Subaru Levorg güvenlikte iddialı

0
1535

Subaru Levorg’a Euro NCAP 2016 Güvenlik Testi’nden Tam Not

Subaru’nun EyeSight özelliği ile donatılan Sportif Tourer modeli Levorg, Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı-Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı. WRX’in DNA’sında bulunan sportif sürüş zevkini Legacy’nin kullanışlılığı ve geniş iç mekan konforuyla harmanlayan Levorg, Euro NCAP’in yeni değerlendirme kategorisi olan Otonom Acil Fren-AEB Sistemi testinde de yüksek puan elde etti.

Performans ve güvenlik özellikleri ile Subaru’nun zengin mirasını zirveye taşıyan Levorg, güvenlik performans testinde Euro NCAP’ten*1 en yüksek derecelendirme olan 5 yıldız aldı. Levorg, “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, “Yaya Koruması” ve “Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti. 2016 yılı güvenlik performans değerlendirmesinde, araçların otonom olarak yayalarla çarpışmaları ne kadar iyi tespit edebildikleri ve bunları ne derece önleyebildiklerini kontrol eden yeni bir test uygulandı. EyeSight ile donatılmış ve yayaları tespit kabiliyetine sahip olan Levorg bu yeni testte çok başarılı bir performans gösterdi.
Subaru’nun EyeSight sistemi diğer testlerde de olağanüstü başarılar kazandı EyeSight, bağımsız kuruluşların yaptığı değerlendirmelerde, önleyici güvenlik özelliği sayesinde olağanüstü puanlar aldı. EyeSight özelliğine sahip Subaru araçları, IHSS-Otoyol Güvenliği Sigorta Kuruluşu (ABD’de otomobil sigortacıları tarafından desteklenen kar amacı gütmeyen bir kuruluş) tarafından gerçekleştirilen, 2016 yılı güvenlik değerlendirmesi kapsamında, önden çarpışma önleme sistemlerinin performansının değerlendirildiği testlerde, mümkün olan en yüksek, “üstün”, derecelendirme puanını kazandı. EyeSight özelliği ile donatılmış olan araçlar, Japonya’da Arazi, Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığı ile Otomotiv Güvenliği & Mağdurlara Yardım Ajansı (NASVA) tarafından gerçekleştirilen önleyici güvenlik performans değerlendirmesinde de olası en yüksek JNCAP*2 ASV+*3 derecelendirme puanına layık görüldü.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here