2.el araba nasıl satılır?

0
5684
araba nasıl satılır

Bir otomobil sahibisiniz ve ihtiyaçlarınız için ya da başka bir otomobil satın alma amacıyla otomobilinizi satmak istiyorsunuz. Peki, en kısa sürede araba nasıl satılır?

 Otomobil sahibi olanlar bilirler ki, otomobil satmak, en az almak kadar zorlu bir süreçtir ve bu süreci kolaylaştırmak, kısaltmak için belirli noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle satmayı düşündüğünüz aracın, vergi ya da banka borcu olmaması gerekmektedir. Ayrıca muayenesi geçmiş olan otomobiller, alıcılar açısından negatif bir etki yaratır. Satmayı düşündüğünüz otomobil için, eski yöntemleri kullanmak isteyebilirsiniz; yakınlara otomobilinizi satmak istediğinizi söylerseniz, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insana bu kararınızı duyurabilirsiniz. Otomobilin camına ilan yapıştırırsanız da sadece yol üzerinden geçen birkaç insanın dikkatini çekecektir. Bir otomobili kolay bir şekilde satmanın en iyi yoluysa günümüzde internetten geçiyor. Arabam.com’ailan verdiğiniz takdirde, milyonlarca insana ulaşabilirsiniz.

Peki, arabam.com’a ilan verirken, hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor?

Öncelikle arabam.com’da vereceğiniz fotoğraflı bir ilan, her zaman fotoğrafsız ilanlardan bir adım öndedir ve insanlar genellikle gördükleri şeyi satın almak isterler. Bu yüzden aracınızı temizledikten sonra, fotoğraf karesine sığacak şekilde fotoğraflarını çekin. Otomobilin önü, arkası, profili, çaprazdan görünümü, koltukları, kokpiti, motoru, bagajı, doğru açıyla fotoğrafı çekildiğinde kesinlikle etkili olacak. Eğer otomobilinizin artı bir özelliği varsa, bunu açıklamalar kısmının en başına yazmaktan çekinmeyin, farklı olan her zaman öndedir. Özelliklerini açıkladıktan sonra bakım durumu hakkında ve kaza geçmişi hakkında soru işareti bırakmayacak şekilde detaylı bir açıklama yapın. Eğer elinizde bir ekspertiz raporu varsa bunu kesinlikle alıcılarla paylaşın. Dürüst bir şekilde otomobilin güncel halini açıklarsanız, daha çok insana ulaşırsınız. Tabii ki açıklamanızda noktalama ve imla kurallarına dikkat edin, bu size olumlu bir imaj kazandıracaktır. Ayrıca açıklama kısmında otomobil dışında bir şey açıklamaya çalışmayın, insanların ilana otomobil satın alma amacıyla baktığını unutmayın.

En önemli kriter olan fiyatıysa, piyasadaki otomobillerin durumuna göre belirleyin, üşenmeden pazarı araştırın. Elbette kimse malının ucuza gitmesini istemez, fakat çok yüksek değerler biçtiğinizde, haliyle daha az insana hitap etmiş olacağınızı da önceden kabullenmeniz gerekiyor. Doğru ve güncel iletişim bilgileri verin. Mümkün olan her mecradan insanların size ulaşabilmesini sağlayın. Son olarak, vitrine vereceğiniz ilanlarla, arabam.com’da çok daha fazla insana ulaşarak otomobilinizi en kısa sürede satabilirsiniz.

Arabanı Arabam.com’a Trink-Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here