1.6 TDI VW Jetta ve Caddy artık satılmıyor

26
4564

Doğuş Otomotiv, VW’nin emisyon skandalından sonra önemli bir karar alarak 1.6 litre dizel motorlu Jetta ve Caddy modellerinin satışını durdurdu.

İşte o açıklama…

Tüm kamuoyunun bilgisinde olan Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklamasıdır: 

 
Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece  EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyururuz. 
 

26 YORUMLAR

  1. Hile ile hurda ile buraya kadarmış. Geçmiş olsun. Yıllarca sıra var diye millete sattıkları arabanın haline bakın. VW bir daha toparlanamaz. VW sahipleri için en mantıklı yol ellerindeki araçlarını henüz para ederken elden çıkartmak. 3 ay sonra bu fiyatları da bulamayacaklar.

  2. kesinlikle ilerleyen günlerde görüceksinizki eldeki stoklar bitince tdi motor üretimi durmuş diye haber çıkıcak
    vw önümüzdeki 10 yıl boyunca yatırım araştırma yapamıyacaktır
    saab gibi batmıyıcaktır elbette fakat otomotiv sektöründe ilk 10 da yer bulamayacaktır artık…

  3. Evet doğuş otonun yaptığı abuk sabuk açıklmaya rağmen sanıyorum bakanlığında el koyması ile olması gereken olmus satışlar VW tarafından durdurulmuş.. Ancak yeterlimi, tamam elinizdeki motorlara gerekli düzenlemeleri yapacaksınız peki ya ikinci eldeki binlerce araç ve onların sahiplerinin mağduriyeti ne olacak. Keza bir arkadaşımızında dediği gibi aynı motoru kullanan diğer VW gurubunun markaları ne olacak. Madem ilk adım atıldı umarım devamı gelir tüm dünyada olduğu gibi memleketimdede bu skandalın düzeltilmesi için gereken herşey yapılır. Ama bence şunuda belirtmek lazımki bu zafer o marka, bu marka daha iyi yada şu ülkenin arabalarıni kullanın vs. gibi gereksiz polimiklere girmek yerine girdiği her platformda hakkını arayan, ülkemizdeki kanunların yetersizliğini dile getiren hatta bu konuda gerekli davaları açan bilinçli tüketicilerin zaferidir. Umarım her konuda aynı bilinci devam ettirebiliriz ve Türk tüketicisi hakettiği gerekli saygıyı görebilir bu sayede.

  4. Jetta ve Caddy 105 ps Euro 5 motorla satıldığı için satışları durdurulmuştur. Diğer Euro 6 110 ps motor kullanan vw, seat, audi, skoda modellerinde sıkıntı yoktur 🙂

  5. Peki daha önce sattıkları ne olacak hepsini geri çağıracak mı ? EA189 EU5 alanlar kendilerine bilerek hileli mal satıldığı için haklarını arayabilir 2009 dan beri satıldığı için bu yıldan itibaren alan herkes hakkını arayabilir.Bilerek hileli olduğu için yıl sınırlaması yok

  6. tamam vw batsın çöksün bitsin. peki sonra ne olacak? meydan uzakdoğulu döküntüleremi kalsın? vw modelleri kendi kategorilerinde kesinlikle konfor kalite fiyat ve sağlamlık olarak en öndedir. vw kullanmayan arkadaşlar istedikleri kadar kötü yorum yapsın gerçekler budur. ha bu arada merak etmeyin almanlar vw’in batmasına da izin vermez.

  7. Sn Ayhan bey, yorumların hiçbirinde vw batsın diye bir cümle kullanılmıyor tabiki batmasın herşeyi bir kenara bırakın ekonomi adına böyle bir şey istemeyiz. Amaaa bilinçli olarak yalan söylemek müşteriyi kandırmak ve sonrasında adeta dalga geçercesine Türkiye’de kanunlara uygun gerisini salla demek, bunun bir bedeli olmayacakmı. Binlerce insan kandırıldığı ve mağdur edildiğiylemi kalacak. Dediğiniz gibi olsa bile sağlam ve iyi araba üretmek bir firmaya müşteriyi kandırma hakkı, çok satılıyor diye satıcısına müşterisi ile alga geçer gibi açıklama yapma hakkı verirni. Hepsini bir kenara bırakın beni kandıran bir firmanın arabasını benimle alay eden bir satıcıdan neye güvenipte alıcam.

