2015 Opel’in Yılı Olacak

0
829

Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik 2015 yılı hedeflerini, pazar tahminlerini ve ilk kez Mokka’da otomatik vites seçeneğiyle piyasaya sunacakları “Sınıfının en sessiz ve en kuvvetli” dizel motoruna ilişkin detaylı bilgileri düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Opel’in stratejik önceliklerini yeni nesil modeller-motorlar, markanın profilinin iyileştirilmesi ve pazar payını arttırmak olarak sıralayan Keklik, yenilenen ürün gamı ve motor-şanzıman seçeneklerimizle gelecek yıl ve onu takip eden yıllarda da markanın en çok tercih edilen otomobil markalardan biri olma konumunu güçlendirerek devam edeceğini, 2015 yılında Pazar payı hedeflerinin % 6, satış hedeflerinin binek araç toplam pazarında 50 bin adet olduğu söyledi.
 
‘2015 yılında otomotiv pazarının 825-875 bin adetleri aralığında gerçekleşeceğini öngörüyo-ruz.’
Bu yılın ilk iki ayına baktığımızda yıla oldukça hızlı giriş yaptığımız bir gerçek. Geçen yılın aynı dönemine göre %33 artış gerçekleşti. Olumlu gerçekleşen sektör performansına rağmen, tüketici güvenindeki zayıf seyir, döviz kurlarındaki oynaklık, haziran ayındaki genel seçimler gibi nedenlerle otomotiv sektörü için aşağı yönlü risklerin varlığını koruduğunu da ifade etmek gerekir. 2015 yılında otomotiv pazarının 825-875 bin adetleri aralığında gerçekleşeceğini öngörüyoruz.
 
“2015 yılı Opel markamız için pazara birçok yeni ürün ve motor-şanzıman seçeneklerini sunduğumuz bir yıl olacak.”
Opel markamızın yeni ürün ve yeni nesil motorlarına yönelik 2014 yılında açıkladığı yatırım tutarı 4 Milyar Euro. 2018 yılına kadar bu kapsamda gerçekleştirilecek yatırımlar eşliğinde Opel markamızla 27 yeni model ve 17 yeni motor sunacağız.
 
Bu yatırımların en somut göstergelerini 2014 yılı içinde sırasıyla Zafira, Meriva ve Astra ailesinin tümünde pazara sunulan 1.6 CDTi dizel motoru, Adam modeli, Almanya’da üst üste 2 yıldır yılın 4×4 ödülünü kazanan Mokka modeli, 1.6 lt 170 beygir gücündeki benzinli otomatik motor, Yeni Corsa modelinde sunulmaya başlanacak 1.0 lt 3 silindirli yeni motor ve Şubat 2015’de ülkemiz pazarına sunulan “AutoBest” değerlendirmesinde yılın aracı seçilen Yeni Corsa’yı sayabiliriz.
Bu yenilikler yanında Opel Markamız ile 2015 yılında ilgi ve merakla beklenen 1.6 dizel motorumuzu otomatik şanzıman seçeneğini ile Mokka, Insignia ve Astra modellerinde sunmaya başlayacağız. Dizel motorumuz ilk olarak Mokka modelinde 2015 Nisan ayından itibaren pazara sunulacak. Insignia ve Kompakt model Astra’da ise bu yılın sonlarında piyasaya süreceğiz.
 
“2022 yılında Avrupa’da iki numaralı binek otomobil markası olmak”
 
Devam eden model ve motor atağı sayesinde 1.076 milyon otomobil satılarak yüzde 3.4 oranında artışla Avrupa pazarında (+ %1.7) büyüme başarısı elde ettik. Opel markamızın yükseliş eğilimi 2014 yılında da devam etti ve 2015 yılının ilk aylarında pekişti. Opel, General Motors’un en büyük markalarından biri ve Avrupa’nın en büyük binek otomobil markalarından biri olmayı sürdürüyor. Geçen yıl satış hacmi 12’den fazla pazarda büyüme gösterdi. Opel, yıla iyi bir başlangıç yaptı ve yılın ilk iki ayında Avrupa Pazarında başarı sağlamaya devam etti. Hedefimiz Avrupa’daki pazar payımızı 2022 yılına kadar %8’e çıkararak Avrupa’da iki numaralı binek otomobil markası olmak.
 
