İlk sürüş ve yorum – Renault Talisman

36
91342

Renault’nun yeni D segment modeli Talisman yollara çıkıyor. İtalya’da deneyimlediğimiz araçla ilgili işte ilk izlenimimiz…

YAZI: TULU DARICAN

Daha önce D segmentinde Laguna ve Latitude modeli ile mücadele veren Renault, yepyeni bir sayfa açıyor. Bundan sonra bu segmentte sadece Talisman ile var olacak.  Markanın yeni tasarım izlerini taşıyan Talisman, segmentinin en çekici ön tasarımlarından birisine sahip. Bu hissi yaratansa tampona taşan C formlu LED gündüz farları. Büyük ızgara yine büyük marka logosu ile desteklenmiş. Motor kaputundaki ütü izleri ise sportif göndermeler arasında. Aracın yan tasarımı da dinamik. Arkaya doğru alçalan tavan ile D segmentinin alıştığımız ağırbaşlı tasarımı, daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Bagaj kapağı da kısa tutulmuş.  Aracın arka bölümünde de LED teknolojisinde faydalanılmış. Stopların etrafındaki ince çizgilerle şık bir görünüm yaratılmış.

Renault Talisman’da 9 metalik, 1 Opak renk sunuluyor. Bunlar Sedef beyaz, Kum Beji, Cosmo Mavi, Vizon Kahve (Yeni renk),  Bulut Gri, Platin Gri, Yıldız Siyah, Carmin Kırmızı (Yeni renk) ve Buzul Beyaz (Opak). 

4.85 metre uzunluğa ve 1.87 metre genişliğe sahip Talisman, geniş bir iç mekan sunuyor fakat buna rağmen yüksekliği 1.46 metreyi aşmıyor. Talisman’ın dingil mesafesi ise 2.81 metre.  Renault Talisman eller serbest kartı sayesinde yolcularını ve sürücüsünü yaklaştıkları esnada karşılıyor. Gündüz farları, arka farlar ve iç tavan aydınlatması park pozisyonundan çıkıyor, zemin ışıkları devreye girerek kapı bölgesini aydınlatıyor ve sinyal lambaları yanmaya başlıyor. Kapı açıldığında gösterge tablosu harekete geçerek R-LINK 2’nin ekranında görsel bir animasyon başlıyor ve sesli uyarı veriliyor. Bu esnada MULTI-SENSE butonu da aydınlanıyor. 

Talisman’ın iç mekanı da geniş.  262 mm’ye varan arka diz mesafesi sınıfının en iyileri arasında. Kabin içerisindeki 25 litreyi aşkın saklama gözü ile Talisman bu alanda da iddialı. Torpido gözü 8 litreyken; ön kapılarda 4.6 litre, arka kapılardaysa 2 litre hacminde gözler bulunuyor.  EDC şanzımanlı versiyonlarda ayrıca soğutma özelliğine sahip orta kol dayama gözü de bulunuyor. Aracın bagaj hacmi 608 litre. Arka koltuklar yatırıldığında bu hacim 1022 litreye kadar artıyor. Talisman’ın koltukları tasarlanırken, uçaklardaki business class koltuklardan ilham alınmış. Dünyada ilk kez olarak ön koltuk arkalıklarında yarı sert, dirençli, esnek ve hafif kabuk şeklini alan Cover Carving Teknolojisi kullanılmış. Bu sayede koltuklar plastik muadillerine göre daha hafif ve arka diz mesafesine katkı sağlıyor. Renault Talisman’ın tüm versiyonları havada aşırı nem belirlendiğinde kendiliğinden devreye giren otomatik çift bölgeli klima kontrolü ile satılacak. Sistemde kötü kokuları ve kirleticileri (toz, polen, NO2, SO2, toluen, vs) önlemek için aktif kömür filtresi bulunuyor.

Talisman Türkiye’de Touch ve Icon isminde iki donanımla ticarileştirilecek. Modelin Touch versiyonunda 7 inçlik kapasitif, yatay yerleştirilmiş dokunmatik ekran bulunuyor. Üst donanım Icon’da ise 8.7 inçlik dikey ekran geliyor. 

