Toyota Plaza Kar’a Gelenler Karlı Çıkıyor

8
1834

Toyota’nın İstanbul yetkili satış ve servisi Toyota Plaza Kar’da ‘Yaz Fırsatları’ başladı. İstanbul Haliç Köprüsü girişinde yer alan Toyota Plaza Kar, bakım için servise gelen Toyota sahiplerine büyük sürprizler hazırladı.

 Haziran ayı sonuna kadar devam edecek yaz servis kampanyasında; 2010 ve öncesi modellerde yüzde 30 fren ve yağ değişim paket indirimlerinin yanı sıra yüzde 20’den başlayan işçilik indirimi de yer alıyor. Ayrıca; Toyota Forever Kart sahiplerine, BP’de yüzde 4’e varan yakıt hediyesi, 1 litrelik Toyota orijinal motor yağı ve lastik alımlarında bir sonraki bakımda kullanılmak üzere 80 TL hediye çeki de sunuluyor. Bununla birlikte Toyota Forever Kart kullanıcıları, harcama limitine bakılmaksızın anlaşmalı Sarar mağazalarındaki tüm ürün gruplarında ve sezon ürünlerinde yüzde 35 oranında indirimli alışveriş yapma olanağına da kavuşuyorlar.

Toyota Plaza Kar Genel Müdürü Doğan Mutluol, servis kampanyasıyla birlikte yeni araç alımında da birçok avantajın sürdüğünü belirtiyor. Mutluol “Euro’daki artışı fiyatlarımıza henüz yansıtmadık. Zamsız fiyatlarla, 39 bin 950 TL’den başlayan Yaris, 51 bin 750 TL’den başlayan Corolla ve daha birçok fırsat için Toyota tutkunlarını Haliç girişindeki plazamıza bekliyoruz’ diyor.

8 YORUMLAR

  1. Ancak benimkinde araba kazalıydı. Ancak bu kazayı ben yapmadım. Toyota servisinde yapıldı. ARaç bir aylıktı. Serviste kaza yaptık dediler Toyotaya durumu bildirdik ama Toyota da konuyla ilgilenmedi. Yani meşhur müşteri memnuniyetini hiç görmek ve mağdur olduk ve arabayı bu şekliyle satıp yenisini fark vererek aldık.

  2. slm.ben selçuk
    hayatımda bana ait hiç bir şeyim olmadı.artık benimde bir şeylerim olsun istiyorum.eğer uygun bulursanız bir araba almak istiyorum.aylık 500 tl ödeyebilirm.lütfen bana dönüş yaparmısınız.not:üzerime ait banka kredisi var.
    05452168171

  3. Toyota dört yıldır art arda dünyanın en çok satan otomobil üreticisi 2015 yılında ise 10 milyon adetten fazla otomobil satan tek firma oldu. VW Grup’ta ise emisyon skandalı nedeniyle gerileme yaşanıyor. Hino ve Daihatsu Motor dahil Toyota geçen yıl 10.15 milyon adet taşıt sattı. VW ise %2 düşüşle MAN ve Scania ağır vasıta markaları da dahil 2015’te 9.9 milyon adet sattı. GM ise 0.2 artışla 9.8 milyon adet sattı. Toyota’nın en yakın rakibi VW 2015’in ilk altı ayında öndeydi ancak Çin’de azalan satışların ardından bir de emisyon skandalının ortaya çıkması ve 11 milyon otomobilin geri çağırılması VW’i geriletti. Fourin Inc. firması analistlerinden Zhou Jincheng Toyota’nın hegemonyasının muhtemelen bir kaç yıl daha devam edeceğini VW’in toparlanmasının vakit alacağını belirtiyor. Jincheng Volkswagen’in ABD ve Avrupa için stratejilerini yeniden belirlemesi gerektiğini vurguluyor. Toyota piyasalardaki gücünü daha da arttırmak için bazı hamleler planlıyor. Firma %51’ine sahip olduğu Daihatsu’nun geri kalanına da sahip olmayı planlıyor. Bu da Japonya’da mini otomobiller Endonezya’da ve Malezya’da kompakt otomobiller alanında lider üretici olan Daihatsu üzerinde Toyota’ya tam kontrol kazandıracak. Toyota ayrıca yedi yıldır ilk kez Prius modelini tamamen yenileyecek. Firma en çok satan hibrit otomobilinin verimliliğini daha da geliştirdi ve otomatik acil fren gibi yeni teknolojiler ekledi. VW cephesinde ise Avrupa için geri çağırmalar bu ay başlayacak ABD için ise henüz bir anlaşmaya