  8. garantisi dolmadan patlak veren dsg-turbo-beyin arızaları, kalite ve maliyeti düşürme adına çin’de üretilip içeri su alan jettaları, dünyaca ünlü güvenlik testi iihs’de passat cc skandalı ve çevre katili emisyon sahtekarlığı… bunca rezalete rağmen hala ww’ni savunan varsa ya fanatiktir ya satış temsilcisi. gelelim döküntü dediğiniz Japonların almanlardan kat kat üstünlüğüne: herkes bilir ki japon araçları sorunsuz ve sağlamdır. japon sorunsuzluktan, alman servisten kazanır. misal: honda 6 yıl garanti verirken ww 2 yıl garanti veriyor ve garanti bitmeden arızalar patlıyor. ikincisi japon araçlarının en boş donanımlısı almanların ( ww) en dolusu. yani Japonlar ağzına kadar dolu, ww bomboş. üçüncüsü dünyaca ünlü güvenlik testi iihs’de Japonlar almanlara güvenlik dersi veriyor. ( bakınız: Google: Japonlardan almanlara güvenlik dersi) üstelik c sınıfı civic, ww’in amiral gemisi lüks segment d sınfı passat cc’ye güvenlik dersi veriyor.) Toyota, japon arabasıdır ve dünyanın en çok satılan aracıdır. Toyota hilux’un sağlamlığı ve sorunsuzluğu bbc belgeseline konu olmuştur. ( bakınız: Google: Toyota hilux top gear) Toyota lexus Amerika’da üst üste 12, Subaru ise 4 kez yılın güvenli aracı seçilmiştir. alman tüv şirketi Toyota’nın sorunsuzluğunu defalarca teyit etmiştir. gerçekler bunlar. gerisi fanatiklik.

  9. Ne vw çalışanı nede fanatiğiyim.şu dsg ve tırbo arızasını ben niye yaşamadım.6 sene tsi dsg jetta kullandım 2 senedirde tdi dsg passat kullanıyorum sadece periyodik bakımlarını yaptırdım.ya her şey tamamda 6 ayda bir periyodik bakım şartı olan corollatı gelip burda övme eğer toyota çalışanı değilsen. İster kabul edin ister etmeyin audi bmw ve mercedes hariç binilecek ve alınacak tek marka vw dir. Daha vw in içine oturmamış insanlar gelip burda ahkam kesiyor işin ilgincide uzakdoğulu döküntüler vw iyidir diyebiliyor. Vay be sonrada bilinçli tüketiciyiz ayağına yatıyor. Ha bu arada vw dsg arızası veriyor ya siz döküntülerdeki fi tarihinden kalma otomatik demete insan vicdanının el vermeyeceği arabalara binmeye devam edin. Hani işi biliyorsunuz hani bilinçlisiniz ta

  10. Sevgili Barışcığım şu almanlara ders veren japonlar birazda kendileri çalışsa o derse ya. Çalışsa da o teknoloji devi Toyoto Coralla yerden yere vurduğun CC ile aynı sonucu almaktan kurtulsa. Ne o çokmu şaşırdın, evet malesef Corolla ile cc’nin iihs sonuçları aynı canım kardeşim. inanmıyorsan iihs’nin orjinal sitesine bir göz at.

