İlk Sürüş İlk Yorum: Fiat Egea Türkiye’de

39
137425
İlk Sürüş İlk Yorum: Fiat Egea Türkiye’de

İlk Sürüş İlk Yorum: Fiat Egea Türkiye’de

Tofaş’ın üretimi için 520 milyon dolar yatırım yaptığı kompakt sedan modeli Fiat Egea, satışa sunuluyor. İzmir’de deneyimlediğimiz araçla ilgili işte ilk izlenimlerimiz. Fiat Egea ilk sürüş…

Ezber Bozan Sedan 

‘Ezber bozan sedan’ sloganıyla lanse edilen yeni model markayı C segmentinde temsil edecek. Sedan olarak planlanan ve üretilen aracın önümüzdeki günlerde hatchback ve station wagon versiyonları da görücüye çıkacak.

Fiat Egea ismini Ege Denizi’nin İngilizce adından alıyor. Avrupa pazarlarında aracın farklı isimle ticarileştirilmesi düşünülüyor. Fiat Egea, 40’dan fazla ülkede satılacak. Aracın geliştirilmesi 3 yıldan fazla sürmüş ve toplamda 2 bin mühendis çalışmış.

Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak Fiat Egea, giriş versiyonundan itibaren tüketicinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla ayrıca dikkat çekiyor.

2. El Fiat Egea İlanları >>

Giriş seviyesini temsil eden Easy donanım paketinde; krom kapı kolları, 16 inç sac jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/MP3 Çalar, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Elektronik Stabilite Programı (ESP), Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

Bir üst donanım paketi olan Urban ise Fiat Egea’yı tam anlamıyla dolu dolu bir aile otomobili haline getiriyor. Krom ön ızgara, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, otomatik klima, hız sabitleme sistemi, park sensörü, Uconnect 5 inçlik dokunmatik ekran, 3.5 inçlik TFT yol bilgisayarı ekranıyla yan ve perde hava yastıkları gibi unsurlar bu donanım seviyesinde standart olarak yer alıyor.

Fiat Egea’nın en üst donanım paketi olan Lounge ise adeta otomobil severlerin tabiriyle “full’ün full’ü” bir donanım seviyesine sahip olarak müşterilerin karşısına çıkıyor. Fiat Egea’nın Lounge donanım seviyesinde; Urban donanım seviyesine ek olarak 17 inçlik alaşımlı jantlar, krom bagaj ve cam altı çıtası, elektrokromik iç dikiz aynası, far/yağmur sensörü, elektrikli bel destek ayarlı sürücü koltuğu, arka kolçak, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

Otomatik şanzıman 2016’ya

İlk etapta 1.4 litre 95 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Yılbaşına kadar 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek Fiat Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 HP’lik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren satışa sunulacak. 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

4532 mm uzunluğa, 1792 mm genişliğe, 1497 mm yüksekliğe sahip Fiat Egea, Tofaş tarafından geliştirilen 356 kodlu esnek ve modern platformunun sunduğu 2636 mm’lik aks mesafesiyle küçük sınıf sedanların üzerinde, kompakt sınıf sedanlarla ise rekabet eden boyutlara sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. 520 litrelik bagaj hacmi sunan sedan Fiat Egea, 5 yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak geniş alanı sunabiliyor. Ayrıca bagaj büyük açılma ağzı ve yükleme eşiğinin alçak olması sayesinde kolayca yükleme ve erişim avantajı sağlıyor.

Tüm bunların yanında Fiat Egea, bagajın otomatik açılma sistemi sayesinde sınıfının en verimli yük alanını sunuyor. Bununla birlikte Fiat Egea tüm yolcularına çok geniş bir iç alan sunuyor. İç uzunluk konusunda sınıfının en iyi değerlerinden birini sunarak hem ön hem de arka yolculara geniş bir diz mesafesi sağlıyor. Fiat Egea, yüzde 80’e varan yüksek dayanımlı çelik kullanımı ve bütünsel gövde tasarımı sayesinde mükemmel bir sürüş dinamiğine sahip. Bu sayede yüksek gövde rijiditesi ve çarpışma performansına rağmen düşük bir ağırlığa sahip olmasıyla dikkat çeken Fiat Egea, 100 bin deka newton metrelik burulma direnci titreşim ve sesleri azaltırken mükemmel bir sürüş konforu da sağlıyor.

