WRC İsveç’te ‘Michelin X-Ice North 3’ Farkı!

0
1132

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2015’teki ikinci yarışı zorlu hava ve yol koşulları altında İsveç’te gerçekleştirildi. WRC İsveç’te ‘Michelin X-Ice North 3′ tüm özellikleri ile ortama damgasını vurdu. Ayrıca diğerlerine kıyasla her türlü zorlu ortamlarda farkını büyük oranda hissettirdi.

WRC İsveç’te ‘Michelin X-Ice North 3’ Farkı

Michelin X-Ice North 3 ile muhteşem performanslara imza atıldı. Ayrıca bu önemli yarışlarda zafer, Volkswagen Polo R WRC ile Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinin oldu.

2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ikinci yarışı İsveç’te 12-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. 4 gün süren yarışlarda pilotlar donmuş zemin, çamur ve kara karşı savaştı. Ayrıca yarışçılar bu ortamlarda yoğun ve zorlu bir mücadele verdi. Ayrıca pilotlar Michelin X-Ice North 3 ile başarılı performanslar sergiledi.
WRC İsveç’te ‘Michelin X-Ice North 3’ Farkı
Araçlar Michelin X-Ice North 3’ün çivili yapısı sayesinde zemine daha sağlam tutundu. Bu yönüyle İsveç Rallisi’nde ön plana çıktı. Yarışların ikinci günü, dört etabın üçünü kazanan Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia’dan oluşan takım ağırlığını ortaya koydu. Bu iki isim Volkswagen Polo R WRC takımı olarak finalde de adını birincilik listesine yazdırdı. Volkswagen Polo R WRC takımı İsveç Rallisi’nde İskandinav olmadan ikinci kez kazandı. Ve ayrıca ilk takım olma başarısını yakaladı. Ek olarak ikinciliği ise Hyundai i20 WRC ile Thierry Neuville /Nicolas Gilsoul ikilisi kazandı. Ayrıca üçüncülüğü ise gene Volkswagen Polo R WRC ile Andreas Mikkelsen /Ola Floene ikilisi elde etti.
Jaques Morelli, FIA WRC İsveç’e Michelin X-Ice North 3 sayesinde destek sunduklarını belirtti. Ayrıca Michelin Ralli Programları Yöneticisi Jaques Morelli, “Çivili yapısı ve blokları sayesinde Michelin X Ice North 3 yarışta ön plana çıktı. Adından sık sık söz ettirerek kalitesini ortaya koydu. Ayrıca Michelin X Ice partnerlerimize buzlu zemin üzerinde sürüş şartlarını optimize etme olanağı sunuyor. Yeni bileşen yapısıyla Michelin X Ice North 3 ile önceki jenerasyonuna kıyasla çekiş gücünde büyük oranda iyileşme kaydettik. 2014 yılında etap başlangıcında 100 Km/h ye ulaşma mesafesi 124.87 metre olarak ölçüldü. İsveç’te ise bu mesafe 107.32 metreye kadar düştü. Michelin olarak, partnerlerimize sağladığımız bu avantajlardan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” açıklamalarını yaptı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here