  11. cem bey, kendiniz itiraf etmişsiniz Toyota Corolla ile ww passat cc aynı puanı almış diye. o zaman bu ww’in ayıbı. niye mi? Corolla c sınıfı orta bir araba. passat cc d sınıfı lüks segment bir araba. Corolla, passat cc ile aynı puanı alıyorsa bu passat cc’in zayıflığı demektir. ayhan bey size gelince. ww’in dsg-turbo-beyin arızalarını, emisyon sahtekarlığını dünya alem duydu.( internete dsg-turbo arızası yazın sayfalarca şikayeti okuyun.) ww defalarca özür diledi. hatta Tokyo’da başlayan otomotiv fuarında ww temsilcisi Japonların önünde diz çökerek özür diledi. herkes bilir ki alman servisten, japon sorunsuzluktan kazanır. İngiltere’de yapılan en sorunsuz araç sıralamsında ilk beş aracın dördü japon.( 1. mazda 2. mercedes 3. Toyota 4. honda 5. mitsubishi) zaten benim Mercedes ve BMW’ye sözüm yok. ama ww arızalı kabul edin. benim anlamadığım ww bile hatasını anlayıp özür dilerken hala ww’ni savunanlar var. diyorum ya: ya fanatik ya satış temsilcisi.

  12. Barış beyciğim iihs bir çarpışma testidir ve çarpışma sonucunda içindeki mankeni ne kadar koruyabildiğine göre puanlanır. Yani hangi sınıf olursa olsun bir araç dediğiniz gibi ders alacak bir puan aldıysa bu güvensiz yani içeridekileri koruyamıyor demektir. Sonuç her sınıf için aynıdır yani. Bir araç c sınıfıysa d sınıfı kadar korumaya gerek yok denemez. Yani cc güvensiz ise dünyanın en çok satan modeli coralla’da güvensiz iihs ve size göre o zaman. Keza cc’dende bir üst segment olan ve sınıfının yıllardır USA’da en çok satanı olan Camry’de 2012 ve 2013 yıllarında cc’den daha düşük 2014 de sadece bir tık üzerin de not almış. Yani Toyota’nın amiralide ancak bu yıl düzeltilmiş ?? Hemde 22 yıldır üretilen bir model. Bunumu diyorsun yani

  13. demagoji yaparak sorularımı geçiştirmeyin lütfen. 1. internete dsg-turbo-beyin arızaları yazıp ww hakkında destan gibi şikayetleri okudunuz mu? 2. yine Google’a içeri su alan jetta yazıp maliyet ve kaliteyi düşürme adına çin’de üretilen ww gerçeğini gördünüz mü? 3. fosilleşmiş traktör sesli çevre katili dizelleriyle milleti kanser eden ww neden hala savunuyorsunuz? 4. ww, emisyon sahtekarlığı yüzünden defalarca özür dilerken siz neden ww toz kondurmuyorsunuz? 5. Türkiye’ye kuruş yatırım yapmayan ww’in satış elamanı ya da fanatiği misiniz? 6. Toyota ve honda en azından Türkiye’de üretilerek istihdama katkı sağlıyor. 7. Toyota ve honda çevre dostu hibrid ve hidrojen motorun öncüleri. 8. Toyota ve honda dünyanın en sorunsuz araç sıralamasında daima ilk beşte ww neden son beşte? 9. Amerika’da Toyota lexus üst üste 12, Subaru ise 4 kez yılın en güvenli aracı neden seçilmiştir. 10. alman tüv firması Toyota’nın sorunsuzluğunu defalarca neden teyit etmiştir?

  14. 11. Toyota hilux’un sağlamlığı ve sorunsuzluğu neden bbc belgeseline konu olmuştur? 12. bm ve türk emniyetinin resmi araçları neden Toyota’dır. 13. Amerikan buzullarına ve Arabistan çöllerine neden Japonların harici özellikle alman araçlarının nefesi yetmez? 14. d sınıfı lüks segment passat cc, c sınıfı civic’ten neden güvenlik dersi almıştır derken passat cc 150 bin tl, civic 75 bin tl. yani 150 bin TL’lik araç 75 bin TL’lik araç kadar güvenilir değilmiş demek istedim. 15. donanım cimrisi, sorun yumağı araçları yüz bin civarında satan ww yerine gider babalar gibi lexus, Subaru, Accord veya mersedes alınmaz mı? 16. herkes bilir ki alman servisten, japon sorunsuzluktan kazanır. gidin bakayım Toyota ve ww servislerine hangisinde arızalı araç kaynıyor acaba? hodri meydan.