İlk 2000 müşteriye özel indirim!

Kasım ayından itibaren 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak satışına başlanacak olan Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatına sahip. 1.3 litrelik dizel versiyon içinse 60.400 TL ödenmesi gerekecek. En üst versiyonu 70 bin 900 TL’den satılacak.  Autoshow Fuarı’ndan bu yana büyük ilgi çeken araç için 20 bin kişi ilgilendiğini bildirmiş ve kayıt bırakmış. Bu ilgi karşısında Tofaş ilk 2000 kişiye liste fiyatları üzerinden 2 bin TL’lik bir indirim uygulayacak.

Sürüş izlenimi

İzmir’de gerçekleştirilen lansmanda Yeni Fiat Egea’nın 1.4 benzinli ve 1.3, 1.6 litre dizel seçeneklerini toplamda 80 km Fiat Egea ilk sürüş kullanma fırsatı yakaladım. 1.4 litrelik ünite makul bir performansa sahip. Şehir içi için yeterli ancak otoyol sürüşlerinde vasatı aşamıyor. 1.3 litrelik dizel motor da yine makul bir performansa sahip. Fakat yüksek torku sayesinde şehir dışında da sürücüsünü yormuyor. Sadece alt devirlerdeki cansızlık bu modelde de hissediliyor. 1.6 litrelik dizel ünite ise gerçekten yüksek bir performansa sahip. Hatta Egea gibi bir otomobil için fazla bile gelmiş diyebiliriz. Burada aracın süspansiyonunda bahsetmek gerekli. Serte dönük bir süspansiyon kullanılmış, bu sebeple konfor düzeyi ortalamalarda.

Fakat Egea yol tutus konusunda güven veriyor. Gövde salınımları az. Direksiyon sistemi ise hissiz. Fakat en azından tepkileri lastiklere hızla iletiyor. Aracın yalıtımı da başarılı. Sadece rüzgar sesi iç mekana yansıyor. Egea, iç mekan genişliği ve fiyatlamasıyla başarılı olacağı garanti araçlardan birisi. Ancak tüketici cephesinde Fiat markasının imajını yükseltmeye katkı sağlayacak mı orasını zaman gösterecek.

YAZI: TULU DARICAN

2. El Satılık Otomobil İlanları

39 YORUMLAR

  1. aracın iç tasarımı çok modern olmuş gerek direksiyon gerek konsol gayet hoş, dış tasarımda güzel ancak sanki araç çok hafifmiş gibi gözüküyor biraz daha ağır görünüşlü durmasını tercih ederdim yine de ne olursa olsun bu motor ve şanzıman seçenekleriyle linea’nın tahtına oturacak gibi duruyor.

  2. Kasa ve motor seçenekleri olarak güzel bir araç yanlız… Bu araçta gözüme çarpan bir kaç eksigi sıralayayım cam tavan ve deri döşeme gibi opsuyonları yok elektrikli koltuk koltuk ısıtma yok bunlar biraz lüsk olabilir ama üzerinde üç yıl çalışılan bir araçta en azından üst donanımda olması gerekli ışıklı makyaj aynası, sogutmalı torpido gözü, arka cam perdeleri,elektirikli katlanır ayna, arka bölüm kalorifer ızgarası, çift bölge klima, ön cam ve far suyu ısıtması, far yıkama, ambiyans ışıklandırma, bu söylediğim özelliklerin birçoğu FİAT’ın yurtdışından gelen modellerinde var ayrıca stiker ve çeşitli aksesuar seçenekleride mevcut neden TÜRKİYE’de olmasın ki ??? değişik bir motor seçeneğide yoktur var olan motorlar fiat’ın

  3. Bence de Kerim bey bi çok konu da haklısınız ve saydığınız Egea da olmayan bir çok donanım Bravo da vardı ve italya da üretiliyordu Bravo. Bu kadar yatırım ve araştırmanın sonucu daha farklı olabilirdi katılıyorum size.

