli; Avensis’te artık Toyota Verso’da ilk kez karşılaştığımız 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel, BMW üretimi motor görev alacak ve bu motor 110 HP güç ile 270 Nm tork üretecek. 

4 YORUMLAR

  1. Eleştirenler nota Volkswagen üretimi 1.6’ları veya 1.9’ları anmazlar acaba? İşlerine geldi mi VW’yı hemen anarlar.

    Güç artışı turbo ile değil, yükseltilen basınçla ilgilidir. Buna yeni nesil comman rail sistemi ile yaparsınız. ECU değişir vs olur. Yani isteseler bu motor da 136 olur. İkinci turbo ile de 160 olur. Aynı motor önceki nesiller ile 90 da olur. Burada önemli olan sağlamliktir.

    Saygılar…

  2. Yakita uygulanan vergiler nedeniyle iyice akli dengemizi yitiriyoruz artik. insanlar az yakiyor diye beles mal bulmus gibu 15 bin lira fazla verip dizel aliyor. Sanki herkes reprezant ayda 10bin km yol yapiyor. Araba ureticileri de avrupada bin euro olan dizel motor fiyat farkini katlayip guzelce bize iteliyolar. Ne diyeyim alan memnun satan memnun

  3. Ben de 2005 Avensis sahibiydim. Sattım yeni corrolla aldım. Ancak başıma gelmeyen kalmadı. Arabayla ilgili değil arabama serviste kaza yaptılar. Sonuçta bu süreçte toyota benimle hiç ilgilenmedi ve MAĞDUR ettiler. Ben şimdi arabanın özelliklerini ne desem? Müşterisini mağdur eden firmadan ne olabilir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here