500 HP Peugeot 308 R HYbrid Göz Kamaştırıyor

1
1262

Fransız üreticisi hibrit model gamını geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Markanın başarılı modellerinden olan 308 için hibrit bir konsept oluşturuldu.

Şangay Otomobil Fuarı’nda gösterilmesi beklenen model 500 PS’lik güç versine sahip. Model mavi ve siyah renk kombinasyonuyla tasarlanmış. Modelin gücüne yaraşır sportif bir tasarım gözler önüne serilmiş. Özellikle ön tamponda daha geniş ızgaralar dikkat çekiyor. Tampon grubunda da daha keskin hatlar kullanılmış. Arka bölümde de geniş havalandırmalar yer alırken krom egzoz borusu sportif detayların başında geliyor.  235/35 R19 lastiklerin kullanıldığı modelde benzinli ünite olarak RCZ- R modelinden hatırladığımız 1,6 litrelik 270 HP güç üreten ünite yer alıyor.  Elektrikli motor olarak ise 115 HP gücünde iki ünite tercih edilmiş. Ön ve arka aksa müdahale eden üniteler toplamda 500 HP güç değerini sağlıyor. Konsept, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlarken maksimum hız 250 km/s ile sınırlandırılmış. İçeride ise en dikkat çeken detaylardan biri koltuklar. Yan destekleriyle dikkat çeken kokpit kırmızı şeritlerle daha sportif bir yapıya büründürülmüş.

 

1 YORUM

  1. 500bg çok fazla ama olmaz olmaz diye bir şey yok iyi bir yürüyen aksamla 4x4le pekala pistlerin tozunu attırabilir en azından elektrikli motorlar olmadan 1.6 270bg olanı üretseler 100bin tlnin altına bir canavar kullanabiliriz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here