  4. tofaş arabalarını opsiyon ile doldurun , final listesi bir hyundai-opel eş donanımından yukarıda oluyor. agea’da aynı zeka (!) devam ediyor. hala 1970’lerin kafası ile gidiyor tofaş . he kardeşim he ! bir tek sizi zekisiniz . bir tek siz akıllısınız. bir tek sizlerin diploması var. bir tek sizin kafanız çalışır. bir tek siz anlarsınız . hala akıllanmadınız. hala milleti 1970’lerde ki gibi çaresiz zannediyorsunuz . boş bir arabaya o kadar para verip, opsiyon listesi ekleyince hyundai-opel ………… daha fazla olacaksa daha fazla fiyat olacaksa neden gidip sizin tenekenizi alacağız ? MFÖ sizler için çalıyor ; “sen neymişsin be abi ” oturup dinleyin … kendini zeki zannetmekle zeki olmak arasın da dev bir fark vardır tofaş ve koç grubu yöneticileri (!)

    • KATILIYORUM..HYUNDAİ ACCENT KULLANIYORUM 2008 MODEL SERVİSE BIRAKMAM GEREKTİ 2020 MODEL EGEA KİRALADIM ..KESİNLİKLE SÜRÜŞ KALİTESİ BERBAT..KOSKOCA GÖVDEYE 1.3 MOTOR KOYUP MULTİ JETLERLE SÜSLEMEKLE PERFORMANS KAZANAMIYORSUN.ARABA İSTEĞİNİZE GEÇ CEVAP VERİYOR.ŞANZUMANDAN SESLER GELİYOR…MİLLET NASIL BU ARABAYI ALIYOR.ANCA MECBURİYETTEN ALIRSIN BELKİ AYAĞIM YERDEN KESİLSİN DİYE..AMA ARTIK O ESKİ EZİK MİLLET YOK TABİİ..HERKES KADIN ERKEK ARAÇ SAHİBİ VE ÇITA YÜKSELDİ..

  5. 120 hb dizeli kullandım dikatimi çeken motor ve teker sesi içeride fazlaca duyuluyor,ve eğer aracın lastiklei aşırı şişirilmediyse, iyi bir yolda aşırı sarsıntı vardı kendimi fiorinada hissettim, zaten kullanım ve motor özellikleri aynen fio gibi,aracın dış görünüşüne lafım yok çok iyi diyebilirim, ancak içeride ön konsol çok yüksek görüş kısıtlı.
    sonuç;bindiğim aracın fiyatı indirimle 65000 tl idi ,değerlendirmelerimin ışığında fiyatı bence 45-50 bin tl yi geçmemeli,bu fiyatta ısrar ederlerse çok satış yapacağını zannetmiyorum.

  6. 1,6 dizel full normal vites seçeneği için fiyat aralığı 50,000 – 52,000 aralığında olabilirse bütün tercihleri zorlar. Diğer belirtilen fiyatlar çok uçuk. 102 EKRAN TELEVİZYONUN 1,500 TL , Bir navigasyon cihazının 300,00 – 500,00 TL ye satıldığı ülkede , Bir geri görüş kamerası , bir navigasyonu var diye 10,000 – 20,000 fark mı olurmuş. ? Çıtaları dahi kaale almışsınız.FIAT ın bu ülkeye ah de vefa borcu var unutmayalım lütfen.

  7. ARAÇIN DIŞ GÖRÜNÜMÜ GÜZEL AMA SENE 2016 OLMUŞ GÜNDÜZ FARI YERİNE NEDEN LED KULLANMADI 2000 MÜHENDİS.ARACIN MOTORUNA DİYECEK BİŞİ YOK .6 VİTESLE GAYET ATAK VE TASARRUFLU BU KONUDA KİMSE BİŞİ DİYEMEZ.AMA KAPORTA KALİTESİ VE İÇ HACİMDE KULLANILAN MALZEMELERİN KALİTESİ OLDUKÇA DÜŞÜK .KAPILARDA SERT PLASTİK HİÇ YAKIŞMAMIŞ.BAGAJ HACMİ GAYET İYİ.FİATIN KOLTUKLARINI KİM YAPIYORSA HEMEN İŞTEN ATMALILAR.DİĞER MODELLERKİLERLE AYNI.HA DOBLO HA EGEA İKİSİDE UZUN YOLDA ÇOK RAHATSIZ EDİYOR VE SERT.YOL AYDINLATMA FARLARI 2016DA SINIFTA KALMIŞ.SES SİSTEMLERİ VASAT.TAM ŞİRKET ARABASI.