  4. Yeni yılın ilk ayı hızla geçerken otomotiv markaları 2015 yılına dair verilerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak 2015’te 10 milyondan fazla yeni araç sattığını duyuran Japon devi Toyota dünyanın bir numaralı otomobil üreticisi konumunu koruyor. Son 4 yıldır gerçekleştirdiği satışlarla en çok satan otomobil üreticisi olmayı başaran Toyota’yı geçtiğimiz yıl 9.93 milyon adetlik satışlar Volkswagen Grubu ve 9.8 milyon adetlik satışla General Motors (GM) takip etti. Sahibi ve hissedarı olduğu tüm markalarla toplamda 10 milyon 151 bin adet yeni araç satan Toyota 2016 yılı tahminini ise 10 milyon 114 bin olarak belirledi. Tabii, Toyota’nın 2015 yılına dair tahminlerinin 10 milyon 98 bin adet civarında olduğunu hatırlatalım.
    Aslında 2015 yılının ilk yarısı VW için iyi geçmişti. İlk yarıyı Toyota’nın önünde kapatan Alman üretici daha sonra patlayan emisyon skandalıyla yine geriye düştü. Son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi büyük pazarlarda otomobil satışları yavaşlarken gelişmekte olan pazarlar büyümesini sürdürdü.

  5. Toyota C-HR konseptinin üretim modelini Türkiye’deki fabrikasında üreteceğini açıkladı. Japon devi yeni crossover’ının son halini 1 Mart’ta başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkartacak. Aracın teknik verilerini hala sır gibi saklayan Toyota büyük olasılıkla yeni aracına son model Prius’un donanımını adapte edecek. Üretime hazır C-HR’ın (muhtemelen üretim adı farklı olacak) yeni geliştirilen TNGA platformu üzerinde oluşturulması bekleniyor. Bu araç Toyota’nın AYGO, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Camry ve Avensis’ten sonra Avrupa’da üreteceği sekizinci model olacak. Şirket yeni crossover modelinin hibrid motorunu Deeside İngiltere’de bulunan motor fabrikasında üreteceğini belirtiyor. Ayrıca Toyota Avrupa ve diğer bölgelere gönderilecek C-HR modelinin Türkiye’de üretileceğini açıkladı. Toyota C-HR konseptinin stil sahibi bir tasarımı olmasına rağmen üretim modelinin daha yumuşak hatlara sahip olacağını düşünüyoruz. Umarız ki Toyota’nın crossover’ı da Nissan Juke’da olduğu gibi ya çok seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz radikal bir tasarıma sahip olur böylelikle yollarda daha eğlenceli tasarımlarla karşılaşabiliriz. Önümüzdeki ayın başında sahne alacak olan yeni crossover bu yılın ikinci yarısından sonra satışa başlayacak.

  6. Japon otomobil devi Toyota Türkiye’de çok büyük bir proje için adımını attı. Toyota Türkiye’de CH-R isimli hibrid aracı seri bir şekilde üretecek.
    Yerli tartışmalarına son noktayı Toyota koydu. İlk yerli otomobili Toyota üretecek. Japon otomobil üreticisi Toyota Adapazarı’nda CH-R isimli hibrid teknolojili otomobili üretecek. Türkiye’nin ilk yerli, seri üretim hibrid teknolojili crossover SUV’u olma özelliğini de elinde bulunduracak olan otomobilin benzinli ve dizel seçenekleri de müşterilerin hizmetine sunulacak. Henüz Türkiye’nin ilk yerli hibrid teknoloji otomobilinin fiyatı bilinmiyor. Toyota ilk yerli hibrid otomobil için Türkiye’ye 450 milyon dolarlık yatırım yaptı ve Japon otomobil üreticisi yatırımda değerlendirilmek üzere 1000 çalışanı işe alacağını açıkladı. Türkiye için çok büyük bir teknolojik adım sayılan proje, yılda ortalama 120 binin üzerinde otomobil üretecek. CH-R’ın Toyota’nın Japonya da tasarlayıp geliştirdiği, TNGA platformu üzerinde üretileceği duyuruldu. Seri üretilecek olan Türkiye’nin ilk yerli otomobili CH-R’ın %90’dan fazlası ihraç edilecek. Gelişen teknoloji ile birlikte Otomobil üreticileri, artık elektrik teknolojisi ile ilgilenmeye başladı. Yepyeni bir otomobil çağına adım atıyoruzda denilebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here