Renault,multimedya sistemi olarak R-LINK’in ikinci jenerasyonunu sunuyor. Bu sistem Talisman’ın adeta kontrol merkezi. R-LINK tıpkı bir tablet gibi çalışıyor ve aynı fonksiyonlara sahip (iki parmakla zumlama, sayfa kaydırma, çek-bırak, vs.) grafikleri araç içi kullanıma yönelik olarak son derece yalın. R-Link 2 aynı zamanda Multi-Sense teknolojisine sahip ve bu sayede sürüşe yardımcı teknolojiler ile birlikte navigasyon, multimedya ve klima  kumanda fonksiyonları gibi standart görevleri yerine getiriyor. Dokunmatik ekranın özellikleri kısa yol tuşlarına da sahip; orta konsoldaki döner düğme ve direksiyon kumandaları yardımıyla dokunmatik ekran kumanda edilebiliyor. En popüler ve en sık kullanılan fonksiyonlar ikon bazlı ana sayfa yardımıyla hemen bir kol boyu mesafede. Multi-Sense, Talisman’daki çeşitli teknolojileri kontrol ve koordine ediyor. Bu sistem 4Control sistemini, elektronik süspansiyonu, direksiyonu, motoru ve EDC vites kutusunu kontrol ettiği gibi sistem göstergeleri, motor sesini ve ambiyans aydınlatmasını da kontrol ediyor. Multi-Sense sayesinde Renault, bu denli çok teknolojiyi kapsamlı ve sezgisel olarak koordine eden bir sistemi sunan ilk otomobil üreticisi oldu.

Renault Multi-Sense sistemi sayesinde Renault Talisman dört farklı ön programlı mod yardımıyla istenen ruh halini ve duyguları oluşturabiliyor.

Talisman’ın dört tekerleği de hareketli

Renault, 4Control sistemini elektronik süspansiyon kontrolü ile bir araya getirerek otomobilin kullanım karakteristiklerinde hayati rol oynayan iki bileşenin hareketlerini verimli biçimde koordine etmeyi başarmış. 4Control sistemi ile koordineli biçimde çalışan elektronik süspansiyon kontrolü ani ve önemli yön değişikliklerinde üstün yol tutuşu ve sürüş konforu sağlıyor. Virajlı yollarda aracın dengesinden ve çevikliğinden ödün vermeksizin direksiyonu biraz daha fazla çevirmek mümkün oluyor.

Opsiyonel 4Control sistemi Talisman’da sürekli devrede. 50km/s’nin altındaki hızlarda Comfort modunda (Standart modda 60km/s; Sport modunda 80km/s) arka tekerlekler öndekilere göre maksimum 3,5 derecelik ters açıyla dönüyor. Bu sayede manevra kabiliyetini artırmak için dingil mesafesi kısaltılmışçasına bir his yaratılıyor. Aracın manevra kabiliyeti küçük bir şehir otomobili ile kıyaslanabilir ve kaldırımlar arası dönüş açısı sadece 10.8 metre. Söz konusu hız eşiklerinin üzerinde arka tekerlekler öndekilerle aynı yönde dönüyor. Bu etki sürüş zevkini, dengeyi ve güvenlik hissini artıracak şekilde dingil mesafesinin uzatılmasıyla aynı duyguyu yaratıyor.

4Control sistemi otomobilin yanal dinamikleri üzerinde doğrudan etkiye sahip. Elektronik süspansiyonlar ise dikey hareketleri kontrol ediyor. Sistem sürüş hissi (yumuşak veya sert) üzerinde etkili oluyor. Aktif süspansiyon sistemi yol yüzeyinin ve sürücü hareketlerinin sürekli değişen koşullarına karşı süspansiyonları adapte ediyor. Bu bağlamda şerit değişikliği için yapılan direksiyon hareketi, hızlanma ve frenleme gibi etkenler dikkate alınıyor. Her süspansiyonda bulunan elektronik kumandalı valfler sayesinde Talisman, içinde bulunulan koşulları saniyede 100 kere değerlendiriyor

Talisman’daki elektronik süspansiyon kontrol yönetiminin en büyük özelliklerinden bir tanesi aracın elektrik sistemi (CAN, Controller Area Network) ile birlikte çalışması. Aracın dinamikleri hakkındaki bilgiler ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ile paylaşılan sensörlar tarafından toplanıyor: tekerleklerin dönüş hızı, direksiyon simidi açısı, dikey ve yanal ivme, frenlere uygulanan basınç, motor torku ve sürüş yüksekliği. Renault-patentli bu mimari Multi-Sense sisteminin otomobil şasisindeki potansiyele sürekli erişimi mümkün kılıyor.