  8. çin’de ki “Fiat Viaggio” nun bir bir kopyası . gelir seviyesi düşük çin’liler için üretilen “Fiat Viaggio ” türki-YE ‘de orta gelir seviyesi vatandaşları keklemek için “Fiat Egea” ısıtılıp piyasaya sürüldü . millet bozulmasın diye far-stop-panjur’da ufak-tefek değişikliklerle piyasaya sürüldü … hala 1970’lerin kafasındasınız …………….

  9. biraz fiat olarak daha titiz çalışın ucuza maliyet ile bi yere gelmek çok zor vasatı geçmeyen bi araç daha verilen bunca emeğe

  10. 2015 tasarimi arac yapiyorsun ve haala camlar da sikisma sensoru yok lineadan devam etmisler kafa koparan cinsinden.
    1997 mareanda mercek var 2015 egende o bile yok.bagaj kapaginda haala U demiri var ve kaplama bile yapmamislar.
    arka koltuklar cok yukarda ve rahatsiz. bide yavan kaplamasinin ortasini dis bukey kaplamayla arkalar iyice rahatsiz.
    Arka tarafta havalandirma bile koymamislar. malzeme kalitesi ve iscilik kotu.
    Sadece arabanin dis kasa gorutusu ve 1.6 multijet motor iyi.

  11. iç ve dış tasarımı çok iyi, düşük yakıt tüketimli motorundan tut geri görüş kamerasına kadar her birşey düşünülmüş. yerli üretim bir araç kötüleyenleri anlamakta zorlanıyorum.

  12. Doğu ile Batı arasında sembolik bir köprü görevi gören Ege Denizi’ne övgü niteliği taşıyan Egea Projesi’nin ilk modeli olan Fiat Egea sedanın ürün geliştirme sürecinde 2.000 Tofaş ve FCA birlikte görev yapıyor. Fiat Egea üretime geçmeden önce Güney Amerika’dan kutuplara kadar dünyanın pek çok yerinde Tofaş ve Fiat test pilotları tarafından test edildi. Bu yeni kompakt sedan model testler sırasında 8.7 milyon kilometre yol kat etti. Tofaş mühendislerinin öncü rol aldığı Fiat Egea kademeli olarak 40’tan fazla ülkede satışa sunulacak. Ürün olaraksa Fiat Egea Linea’nın başardıklarının daha iyisini yapma iddiasında ve kompakt sınıf müşterisi tarafından uygun fiyatlı bir alternatif yerine pahalı olmayan bir rakip olarak görülmek istiyor. Peki Fiat’ın yeni sedanı bunun başarabilecek potansiyele sahip mi? Fiat’ın Ægea Project olarak tanımladığı kompakt sınıf modellerinden ilki ve sedan karoserlisi. Önümüzdeki aylarda bir hatchback ve bir de station wagon karoserli versiyon tanıtılacak ama bu 3 modelin birbiriyle ayrışan tasarım öğelerine sahip olacağı yönünde bilgi aldık. Temel olarak Fiat 500X ve Jeep Renegade’te kullanılan yeni nesil altyapı üzerinde yükselen Egea küçük sınıf sedanlarla kompakt sınıf sedanların arasında kalan boyutlara sahip. Kabul etmek gerekir ki Egea’nın 4,53 cm’lik boyu ve 2,64 metrelik aks mesafesi kompakt sedanların biraz gerisinde kalıyor. Ama yine kabul etmek gerekir ki bu ebatlar küçük sınıf sedanlardan daha çok kompakt sınıf sedanlara yakın. Egea’nın boy

