Corolla yine dünyanın en çok tercih edilen otomobili oldu

14
1404

Toyota Corolla, dünyada tüm zamanların en çok tercih edilen otomobili unvanını 2014 yılındaki 1 milyon 268 bin adetlik satışıyla elinde bulundurmayı sürdürüyor.

Toyota ayrıca, 2014 yılında dünya çapında 10 milyon 230 bin adetlik satış gerçekleştirirken, Toyota satışları 2013 yılına göre 2014 yılında yüzde 2,5 oranında bir artış gösterdi. 1966 yılından bu yana “efsane” otomobil kimliğini sürdüren Corolla, 42 milyona yaklaşan global satış adediyle tüm zamanların en çok tercih edilen otomobil modeli olarak da kayıtlara geçti. 11’inci jenerasyonu Türkiye’de de üretilen Corolla’nın 2014 yılındaki global satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 3’lük bir artış meydana geldi. Satış başarısını sürdürmeye devam eden Corolla, Türkiye pazarında 2014 yılı perakende satışlarda da 17 bin 127 adede ulaşarak en çok tercih edilen otomobil modeli olmayı da başardı.

 

14 YORUMLAR

  1. Dış kasa görünümü güzel olmasına rağmen iç dizaynı çok kötü, göstergelerdeki rakamlar daire etrafında dönüyor çocuk oyuncağı gibi, torpido bir önceki kasaya göre tek ve soğutmasız, elektronik saat sağ tarafa çekilmiş sadece bir kişiye hitap ediyor, ana sinyal lambaları alman araçlarındaki gibi panjurun içine alınmış-dizayn hatası, bagaj kapağına bir hidrolik bile konmamış, sacı çok ince ezilecek diye yaslanmaya bile korkuyoruz, bu ve daha sayamadığım hatalardan dolayı Toyota’ ya elveda diyorum.

  2. siz beğenmesinizde dünyada, amerika’da ve arabistan’da en çok satılan araç toyota’dır. toyota aşk’tır bir kere alışan daha vazgeçemez. dünyanın en sorunsuz araçlarındandır. toyota can’dır.

  3. Toyota’nın, en önemli modellerinden biri olan ve Aralık ayında ülkemizde ulaştığı 7.356 adetlik satış rakamı ile dikkatleri üzerine çeken Corolla önümüzdeki günlerde makyaj operasyonu ile güncellenecek. Tasarım açısından daha önce ortaya çıkan görüntülere benzemesi beklenen yeni Corolla’nın Avrupa Patent Ofisi’ne verilen görselleri ortaya çıktı. Hem Kuzey Amerika pazarına sunulacak hem de ülkemizin de arasında bulunduğu Avrupa pazarına sunulacak yeni Corolla’yı içeren resimler, yeni modelin nasıl görüneceğinie işaret ediyor. Henüz Japon marka tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da 2016 Corolla’da makyajlı Auris ve Avensis ışığında güncellemeler yapılması bekleniyor. Bu araçlarda sunulmaya başlanan yeni multimedya ve güvenlik özelliklerinin sunulmasının beklendiği yeni makyajlı Corolla’nın motor gamında da yeni Auris ile benzer ünitelerin yer alması öngörülüyor. 1.2 litrelik turbo benzinli ve 1.6 litrelik dizel motorların yeni Corolla’nın kaputu altında da sunulması bekleniyor.

  4. Yıllardan beri benzinliler de aynı motor aynı otomatik kombinasyonu. Rakip firmalar uçtu gitti toyota hala koyduğumuz yerde duruyor. Böyle hantal bir motoru olan araç isterse hiç sorunsuz olsun neye yarar.

  5. Sorunsuzmuş, bıraksana sen, araba da ruh yok heyecan yok. Yerinden kımıldamıyor her tarafı sorunsuz olsa ne olacak. Ayrıca sorun yazan kullanıcıları da okumasını tavsiye ederim.

  6. dünyanın ve türkiye’nin en çok satılan arabası Toyota Corolla. Amerika ve Arabistan’da en çok satılan arabalar yine Toyota grubu: lexsus, land crauiser, camry, Subaru. yani bütün bunlar tesadüf mü? dünya aptal siz mi akıllısınız? üstelik Corolla’nın yeni kasası bence passat’dan bile daha yakışıklı ve karizmatik.