Türkiye’de sadece dizel motor olacak

Renault Talisman, Avrupa’da iki benzinli, üç de dizel motorla satılacak. Türkiye’deyse sadece dizel seçenekler ithal edilecek. Baz motor 1.5 litre hacmindeki Energy dCi 110 olacak. Bu motor adından anlaşıldığı gibi 110 hp güç, 260 Nm tork çıkışına sahip. Diğer dizel motorlarsa 1.6 litre hacminde olacak. Tek turbolu versiyon 130 hp güç, 320 Nm tork çıkışına sahip. Çift turbolu versiyonsa 160 hp güç, 380 Nm tork üretiyor. Bu iki motorun EDC’li versiyonlarının 0-100 km/s hızlanması sırası ile 10.8 ve 9.4 saniye olarak açıklanıyor. 1.6 litrelik dizel motorlarda markanın EDC ismini verdiği çift kavramalı otomatik şanzıman lansmanla birlikte sunulacak. 1.5 litrelikte ise EDC seçeneği 2016’nın ikinci çeyreğinde yollarda olacak.

Sürüş izlenimi

Bir dönem Laguna ile istediği satış adetlerine ulaşan Renault, tekrar o günlere geri dönmenin hayalinde. İşte Talisman, her ayrıntısına kadar bu amaçla ve özenle üretilmiş. İtalya’da aracın 1.6 litrelik 160 beygirlik seçeneğini yaklaşık 150 km kullanma fırsatı yakaladım. Aracın iç mekan kalitesi başarılı. Özellikle ön konsolun ve kapıların üst kısımlarında kullanılan malzemeler göz dolduruyor. Orta konsoldaki ekran başarılı ancak çerçevesinin kalın ve mat bir plastik olması istenilen güzel görünümü engellemiş. Ayrıca 8.7 inç gibi büyük boyuta sahip olsa da kalın çerçeve yüzünden göze küçük görünüyor. Yeni 160 beygirlik motor çok başarılı. EDC şanzımanla uyumu iyi ve en önemlisi virajlı dağ yollarında yaptığımız yolculuk sonucunda yakaladığımız 5.4 litrelik tüketim ortalaması ile ekonomik olduğunu kanıtladı. Aracın süspansiyonları Latitude modelini hatırlayanlara sert gelecektir. Talisman çok daha dinamik bir otomobil. Ancak MultiSense sistemi ile konfor konumu seçildiğinde beklentileri karşılıyor. Sürüş dinamikleri ise takdiri hak ediyor. 4Control sistemi ile donatılan aracımız tüm yol koşullarında güven verdi. Hatta test sürüşümüz esnasında önümüze çıkan bir geyik sebebiyle gerçek yol koşullarında engelden kaçma deneyimini bile yaşadık. Gidiş gelişli dar bir köy yolunda bu sistemin de etkisi ile hem geyik hem biz bir kazadan kurtulmuş olduk. Aracın Türkiye’de satışına Şubat ayında başlanacak. Bu sebeple henüz fiyatları belli değil. Fakat tüm motor seçeneklerinde otomatik şanzıman sunabiliyor olması Talisman’ın müsabakaya 1-0 önde çıkmasını sağlayacaktır.

 

36 YORUMLAR

  1. Bu araba uzun süredir takip ve merak ettiğim bir araç. Hem renault hemde aracı inceleyen otoriteler bu araç için çok iddaalı yorumlar yapmakta. daha VW skandalı patlamadan önce bile talisman için passatın tahtını devirebilecek bir araba denmekte idi. Kağıt üzerindeki bilgiler de aynı iddaları doğrulamakta, tasarımıda oldukça iddalı bence. Ancak en ömeli kriter fiyat. Latude’nin fiyatının bile 100-120 binleri bulduğu bu aracın latude’den luks olduğu düşünüldüğünde renault tutar bu aracı 120-140 bin tl gibi bir fiyat aralığında getirirse (ki bu çok uzak bir ihtimal durmuyor). O zaman talisman direkt ölü doğum olur.

  2. Sıfın lideri, ençok satanı passattır ve yarışa girecek her araç bu fiyatları baz almak zorunda. Sonuç; satış isteniyorsa fiyatı passatın bir tık altında olmalıdır.

