Alfa Romeo Giulia Geliyor!

5
1352

Alfa Romeo uzun zamandır sessiz kaldığı orta sınıfı yeniden hareketlendirecek yepyeni modeli Giulia’yı gün yüzüne çıkardı.

 Orta sınıfta Almanların baskın yapısını sona erdirecek kadar iddialı bir model olan Giulia, birçok açıdan markanın yeniden yapılanma süreci için de büyük anlam taşıyor. Alfa Romeo 75 modelinden bu yana sürekli bu sınıfta önden çekişi tercih eden Alfa Romeo, bu sefer önemli bir adım atıyor ve Giulia’yı arkadan itişli olarak üretiyor. 

 

Giulia’nın tanıtımındaysa ilk etapta en güçlü versiyonun açıklanması uygun görülmüş. Bu en güçlü versiyon BMW M3, Audi RS4 ve Mercedes C63 AMG’yi direkt olarak gözüne kestiriyor. Giulia Quadrifoglio Verde’de, Ferrari mühendisleri tarafından geliştirilmiş 3,0 litrelik turbo beslemeli benzinli V6 motor görev alıyor ve 510 HP güç üretiyor. 

 

1530 kg ağırlığındaki İtalyan’ın ağırlık dağılımının 50:50 oranında olduğu belirtiliyor. 0’dan 100 km/s hızaysa tam 3,9 saniyede ulaştığı söylenenler arasında. Birçok aktif ve pasif güvenlik donanımıyla gelecek olan Giulia’nın önümüzdeki günlerde daha küçük hacimli ve gündelik hayata daha uyumlu motor seçenekleri de gün yüzüne çıkacak. 

5 YORUMLAR

  1. bu marka bir an önce FIAT çatısından kurtulması lazım. Olmuyor olmuyor. Yazık oluyor bu markaya. Zaten olmuş BMW 3 serisi taklidi. Alfa Romeo hak ettiği yerde değil.

  2. tam bir alfa hayranı olduğum halde ben de bu tasarımı pek sindiremedim 159 bile hala bugün güzelken bu tasarım alman rakiplerinden pay kapmak için yapılmış.kötü değil ama özgün de değil.testini merakla bekliyorum

  3. açıkçası güzel olmuş. içini görmeden alman rekabeti konusunda birşey demek zor tabi, içinde fiat havası olmadığı taktirde güzel bir seçenek olacaktır. özellikle 3 serisi ayağa düşmüşken farklı bir soluk bu segmente iyi gelecektir. v6 motorun sesi gerçekten çok güzel, umarım yollarda bolca duyarız.

  4. ALFA ROMEO gerçekten çok güzel bir tasarım ve motor geliştirmiş.biraz uzun bekledik ama değdi.İçi de çok değişik olmuş.Tebrikler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here