  7. Japon otomobil devi Toyota’nın markanın en çok satan modellerinden biri olan Corolla’yı 2016 model yılı makyajlaması bekleniyor. Bu makyajda özellikle burun kısmının makyajlanan Auris ve Avensis’te de gördüğümüz burun yapısına kavuşması bekleniyor. Gelen bilgilere göre aracın arka tarafında ise değişen pek bir şey olmayacağının yönünde. Sadece stoplarda son dönemde moda olan LEDlerin kullanılması tasarımlarının hafif değişmesi bekleniyor. Japon üretici motor olarak ise; Auris’te de kullanılan 1.2 turbo motorun gelmesi kesin gibi. Ayrıca Toyota’dan uzun yıllardır beklenen en sonunda Toyota Corolla Verso’da BMW’den alınarak kullanılan 116 Hp gücündeki 1.6 lt. dizel motorun da sunulacağı değerlendiriliyor.

  8. Toyota’nın en çok satan modelleri arasında yer alan ve dünyanın en çok satan otomobili ünvanını elinde bulunduran Corolla için bazı güncellemeler ve özellikler açıklandı. 150 ülkeden fazla pazarda satışta bulunan Toyota Corolla bugün 11. nesli ile yollarda yer alıyor.Yeni güncellemeler ile %20 oranında daha fazla satış yapması beklenen 2017 Toyota Corolla selefine göre artık arka bölümde yeni led farlarına ve krom kaplamaya sahip olacak.Ayrıca krom kapı kolları ile donatılan 2017 Toyota Corolla 16 ve 17 inçlik alaşım jantlar ile yollara çıkacak.Gövde rengi seçeneğini de arttıran 2017 Toyota Corolla Platin Bronz, Tokyo Kırmızı ve Earth Bronzeare renk seçenekleri ile de tercih edilebilecek.
    Teknoloji anlamında çok fazla değişikliğe uğramayan 2017 Toyota Corolla şeritten takip sistemini, çarpışma uyarı sistemini, Safety Sense sistemini, otomatik uzun far ve kamerayı standart olarak sunacak.
    2017 Toyota Corolla’nın 2016 yaz mevsiminde Avrupa’da satışa çıkarılması planlanıyor.

  9. Makyaj ile güncellenen yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor. Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan, Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş, daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor. Yan tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut. Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor. Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz. Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor. Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic High

  10. Makyaj ile güncellenen yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor.
    Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş, daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor. Yan tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut. Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor. Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz. Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt, ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor. Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic Hig

  11. Makyaj ile güncellenen yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor. Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş, daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor. Yan tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut. Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor. Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz. Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt, ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor. Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic High

  12. Makyaj ile güncellenen yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor.Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor. an tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut. Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor. Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz. Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt, ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor. Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic High Bea

  13. Makyaj ile güncellenen yeni Corolla daha şık ve daha güvenli olma iddiasını taşıyor. Yeni Toyota Corolla 2016 yaz aylarında yollara çıkıyor. Yaklaşık 150 ülkede ve dünyanın farklı bölgelerinde satılan, Toyota’nın toplam satışının %20’sini oluşturan Corolla firmanın serisindeki en popüler model olmaya devam ediyor. Güncellenen 2016 Corolla modeli artık daha şık ve gelişmiş bir dış cephe stiline sahip. Ön kısım tamamen yeniden stillendirilmiş, daha prestijli ve güçlü bir görünüm sağlanmış. Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dillerinin kullanıldığı otomobilde ufak üst ızgara yeni LED far yuvaları ve LED ışık rehberleri, ayrıca geniş bir alt ızgara ile revize edilmiş ön tampon tarafından tamamlanıyor. Yan tarafta kapı tutacakları yeni krom finişe sahip ve bu sayede önden arkaya doğru uzanan karakter çizgisi daha da vurgulanmış. Yeni 16 ve 17 inç alaşım tekerlek seçenekleri de mevcut. Arkada yeni LED lambalar ve otomobilin genişliğini vurgulayan krom aksesuar dikkat çekiyor. Yeni Corolla 9 farklı renk seçeneği ile geliyor, bunların üçü yeni: Platin Bronz, Tokyo Kırmızısı ve Toprak Bronz. Tüm model serisinde standart olarak sunulan Toyota Safety Sense çok sayıda trafik durumunda kazaları önleyebiliyor ya da hafifletebiliyor. Sistem bunun için kompakt, ön cama monte edilmiş bir lazer ve kamera kullanıyor. Toyota Safety Sense, Pre-Collision System (çarpma önleme), Lane Departure Alert (şeritten ayrılma uyarısı), Road Sign Assist (yol işaretleri asistanı) ve Automatic Hig

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here