  3. Tasarım, motor ve şanzıman seçenekleri her anlamda başarılı bir ürün. Tasarım dilinde Passat dan ilhan alındığı aşikar. Renault fiyat politikası olarak Passattan birkaç tık aşağıda tutacaktır fiyatı. Satış başarısı kesin olduğu düşüncesindeyim.

  4. Bu araç kesinlikle passattan daha iyi duruyor. Motor olsun tasarım olsun daha iyi olduğu kesin. Millet zaten passat’ı sırf 2.el de değer kaybetmemek için alıyor. Eğer Renault düzgün bi fiyat politikası izlerse Talisman ile oldukça iyi işler yapabilir.

  5. Toplam satış adeti söz konusu olduğunda, bu segmentte satılan araçların üçte biri benzinli. Açığını sadece dizellerle kapatması zor. Ayrıca, her ne kadar emisyon konuları Türkiye için geçerli olmasa da, dizeller dünyada zor günler geçiriyor. İleride, dizellerin üretim maliyetleri çok artacağından bahsediliyor. Bu hem satış, hem bakım maliyetlerine yansıyacak. İşte bu artışlar tüm dünyaya ve Türkiye’ye yansıyacaktır…Ne kadar “ileride” diye soracak olursanız, ülkemizdeki dizel kullanıcıları önümüzdeki 1-2 yıl rahat edebilirler…sonrası zor…Bunun dışında, Talisman çok iyi bir araç.

  6. Bu yazıda bahsedilmesi gereken önemli bir ayrıntı kaçmış. Renault, Talisman iç kabinin kalite algısı ve kullanılan malzemelerin seçimi konusunda Mercedes ile birlikte çalışmış…

  7. D segmenti gerçekten kendisini çok geliştirdi. Mondeo, Passat, Insignia, Mazda 6, Avensis, Accord, C5, 508…Hemen hepsi çok başarılı modeller. Ancak satış başarısı için Türkiye şartlarında piyasa koşullarına uygun motor şanzıman ve uygun fiyatlandırma şart. Renault’un servis ve pazarlama gibi bir sorunu yok, kredi sistemi de mantıklı. Petrol fiyatlarındaki düşüş ile benzinli motor teknolojisinin de tüketimi düşürme konusunda gösterdiği ilerleme birlikte değerlendirilince artık 1.6 dizel otomatik tutkusunu da anlamak zor. Yılda 10-20 bin km yapanlardaki bu dizel merakını hiç anlayamıyorum. Renault’un Talisman’daki tek sorunu şu olur bu sınıfın müşterilerinin kalite algısı ve prestij beklentisi çok yüksek. Eğer araç kaliteli üretilmişse ve Renault iyi reklamlarla aracı prestij aracı gibi bir noktaya konumlandırırsa iyi satış rakamları yakalayacaktır diye düşünüyorum. Yeni Talissman’ın hileli hurdalı emisyoncu markanın haksız pazar liderliğine son vermesini umuyorum.

  8. ( ÖYLE OLAMAZ DA ) AUDİ GİBİ KALİTELİ HİSSETTİRİYOR…GERÇEKTEN BİR KADEME KALİTE ARTIŞI VAR VE KLASİK RENO TAKUR TUKURU YOKSA, YANİ TOK BİR ARABA İSE ÇOK GÜZEL OLMUŞ…AUDİ GİB RUHSUZ-DONUK DA DEĞİL !

  9. ön taraf japon tasarımından esinlenilmiş ön panjur şeridinin aşağı sarkması özellikle mazda 3-6 ve Toyota avensis havası veriyor. çekik göz far tasarımı 1990’lardan beri Japonların imzasıydı ama herkes kullanmaya başladı, sıktı artık.

  10. Talisman’ın benzinli motor ile getirilmeyecek olmasının sebebi, Clio RS teki 1618 cc hacminde motor ile üretiliyor olması. Muhtemelen bu motorla aracın fiyatı 2 litrelik rakiplerine yaklaşacak olduğundan (Kia Optima 1.7 crdi gibi) bile bile lades olmak istemediler sanırım.