  13. Egea modelini satışa sunmaya hazırlanan Fiat cephesinden ilginç bir açıklama geldi ve Egea’nın birebir rakibi olmadığı belirtildi; yani Renault Fluence Fiat tarafından bir rakip olarak görülmüyor. Alfredo Altavilla tarafından yapılan açıklamaya göre firmanın hedefinde düşük maliyetli araçlar var. Buradan da hareketle Dacia’nın düşük fiyat politikasını hedeflediklerini belirten Fiat yetkililerine göre Dacia’nın var olmadığı bir sınıfta olmalarından ötürü Egea sınıfında çok şanslı ve birebir bir rakibi yok. Ancak ülkemizdeki duruma bakarsak Renault Fluence aslında Fiat’ın tam da aradığı ancak görmezden geldiği rakip. Gerek bayi ağı ve marka imajı, gerek teknik özellikleri gerekse boyutlarıyla aslında Egea ile birebir rakip olan Fluence 32.252 adetlik satışıyla geçtiğimiz yıl en çok satılan model olmuştu. Fiat Egea’nın fiyatlarının 49.900 TL’den başlayacağı açıklandı. Renault Fluence’a göre oldukça uygun olan fiyat etiketinde dikkat çeken nokta ise modelin ülkemizde üretilmesine ve %75 civarında yerlilik oranına sahip olmasına rağmen Avrupa’da 12 bin Euro civarında satılacak olması. Yani ülkemizde üretilen ve pek çok parçasında Türk iş gücünün kullanıldığı otomobil ÖTV nedeniyle Avrupa’da daha uygun fiyatla yeni sahiplerini bulacak.

  14. Acaba sizin sitede bir problem mi var? Neden yazdığım yorumları paylaşmıyorsunuz. Lütfen yazdığım yorumları paylaşırsanız sevinirim. Kolaygelsin

  15. fiat arka frenleri disk yapmadıkça,içerideki kaliteyi wv seviyesine getirmedikçe ve yerli üretim olduğu halde fiyatlarını bu seviyede tuttuğu sürece fiat almayacağım.

  16. YENİ ALDIM SALTİKTE BALON VARDI ARKA ÇAMURLUK İÇİ MACUN VEYA SİLİKON GARİP BİRŞEYDİ ÖNTANPON KAPORTAYLAN BİRLEŞTİĞİ YER YAMUK YUMUK ÇOK ÇİRKİNDİ YÜZGARLI HAVADA GEZME YAPIYOR İÇ AKSAMDAN EMNİYET KEMERINDEN SESLER GELİYOR TEYİBİ OYUNCAK GİBİ VEN EN ÖNEMLİSİ 61000 TL VERDİM ARKA FİRENLER KAMPANA TAMBİR İLKELLİK BUZAMANDA KANPANA FİREN DÜNYADA YOK FAKAT FİAT VAZGEÇEMİYOR NEDENSE EN ÖNEMLİSİDE EGEA BİNİCEK KİŞİLER BEL AĞRISİ FİTİĞİ VARSA TAVSİYE ETMEM YOKSADA BİNDİKTEN SONRA ZATEN OLUCAKSINIZ BÜKADARMI SERT SUSPANSİYON OLUR ARKADAS KISACASI 45000TL HAKKIDIR 61000TL NEOLUYOR ARKADAŞ PİYASAYI HYUNDAİ RENO PEJO CİTROEN KAPICAK YANLIŞ FİAT POLİTİKANİZ VAR

  17. Bende egea 1.6 full var.gayet hos ve kullanisli dun aksam 200km/h yaptim ve 190 a kadar sarsinti olmadi.virajlarda savrulmasini 140 km/h denedim sıkinti yasamadim