  15. Son birkaç aydir, sayfanızda koyalım da boşluk dolsun cinsinden haberler sunuluyordu.Haberlerin güncellenmesine dair bir belirtide yok.vw deki çöküş ,bu firmanın hayranı arabam.com uda etkilemiş anlaşılan.

  16. ben sana tekra edeyim iihs bir çarpışma testidir. 4 ayrı çarpışma testi şeklinde yapılır ve aracın içindeki mankenin alıdığı darbelere göre testler ayrı ayrı 4 kademe olarak değerlendirilir. Kabaca iyi-orta-geçer-zayıf olarak nitelendirebilirsiniz. Yani güvenlik sitemlerinin vs. bir önemi yoktur ve pahalı aracın daha yüksek puan alması vs. gibi bir durum yoktur. Ncap ile karıştırmayın. Ve bu test sonuçlarına göre hem cc hem coralla bu testlerden birinde mankenin basın sağ bölgesini ve sağ dizini yeterince koruyamadığından geçer not almışlardır. yani bir kaza anına ikisindene sağ çıkma olasılığınız aynıdır. Ucuz arabada daha kolay ölünür gibi birşey düşünmüyorsun herhalde. Ayrıca öyle bile olsa Camry ile alakalı kısmı niye görmezden geldin ??

  17. Sen ortaya güvenlik ile alakalı bir laf attın bende ceyap verdim. Sen benim söylediklerimin bir kısmına hololop şeklinde geçiştirip bir kısmını hiç görmezden gelip konuştuklarımızda sanki ben sana vw savunması yapıyormuşum gibi (ben sadece toyotayı kötüledim?) vw sorunları yazıyorsun emogoji yapan kim bir daha düşün. Ama genede madde madde yazdıklarına bir göz atalım. 1. Tüm bu sorunlara rağmen hala dsg niye mühendislik harikası denilmekte ve tüm şanzumanlara referans gösterilmekte sen bunu açıklayınca bene arızaları açıklarım. Bana ispat deyip durma googleda aızalar kadar bunlarda var. 2. Ben su alan jetta ne uydum ne gördüm (google dahil) Çinde araç üretmek bir arabayı kalitesizleştirmez çin malı ile karıştırma mesala Iphone’de çinde üretiliyor. 3ve 4 bunları savunmuyoruz zaten eleştirdiğimiz için bu haberdeyiz

  18. 5. Hayır hiçbir markanın fanatiği değilim bunun en iyi ispatıda geçmiş yorumlarımda birçok markayı hem övmüş hem de eleştirmiş olabilmemdir sanırım. VW’de dahil, senin Japonları eleştirebildiğin tek yorumun varmı. 6. Ona bakarsan VW’ininde MAN fabrikası var. Hem sen Japon diye tutturuyorsun diğer Japonlar ne olacak? 7. Evet bu takdir edilecek bir durum ama kötü olan hala öncü olarak başladıkları yerde duruyorlar. Örneğin BMW spor otoya bile elektrikli motor takarken ve 2020’ye kadar tüm modellerini elektrikli yapmaya hazırlanırken Toyota o dev gibi çevre katili kamyon ve suvlarına bir çözüm üretmiyor mesela. 8. Valla sen hangi listeye bakıyorsun bilmiyorumda örneğin J.D. Power firmasının analizlerine göre ilk 5 Porsche, Jaguar , Lexus,Hyundai ve Kia şeklinde ve VW’e dokuzuncu galiba. 9. Subaru ve lexus kendini kanıtlamış araçlar bir lafım yok. 10. Bu konuyu bilmiyorum. 11.Top gear ne zaman belgesel oldu. Ama genede arazi araçları konusunda Japonların (Nissan ve Toyota) başarısı inkar edilemez tabiî ki.