  11. Araç genel olarak hoş duruyor ama bu araçta fiyat belirleyici olur, Honda nın crv de yaptığı kurnazlığı yapıp 1.6 160 bg lik versiyonu 120-130 bin aralığına dayarlarsa c serisi mercedes e ne kaldı ki der geçerim. Birde 160 bg ve 380 nw torka rağmen hızlanma değeri zayıf geldi, ağırlıktan diyeceğim ama yakıtı oldukça makul görünmekte…

  12. Renault yeni Talisman ile D segmentinin en başarılı modeli sayılan VW Passat’a alternatif yaratmayı hedefliyor. Laguna ve Latitude modelleri ile D segmentinde istediği başarıyı elde edemeyen Renault yeni Talisman ile bu durumu tamamen değiştirmeyi hedefliyor. Uzun zamandır D segmentinin en başarılı modeli denildiğinde ilk akla gelen modellerden biri olmayı başaran VW Passat ise geçtiğimiz yılın sonlarında pazara sunulan yeni nesli ile başarıdan başarıya koşuyor. Ülkemizde de 2015’in 11 aylık döneminde 26.500 adedi aşan satış rakamı ile Fiat Linea, Renault Fluence ve Toyota Corolla gibi modellerin ardından dördüncü olarak bir çok modeli geride bırakan VW Passat aylık ortalama 2.500 adede yaklaşan satış rakamı ile dikkat çekiyor. Ülkemizde Passat’ın segmentinde ikincilik ve üçüncülük koltuklarında premium modeller olan Mercedes C-Serisi ve BMW 3-Serisi bulunurken bu modelleri Skoda Superb, Volvo S60, Audi A4, Opel Insignia ve Ford Mondeo izliyor. Renault ise Latitude modelinin ulaştığı toplam sadece 255 adetlik rakam ile bu segmentte var olma mücadelesi veriyor. Segmentin gerekliliklerini oldukça iyi analiz eden Renault mühendisleri yeni Talisman’ın başarılı olabilmesi adına bir çok önemli yeniliğe imza atmışlar. Dış tasarımı, iç mekanı, donanımları, teknolojisi ve geniş motor gamı ile oldukça iddialı bir konuma gelen yeni Talisman Şubat 2016’da ülkemizde pazara sunulduğunda en büyük rakibi VW Passat olacak.

  13. 1.6 dizel otomatik 160 hp 380 nm tork modelini test ettim. Aracın iç dış tasarımı başarılı belki ufak tefek ayrıntılar bulunabilir eksik olarak. Özellikle ön panelde kullanılan malzeme kalitesi çok başarılı. Koltukların derileri ve kapılar tam bir rezalet. Araba birçok özelliklerle tıka basa doldurulmuş ve fonksiyonel özellikler bunlar. Vites geçişleri çok etkileyici, oldukça sessiz bir araç. Gaz pedalının yerini ayarlamayı bilmiyor bu renault, çok rahatsız edici bir gaz pedalı var. Ayrıca kalkışlarda ivmelenmesi çok zayıf. Kalkışlarda asla 160 hp ve 380 nm tork olduğu hissedilmiyor, çok daha zayıf kalıyor.148,000 tl lik fiyatı ise tamamen bir kabus. Bence bu aracın 160 hp lik modelinin altında bir güç tercih edilemez. Ama bu model için bu rakam çok fazla.

  14. Yeni 1.6//160 bg icon aldım yeni megan la birebir kıyasladım açık ara farkla talisman çıktı ,araçtan son derece memnunum şehiriçi 5’5lt yakıtuzun yolda 4,3 lt senelik vergisi 997 tl.Kendi segmentlerine göre çift turbo 1,6 motor 220 km sürate ulaştırıyor bu donanım ve özellikte alınabilecek şu anda en uygun bu araç kasa tasarımını çok beğendim 4 kontrol aracın yol tutuşu ve viraja daha hakimiyetle girmenizi sağlıyor,teknolojiyle entegre bi araç kısacası aracı test etmenizi öneririm.

  15. Arkadaşlar bugün 1.6 130luk Touch paket talisman aldık. Tek kelime muhteşem tabikir 1 aylık bir araştırmadan sonra passat suberb talisman arasından bunu aldık özellikle orta konsoldan her şey elinizin altında ve cok rahat motor sport modunda bile çok sessiz vites geçişleri çok yumuşak, gaza dokunduğunuzda sırtınız koltuğa yapısiyor aracın Renault olduğuna inanmakta zorlanirsiniz 100 bin fiyatlara çıkıpta passatin opsiyonlarindansa bu araç harikulade, aynaların altindaki kapı aydinlatmasida ince bir detay geceleri bambaşka aracın arkası ve bagaj cok geniş zevkle bineceğiniz bir araba 😉

  16. Merhaba ;
    3 Ay önce yenim severek aldığı Renault yeni Talisman ile D segmentinin en başarılı modeli sayılır dediğiniz bir kaza sonucunda 80 gündür Çorlu servisinde parça beklemektedir.
    İstanbul Cesper plaza da ki müşteri hizmetleri gitmemize rağmen işi çözüme yok beklemekteyiz . Renault markası kesinlikle yedek parçada güvenilir değil tedarikçisinden temin edemiyor kimseye önermiyorum.
    R.H.