  18. Şu anda ülkemizde Avrupa, Afrika ve Ortadoğu için üretilmekte olan sedan modelin bu yıldan itibaren Dodge logosu ile Meksika’da da satılması bekleniyor. Görüntüdeki sunum da Meksika’ya yönelik. Modelin dış cephesinde karakteristik Dodge ön panjuru ve revize edilmiş tampon göze çarpıyor. İç kabini henüz göremiyoruz ancak Dodge’un kabinin renk seçeneklerini ve logoları değiştirmesi bekleniyor. 2016 Dodge Neon’un boyutları da Egea / Tipo ile benzer olacak; uzunluk 4.5 metre, aks açıklığı 2.64 metre, genişlik 1.78 metre ve yükseklik 1.48 metre. Tipo 510 litre bagaj kapasitesi ile geliyor. Yeni Dodge Neon Tipo’nun motorlarını da devralacak. Bunlar arasında 90 hp 1.3 litre ve 120 hp 1.6 Multijet dizel motorlar da var. Ayrıca 1.6 litre E-Torq ve 1.4 litre “FIRE” benzinli motorlar da sunulacak. 5 kademe manuel ya da 6 kademe otomatik vites de şanzıman seçeneklerini oluşturuyor.

  19. 1.6 dizel çok gürültülü izalasyon zayıf birde en lüks donanım konfor gitti temprada bile arka havalandırma var bunda yok aynalar elektrikli katlansa kapıları kiltlediğinde camlar aaynalar teyip filan oto. kapansa sesli komut olsa mesela fiyatın içine koyun birde 1.3 ü lüks pakette alamıyorsun istediğin motoru istediğin pakette alsa insan…….

  20. İtalyan otomobil devi Fiat dün başlayan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Egea modelinin hatchback ve wagon versiyonlarının tanıtımını gerçekleştirdi. İstanbul Autoshow 2015’te tanıtılan Fiat Egea’nın sedan versiyonundan sonra bu yıl hatchback ve wagon versiyonlarının da tanıtılacağı açıklanmıştı. Üzerindeki örtüyü Cenevre’de indiren iki araç temel olarak sedan aracın tasarımını paylaşıyor. Sedan modele kıyasla LED gündüz farları, geniş bir arka bagaj, tavan rayları ve yeni arka stoplara sahip olan Egea/Tipo Wagon’un bagaj hacmiyle ilgili bir veri bulunmuyor, fakat sedan versiyonunun 520 litrelik bagaj hacmi göz önüne alındığında kullanıcıları oldukça geniş bir bagaj hacmi bekliyor. Egea/Tipo’nun hatchback modeli ise yeniden tasarlanmış arka kısmıyla oldukça yırtıcı duruyor. Bu araçta da tıpkı wagon modelindeki gibi LED gündüz farları bulunuyor. Motor gamında 1.3 ve 1.6 litrelik Multijet II dizel seçeneklerinin yanı sıra 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli motorların da yer alacağı Egea ailesinin yeni üyesinde 5 ve 6 ileri manuel şanzıman ile opsiyonel olarak 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri bulunacak. Tamamı Bursa’da üretilecek araçların hatchback versiyonu Mayıs wagon versiyonu ise Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak.

  21. fuar da tanıtılan hatchback ile s.wagon versiyonları ile sedan egea nın alakası yok onlar her yönden dahaiyi egea neden böyle yapmışlar bilmem konsol onların farklı daha güzel gözüküyor farlar, özelliklerde ona keza egea kasa güzel okadar diğer güzellikler diğerlerinde…. reklamda sessiz diyor .1.6 dizele binmiyorlar herhal çok gürültülü……

  22. Daha önce yeni Doblo’yu ‘Ram PromasterCity’ adıyla Amerika’ya ihraç etmeye başlayan Tofaş bu kıtaya ikinci modelini de göndermeye hazırlanıyor. Sedan, Hatchback ve Station Wagon kasa tiplerinden oluşan Fiat Egea projesi Tofaş’a yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Tofaş, büyük ölçüde kendi mühendislerinin katkısıyla geliştirdiği ve geçen yıl üretimine başladığı Egea Sedan’ı Amerika’ya ihraç edecek. İlk etapta Meksika’da pazara sunulacak olan Egea burada Dodge Neon olarak satılacak. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu Dodge’un Kuzey ve Güney Amerika kıtasının yanı sıra otomotiv sektöründe bilinirliği yüksek güçlü mirasa sahip bir marka olduğuna dikkat çekerken bu marka adına üretim yapacak olmalarının önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Eroldu “Türkiye’de üretilen Egea Sedan modelimiz Dodge Neon adıyla bu pazara ihraç edilecek. Egea Sedan ile Dodge markasını portföyümüze katarak Amerika kıtasında bir kapı daha açıyoruz. Dodge Neon’u bu yıl içinde Meksika’ya Bursa’dan ihraç etmeye başlayacağız. Meksika pazarında aracın sadece benzinli motora sahip versiyonları satışa sunulacak” diye konuştu. Bunun için ek bir yatırım yapmadıklarını, mevcut yatırım içinde gerekli değişiklikleri yaptıklarını da hatırlatan Eroldu Meksika pazarında satılan araçların özelliklerinin Türkiye’yle benzerlik gösterdiğini, bu nedenle bazı tasarım unsurlarının dışında araçta büyük çaplı değişikliğe gitmeyeceklerini ifade etti. Egea Doblo’dan sonra Tofaş’ın Amerika kıtasına ihraç ettiği ikinci model olurken, Bursa’