“Sessiz Güç – Mokka 1.6 dizel motoru ile segmentindeki en güçlü dizeli sunuyor”
Opel’in SUV B Segmentindeki ilk modeli Mokka’ya olan ilgi sipariş adetleri ile gösteriyor. Avrupa’daki sipariş âdeti 340 bine ulaştı. Almanya’da üst üste iki yıldır yılın 4×4 ödülünü kazanarak kendini ispat etti. Sessiz Güç 1.6 CDTi motor, ülkemiz pazarında Mokka’nın satış rakamlarını yukarıya taşıyacak. Bildiğiniz üzere her yıl dizel ve dizel otomatiğe olan ilgi katlanarak artıyor. 1.6 dizel otomatik motorun motor yelpazemize eklenmesiyle pazarın taleplerine %100’e yakın cevap verir konuma ulaşacağız. 1.6 dizel otomatik Mokka satışlarımızı 5 katına yakın artırarak 5 bin adetlere ulaşacağımızı öngörüyoruz.
 
1.6 Mokka Dizeli Enjoy, Business ve Cosmo olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuyoruz. Düz vites seçeneğine sahip 1.6 Mokka Dizel bayilerimizde satışta sunuldu, otomatik şanzıman seçeneği ise nisan ayından itibaren ile bayilerimizde yerini alacak.
1.6 Mokka dizelde düz vites seçeneğinin başlangıç fiyatı 77 bin TL, otomatik vites seçeneğinin başlangıç fiyatı 81 bin TL.
 
EK BİLGİ
 
1.6 CDTi
 
* Gürültü, titreşim ve sarsıntında sınıfında örnek
 
* Düşük Yakıt tüketimi 4.3lt / 100 k m’ye kadar iniyor
 
* Rakipler arasında en çabuk hızlanma 0-100km/h 9.9 saniye
 
* Düşük devirde etkileyici güç
 
* Euro 6 standartlarına uyum
 
Teknolojik Özellikler
 
* SUV’inin tüm pozitif yanlarını barındırmakta!
 
* Fonksiyonellik ve konforu birleştiren Opel Mokka, yüksek oturma pozisyonu ile macera tadını veriyor!
 
* Teknoloji anlamında ön plana çıkan özellik ve yenilikleri
 
* Güçlü Benzinli motor, düz vites ve otomatik vites seçenekleri
 
* Güçlü Dizel motor, düşük yakıt tüketimi ile düz vites ve otomatik vites seçeneği ile
 
* Sürüş dinamiklerinde en önde!
 
* 4X4 ve 2X4 seçenekleri! 4X4 ile yokuşta kalkış ve ve yokuşta iniş destekli geliştirilmiş ESP plus!
 
* 4X4 seçeneği 1.4 140 MT ve 1.6 136 MT motorlarda sunulmaktadır. Rakiplerinde ise çoğunlukla vergi dezavantajı olan 2.0 ve üzerinde 4X4 opsiyonu bulunmaktadır.
 
* Lansmanından bu güne hem 2012’de hem 2014’te yılın 4×4’ü seçildi!
 
* Ödüllü AFL
 
Tasarım
 
* Geniş iç hacim,
 
* Dıştan kompakt içten geniş
 
* Yüksek oturma pozisyonu
 
* Sağlamlık ve güvenlik hissi. EuroNcap tarafından 5 yıldız ödüllü
 
* Modern ve Yaratıcı silueti
 
* Sportif ve Dinamik
 
* Atletik gövde alt tasarımı
 
* Yüksek kaliteli malzemesi
 
* Donanım Seviyesi / Enjoy,Business ve Cosmo
 
* Kabin içerisinde bol miktarda ve kullanışlı saklama bölmeleri
 
1.6 CDTi Dizel Otomatik
 
1.6 Dizel Motor ilk kez otomatik şanzıman ile Opel’in Mokka modelinde sunulmaya başlanıyor
 
Mart 2015’ten itibaren Mokkalar 1.6 Dizel motor seçeneği düz vites ile sunulmaya başlandı
 
Nisan 2015’ten itibaren 1.6 Dizel Motorlar Otomatik şanzıman seçeneği ile gelecek.
 
Segment bulunurluk oranı %50’den %100’e çıkacak!
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP AT FWD Enjoy 81 bin TL
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP MT FWD Enjoy 77 bin TL
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP AT FWD Business 80 bin TL
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP MT FWD Business 76 bin TL
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP AT FWD Cosmo 88 bin TL
 
* Yeni Mokka 1.6 136 HP MT FWD Cosmo 85 bin TL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here