Ovacık’ta İlk Tırmanma Renkli Geçti

0
1067

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Mapfre Genel Sigorta sponsorluğunda 17 sporcunun katılımı ile düzenlendi.

Mapfre Genel Sigorta ana sponsorluğunda ve Ford Otosan, İTO, TÜYAP, TTOK, Şile Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon,  antrenman çıkışları ile başladı. Önceki yıllarda rallilerde özel etap olarak kullanılan ancak ilk kez tırmanma yarışına ev sahipliği yapan Ovacık parkurunu sporseverler de boş bırakmadı.

4 sporcunun katılımına sahne olan Kategori 1’de Fiat Palio ile Bursalı sporcu Burak Başlık birinciliğe uzanırken, O’nu İstanbul’dan Nissan Micra ile Gürkal Menderes izledi. Ankara’dan Renault 11 TXE ile Çağlar Ünüvar podyumun üçünü basamağında yer bulurken, bu kategorideki bir diğer sporcu Engin Apaydın şanzıman arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Kategori 2’de Renault Clio Williams ile Bursa’dan Semih Erkal bu sezon ikinci birinciliğini İstanbul’da kazanmayı başarırken, İzmir’den Opel Astra GSI ile Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar ikinci ve Ankara’dan yine Opel Astra GSI ile Cem Şit üçüncü olarak podyumu oluşturan isimler oldular.

Kategori 3’de Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurt ilk sırada finişe ulaşırken, ikinci sırada Bursalı Honda Civic Type-R pilotu İsmet Toktaş yer aldı. Bu kategoride üçüncülüğü kazanan isim ise, bu yarış öncesinde sağ eli kırılsa da yarışmaktan vazgeçmeyen Bursalı sporcu Osman Uğur oldu.

Kategori 4’te ise geçen yılın şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile hem günün en hızlı zamanını kaydetti hem de kategorisini kazanmayı bildi. Control yarış otomobillerinin tasarım ve üretimi ile Dünya’nın dört bir yanında adını duyuran Avitaş Motorsport adına Halid Avdagiç bu kategoride ikinciliği kazandı. Uzun bir aradan sonra yeniden direksiyon başına geçen Selim Bacıoğlu ise, yeni otomobili Peugeot 207’de meydana gelen elektronik arıza ile yarışı tamamlayamadı.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası, 30-31 Mayıs tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Aydın’da düzenlenecek üçüncü ayak yarışları ile devam edecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here