  23. Tofaş, Doblo’dan sonra Egea sedanı Amerika kıtasına efsane Dodge markasıyla ihraç edecek. Dodge Neon ilk etapta Meksika’da satılacak. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Amerika’ya Dodge’la yeni bir kapı daha açtık” dedi. Sınır tanımayan Türk otomotiv sektörüne bir müjde daha Cenevre Fuarı’nda geldi. Doblo’yu ‘Ram PromasterCity’ adıyla ABD’ye ihraç eden Tofaş bu kıtaya ikinci modelini gönderecek. Tofaş 1 milyar dolarlık yatırımla Bursa fabrikasında ürettiği Egea Ailesi’nin sedan versiyonunu ABD kıtasına ‘Dodge’ markasıyla ihraç edecek. Şirket Bursa’da üretilen Egea sedanı ‘Dodge Neon’ ismiyle ilk etapta Meksiya’ya yollayacak. Tofaş’ın üretim yaptığı marka sayısı Dodge’la birlikte (Fiat, Ram, Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall) 7’ye çıkmış oldu. TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Kuzey ve Güney Amerika dahil tüm Amerika kıtasında güçlü bir mirasa sahip Dodge markasını da ihracat portföylerine kattıklarını açıkladı. Eroldu “Dodge bilinirliği yüksek güçlü mirasa sahip bir marka. Tofaş olarak Dodge markasına üretim yapacak olmamız çok önemli bir adım. Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz. Meksika önemli köprü bir pazar. Meksika’da yılda 1.4 milyon adet araç satılıyor 3 milyon araç üretiliyor. Egea Sedan Dodge Neon adıyla bu pazara ihraç edilecek” dedi. Egea sedan ile Amerika kıtasında bir kapı daha açtıklarını kaydeden Eroldu Dodge Neon’u bu yıl içinde Meksika’ya ihraç etmeye başlayacak.

  24. İtalyan otomobil devi Fiat sedan, hatchback ve station wagon karoserli kompakt Egea – Tipo ailesinin ardından SUV segmentinde yer alacak yeni modelini de hazırlıyor. İlk olarak ülkemizde Egea ismiyle kompakt sedan modelini satışa sunduktan sonra Tipo ismiyle de Avrupa pazarına çıkaran Fiat 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği Egea -Tipo hatchback ve Tipo station wagon modelleri ile kompakt ailesine iki yeni üye daha kazandırdı. Bununla yetinmeyen İtalyan üretici SUV segmentine artan ilgiden de yararlanma isteğiyle birlikte yeni bir modelin daha hazırlıklarını sürdürüyor. Kompakt SUV pazarında yeni Seat Ateca, Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Renault Kadjar ve Ford Kuga gibi modelleri hedef alan yeni Fiat SUV markanın 500X modeli üzerinde konumlanacak ve Freemont’tan daha küçük boyutlara sahip olacak. 2014 yılı sonunda açıklanan beş yıllık plan çerçevesinde hazırlanmakta olan yeni kompakt SUV 2017 yılının son günlerinde yollara çıkacak. Yeni Fiat SUV’nin 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkması bekleniyor.

