Opel’den dizel otomatik ailesi

0
1051

Opel, ülkemiz pazarında yoğun talep gören motor-şanzıman kombinasyonu 1.6 lt dizel otomatik seçeneğini 2016 yılı itibarıyla tüm yüksek satışlı ürün yelpazesinde sunmaya başladı. 2016 “Avrupa’da Yılın Otomobili” ödüllü yeni Astra Hatchback ve Sports Tourer, Astra Sedan, Insignia ve Mokka’da artık bu seçenek bulunuyor. 1.6 dizel motoru, Opel’in Avrupa’daki üretim tesislerinde yaptığı 50 milyon euro’luk yatırımlarının sonucu doğdu. Sınıfının en sessiz ve en güçlü motorlarının arasında yer alması bu motorun en dikkat çekici karakteristiği. 136 beygirlik gücünün yanı sıra, düşük devirde 320 Nm’ye varan anlık performansı etkileyici.

SESSİZ DİZEL
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Dizel motorunu tasarlarken Opel, performansın yanı sıra akıcı sürüş deneyimini de sağlamayı önceliklerinden biri olarak belirledi. Mühendisleri daha tasarım aşamasında ses ve titreşim seviyelerini azaltmak için özel çaba harcadı. Bu çabaları sonuç vermiş olacak ki Opel’in 1.6 dizel motoru “sessiz dizel” diye anılıyor.” diye konuştu. Tümüyle alüminyumdan oluşan tasarımı sayesinde yeni 1.6 dizel motor, hafiflemesinin avantajını sonuna kadar kullanıyor. Yakıt tasarrufu bu avantajların başında geliyor. Yakıt cimrisi yeni 1.6 dizel motora sahip Opel modelleri 100 km’de ortalama 4,5 ila 5,1 litre yakıt tüketiyor. 1.6 dizel motorun hafiflemesinin bir diğer etkisi de düşük emisyon değerleri. Opel’in dizel motoru Euro 6 emisyon standartlarını karşılayarak çevreci karakterini ortaya koyuyor. Ayrıca Güçlü Nitrojen Oksit (NOx) Teknolojisi (LNT) kullanılarak NOx seviyelerini de düşürüyor.

MESLEKLERE İNDİRİM VAR
1.6 lt dizel otomatik versiyonların özellikle Mokka ve Insignia’ya güç kattığını kaydeden Keklik şöyle devam etti: “2016 ilk çeyrek satış verilerine göre Insignia geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yaklaşık olarak dört kat artırdı. Mokka ise 1.6 Dizel otomatik seçeneğinin müşterilerine sunulmaya başlaması ile birlikte SUV-B segmentinde birinci sıraya yerleşti. Mayıs ayı boyunca Insignia modellerinde aralarından tercih edebilecekleri üç ayrı kampanya sunuyoruz. Birinci seçenek tüm müşterilere 4 bin TL araç takas desteği sağlarken, ikinci seçenek 30 bin TL, 16 ay, sıfır faizli krediyi kapsıyor. Sadece doktor, eczacı ve avukatların faydalanabileceği üçüncü seçenek ise tavsiye edilen satış fiyatı üzerinden 4 bin TL indirimi içeriyor.”

MEHMET ALİ KANTARCI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here