  17. passat’ı bilemem ama 10 gün önce talisman aldık aldıktan 3 gün sonra dıştan uçak gibi olduğunu soylenecek söz olmadığını fakat içeriden patates olduğunu anladık 3. gün kapı içindeki ışıklı renault yazıları çıktı ve düştü şaka gibi, 5. gün sağ taraf kapı çıtası içi döşemesinin alt tarafı attı pimlerinden çıkmış daha arka tarafa yolcu bile oturtmamıştık , servise götürdük pimlerinden çıkan sert plastik döşemeyi kabaca tutturmaya çalışmışlar ama uçları karşı tarafa göre bombeli halde duruyor kendim yapıştırsam daha iyi olurdu, kapı içi ışıklı marka yazılarını ise söküp bagaja koymuşlar 2 hafta kadar sonra sizi arayacağız bilgi vereceğiz dediler ve bizi yolladılar, kısacası aldığımız araçtan soğuduk o güne gitsek kesinlikle almazdık şuan böyle giderse 6 ay sonra araç perte çıkar diye düşünüyoruz…

  18. 27 aralık 2016’da 160hp icon 4control aldık. Kasabada yaşıyoruz, yani otobana çıkmazsak yollar bozuk. 4.950 küsür kilometredeydi bugün. Şimdilik haftasonları falan %85 bozuk yollarda geziyoruz. Alalı birkaç ay oldu pek bir problem göremedik. Memnunuz şimdilik. Sanki araba alırken fotoshoplu kataloglar ya da filtreli videolardaki görüntülere biraz fazla mı kaptırıyoruz kendimizi. Araba dediğin de makina işte. Orası çıktı burası koptu diye dert edeceksek alalım bi lada niva alan razı olsun vereb razı.

  19. Yaklaşık 4 ay önce Renault talisman aldım. Anadolu kasko da kaskosunu yapıp tekrarlanan ön camda saniyeler içerisinde aşırı buğulanma dan
    dolayı 60 km/h hızla ÖNÜMÜ GÖREMEDİĞİM İÇİN 4 ay sonra kaza yaptım. Altmış bin liralık hasar oluştu. Renault ile görüştüm klasik cevap araçta biz ile
    ilgili kusur yok denildi. Kasko şirketi de aracı pert yapmamak için yaklaşık 1 aydır oyalıyor. Neticede 165000 lira
    Renault gibi bir markaya para verip canımızdan oluyorduk neredeyse artı bonus olarak da yaya kaldık.
    Ben yandım siz de yanmayın.

  20. Passat ve insignia kullandım son aracım Mercedes 180 AMG bütün bu araçların çok üstünde hem tasarım hem iç hacim ve kalite hem donanım yol tutuş ve güvenlik,hızlanma Konfor yani bir araç için istediğiniz ne varsa bu araçta var diğerlerinde fazlası var eksiği yok bundan sonra onlar düşünsünler bu araçta olan özellikleri müşteriye nasıl sunabiliriz diye tek eksiği var oda fiyatı şiddetle tavsiye ederim

  21. Ya arkadaş öncelikle çok geçmiş olsun da. Bütün forumlara copy paste yapıp da yazmışsın ben de gördükçe dayanamadım, 4 ay önce yani Aralık 2016’da talismanın fuller fulu opsiyonlusu bile 165000 etmiyordu. Maksimum 160000. bi dahaki sefere havalandırmayı açıp ön cama veri verirsin maksimum hadi senin için 10 sn.’de buğu falan kalmaz. Tekrar geçmiş olsun ama 165.000? diye bişey yok.

