2015 Red Dot Tasarım Ödülleri’nde KIA’ya İki Ödül

1
1100

KIA Motors tasarım ekibi; elektrikli KIA Soul (KIA Soul EV) ve Yeni KIA Sorento’nun dikkat çekici ürün tasarımları ile, her yıl düzenlenen Red Dot Ödüllerinde iki ödül birden kazanarak büyük bir başarıya tekrar imza attı.

Bu yıl farklı endüstrilerin tasarım uzmanlarından oluşan jüri, sıradışı tasarım detaylarını göz önünde bulundurarak KIA Soul EV’yi “Birincilik” ve KIA Sorento’yu “Mansiyon Ödülüne” layık gördü. Red Dot Ödülleri, dünyanın en saygın uluslararası tasarım ödüllerinin başında gelmekte ve 2015 itibariyle 60. yılını kutlamaktadır.
KIA’nın tasarım odaklı ürünleri, uluslararası seviyede tanınan bu tasarım yarışmasında ilk defa 2009 yılında ödüle layık görüldüğünden beri, her sene yeni başarılar kazanmıştır. Diğer birçok tasarım ödülünün yanı sıra, 13 KIA modeli Red Dot Tasarım Ödülü sahibi olmuştur.
Kısa süre önce piyasaya sürülen KIA Soul ve yeni nesil KIA Sorento, sırasıyla 2014 ve 2015’te, iF Tasarım Ödülleri’nin de sahibi olmuştu.

1 YORUM

  1. Kia yeni Sportage ve Optima yıla tasarım ödülleriyle başladı. IF Design Award’ın tasarım ödülünü alan Sportage ve Optima ‘ürün’ ismi verilen kategoride ödüle değer görüldü. IF Design Award ödülü her yıl veriliyor ve araçlar tasarımsal kalitelerinin yanında; çevreye etkisi, güvenlik, görünüm, inovasyon gibi kriterler açısından da inceleniyor. Uluslararası prestiji yüksek olan bu ödüle Kia’nın iki modeliyle layık görülmesi diğer firmaları oldukça kıskandırmış durumda. Bu ödüller Kia firmasının tasarıma dayalı reformunu da gözler önüne seriyor. Yeniliğe önem veren firma 2006 yılında baş tasarımcı olarak Peter Schreyer ile çalışmaya başladı. Başarılı tasarımcı göreve geldiğinden beri marka önemli ödüllerin de sahibi olma başarısı gösterdi. Özellikle SUV Sportage modeliyle dikkat çeken ve tüm dünyada iyi satış rakamlarına ulaşan Kia böylece rakiplerini bir kez daha kıskandırmış oldu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here