  19. 12. BM’yi bilmiyorumda polisin Toyota kullanmasının nedeni Toyota’nın her yıl Emniyete yaptığı araba bağışları sanırım. Ama bu takdir edilecek bir şey tabiî ki. Hem TSK’da reno kullanıyor ona bakarsan ?. 13.bunu kabul ettik zaten. 14. Sen E sınıfı camry’nin neden cc’den düşük puan aldığını açıkladığında söz bende bir cevap bulucam ?. 15. Lexus ve Subaru alırsan yedek parça ve servisten çok çekersin, accord alırsan seni önemsemeyen Honda yüzünden yüksek mtv ödersein Mercedes bir markayı alman diye eleştirip yine bir alman altarnatif ? (ama bende Mercedes düşenebilirim gerçi ikinci araç ise subaruda olur) 16. Türkiyede toytanın 5 katı satan VW’de 5 kat fazla arıza olmasıda doğal herhalde. Sonuçta sana tavsiyem illa Japon istiyorsan git Mazda, Suziki ve Mitsubishi’ dene ve orijinal Japon Nissan (Patrol, Pathfınder gibi) özellikle Toyota Japonların en kötüsü. (arazi araçları hariç)

  20. Cayenne artık ABD’de satılmayacak. Volkswagen’e bağlı Porsche, ABD Çevre Koruma Dairesi’nin (EPA) emisyon standartlarının ihlal edildiği şekildeki suçlaması üzerine dizel motorlu SUV modeli Cayenne’yi ABD’deki satış listesinden çıkardı. Karbon emisyon limitini aşan VW’ler arasında dizel dışında benzin motorlarının da bulunduğu öğrenildi. Volkswagen tröstü son olarak salı akşamı yüz binlerce otomobilinin aşırı miktarda karbondioksit çıkardığını ve kağıt üzerindeki sarfiyat miktarından çok daha fazla yakıt harcadığını teslim etti.

  21. vw alanlar aşkları tarafından aldatıldılar…hem vw açısından hem müşteri açısından acı bir durum….BÜYÜK AŞKIN SONU TRAJEDYA:))

  22. Merak ediyorum dünyada aynı segmentteki bir araçtan 30-40 bin lira daha fazla para veren, aracı en az 3-4 ay bekleyen üstüne üstlük emisyon hilesi ile dünyada itibarı sıfıra inen bir markayı alan yetmiyor, reklamını yapan bizim ülkemizdeki ahmaklardan başka diğer ülkelerde de var mı? ALLAH TÜMÜNE AKIL FİKİR VERSİN.

  23. Alman otomobil devi Volkswagen maddi durumu iyi olmayan insanlar için otomobil üretecek. Şirketin CEO’su Martin Winterkorn Bild gazetesine yaptığı açıklamada 2018 yılında dar gelirli aileler için ucuz otomobilin piyasada olacağını söyledi. Winterkorn’un açıklamasına göre otomobiller Asya piyasaları için üretilecek ve Çin’de imal edilecek. Fiyatlarının ise 8000 ile 11000 Euro (23-32 bin TL) arasında değişeceği üç farklı model üretilecek. Bütçe dostu bu otomobiller gelişmekte olan ülkelerde de satışa sunulabilecek. Ucuz otomobil üretme kararı olan VW’in özellikle Renault, Toyota ve Hyundai gibi markalarla Çin ve Hindistan pazarında rekabet etmeyi planladığı söyleniyor. öportajda yer alan bilgilere göre 2018 yılı içerisinde fiyatları 8.000 – 10.000 Euro arasında değişen Volkswagen marka araçlar yollarda olacak. Çin’de üretileceği söylenen araçlar Asya pazarına öncelikli olarak satışa çıkacak fakat gelişmekte olan ülkelerde de düşük maliyetli Volkswagen araçlarını görebileceğimiz belirtildi. 8.000 Euro değerindeki bir araç ülkemizde ortalama 24.000 TL bandında bir fiyata sahip olabilir. Tabi işin içerisine vergileri de eklersek rakamın daha yükseklere çıkması da mümkün.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here