  22. 2 aydır kullanıyorum bu kadarını ummuyordum beklentilerin çok çok üstünde bir otomobil daha önce passat ve Mercedes kullandım hala duruyorlar ancak talisman bunların çok ötesinde her açıdan mükemmel yol tutuşu,akışı,yakıt tüketimi performansı rahatlığı konforu güvenli sürüş hissiyatı tasarımı fiyatı yani bir otomobilden ne bekliyorsanız daha ötesi başka ne denebilir 7 yıl passat 4 yıl Mercedes kullanmış ve 25 yıllık şürüş tecrübesi olan biri olarak söylüyorum tasfiye ederim ve iddia ederim ki ondan sonra hiç bir araçtan bu kadar memnun kalmayacaksınız

  23. 14.05,2017 de 2016 sıfır 1.6 dizel 130bg touch sedef beyaz aldım Daha 10 gün oldu kullanalı.Daha önce jetta dizelim vardı Passatla talisman arasında gidip geldim.Renautta uğradığımda 1adet 2016 sıfır araç olduğu söylediler fiyatınada 105,000 tl dediler .bir opel astranının bile 104 in olduğunu düşünürseniz fiyatı oldukça makul geldi.Gerçi 2017 yılında iken 2016 talisman sıfır almak bütçemede destek oldu.Son kararım passat 1.6 tdi comfortline iken fiyat ekonomisi yüzünden gnlüm talismana kaydı ve aldım.İyikide almışım.Manuel vites bendeki.D segmentini ve premium keyfini kesinlikle hissediyosunuz.Ayrıca dış tasarım resmen harika olmuş.İçerdeki hayalet göstergede insana keyif veriyor.İç tasarımda gayet şık ve premium havası var.Motor performansına gelirsek maluım renaulttun mercedeslerde ve nissanlarda kullandığı o müthiş motora sahip.Hani diyolar yaa sırtını koltuğa yapıştırıyor diye kesinlekle doğru ve yakıt tüketimide gayet başarılı.Passatta 145 k vermeyerek cebimde kalan 40 binde keyfime keyif kattı.Hani burda talismana sallayanlar merak ediyorum hiç talismanın koltuğuna oturdularmı acaba?

  24. Uzunca araştırmalarım sonuçu full+full 160 bg lik versiyonu aldım şimdi yorum zamanı . Onun bunun uzaktan görmüş iki dakika incelemiş kişilerin yorumunu kesip atın biz kullanıcı yorumlarını okuyup veya dinleyip öyle karar verin sonra begenmezseniz gidin başka araba alın tek cümle kuracağım . Daha önce mercedes cla ve c serisi kullandım sattım 2015-2016 , Bu fiyata böyle mükemmel bir araç yok talisman süper olmuş keyifle biniyorum . Bende yorumlara cok dikkat ettim zamanında terettütdede kaldım ama gercek kullanıcılarıyla konuştuğumda %85 i memnun olduğunu görünce aldım ki allah razı olsun onlardan araç süper en ufak birşey yok tabi bazılarında ufak tefek sorunlar cıkabiliyor bunlar insan yapımı cıkabilir olabilir mercedeste dahil hatalı araçlar cok cıkıyor bu arada benim arac 2016 yılı sonu üretilen arac yani ekran dokunmatiği değiştirilmiş parmak izi bırakmıyan birde ufak tefek hatadan arındırılmış versiyon beklememdeki en büyük etkende buydu cünki ilk üretim yılı olan araçlarda her zaman ufak tefek sorunlar olabiliyor ve fabrika kullanıcı şikayetlerine göre her üretim bantında bunları düzeltiyor gördümki 2016 2.yarısından sonraki üretilen araçlarda sıkıntı yok ve 2017 araçlarıda süper olur 2018 sonu 2019 yılındada makyaj girer buda eksik olan donanımlar getirtilirki şuanki donanımlar süper

  25. İlk aldığımda aracı bir süre kullandıktan sonra çok iddalı yorum yapmıştım araç her açıdan süper kendi seğmentinin üstünde ve şimdi yeni insignia ve yeni passata bakıyorum inceledim rekabet adına birşeyler yapmışlar ama anlaşılan Talisman a yetişmek için birsüre daha çalışmaları gerekiyor Talisman varken o araçlara o para verilmez şiddetle tavsiye ediyorum alanlar birdaha bu araçlara dönüp bakmayacak bile bir süre birkaç gün Talismanı kullandıktan sonra passat oyuncak gibi geliyor içine binince inanın motor seçenekleri donanımları tasarımı konforu ve vergiler düşünüldüğünde Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi ve en uygun araç olduğunu söyleyebilirim kesinlikle çok hatta çok fazlasıyla memnun kalacaksınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here