  25. 2015 İstanbul Otomobil Fuarı’nda yeni Egea’nın sedan versiyonunu tanıtan İtalyan otomobil üreticisi Fiat bu yıl gerçekleşecen Cenevre Otomobil Fuarı’nda da Egea’nın hatchback ve station modellerini tanıtmıştı.Hatchback ve station Fiat Egea’ların markanın ülkesi İtalya’da satışa sunulacağı fiyatları açıklandı. İtalya’da 12.500 Euro yani 40 bin TL fiyat etiketi ile satılan Fiat Egea Sedan modeli 520 litrelik bagaj hacmi ile segmentinde oldukça uygun fiyatlı kalıyor. Cenevre’de tanıtılan hatchback modeli ise 12.750 Euro’ya yani yaklaşık 41 bin TL’ye satışa çıkaran Fiat, Egea hatchback modelinde ise yalnızca 440 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Bolca yükleme alanına ihtiyacı olan aileler için ise Fiat Egea Station Wagon modeli 15.900 Euro’dan (51 bin TL) satışa sunuluyor. Bu modelin bagaj hacmi de 550 litre olarak açıklandı.
    Tabiki İtalya’da geçerli olacak bu fiyatların Egea’nın en düşük motor seviyesi olacak 1.4 litrelik 95 beygir güç üreten versiyonda geçerli olduğunu da belirtelim. Egea’nın hatchback ve station wagon versiyonlarında da 1.6 litrelik dizel motor 120 beygir ile görev yapacak. Hatchback ve station wagon Egea’da 50 litrelik yakıt tankı kullanan Fiat nedendir bilinmez sedan modelde 45 litrelik yakıt kapasitesi sunuyor.
    Ayrıca Fiat Egea hatchback ve station wagon modellerinde arka disk frenler yer alırken sedan modelde hala geleneksel kampana frenlere yer veriliyor. Donanım olarak yeterli standart özelliği bulunan Egea’ların girişi seviyesinde; 6 airbag, yok

  26. Geliştirilmesinden, test edilmesine, ülkemize büyük bir gurur sağlayan Egea’nın hatchback versiyonu da banttan indirildi. Fiat Egea ailesinin ikinci ürünü olan Hatchback modelimizin üretimine başladık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ömer M. Koç’un katıldığı törenle ilk Egea Hatchback banttan indirildi. Ömer Koç yeni Egea Hatchback üretim bandından inmesi şerefine düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Aracı ilk kez Eylül ayında Mustafa Koç tanıtmıştı. TOFAŞ Otomobil A.Ş.’nin Bursa’daki fabrikasında Egea Hatchback serisi üretimine başlandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Ömer Koç ise Egea modeliyle 2023 yılına kadar 1 milyon 300 binlik bir üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı.

  27. Tofaş Egea ailesinin ikinci ürünü olan Hatchback modelinin üretimine başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Tofaş çalışanlarının da katıldığı törenle ilk Fiat Egea Hatchback üretim bandından indirildi. Törende konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Koç Topluluğu’nun lokomotif şirketlerinden biri olan Tofaş, son yıllarda tarihi yatırımlar gerçekleştirerek en kuvvetli dönemini yaşıyor. Bugün üretimine başladığımız Egea Hatchback ile bu başarının daha da ilerilere taşınacağına inanıyorum. 1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçirilen Egea ailesi kapsamında 2023 yılına kadar 1.3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” dedi. Egea’nın Tofaş’a kazandırdıklarının rakamlarla sınırlı olmadığını, Ar-Ge’de ulaşılan yetkinliğin de bir ifadesi olduğunu vurgulayan Cengiz Eroldu “1994 yılında kurulan Ar-Ge’miz bugün 600’ün üzerinde çalışanı ile Fiat Chrysler’in Avrupa’daki 2. büyük Ar-Ge merkezi konumundadır. Tofaş olarak Ar-Ge’ye bugüne kadar yaklaşık 40 milyon Euro yatırım yaptık. 10 yıldan bu yana da ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye aktarıyoruz. Patent başvuru sayımız 350’ye ulaşmış durumda. Tofaş Ar-Ge olarak Avrupa Birliği araştırma projelerinde öncü görevler üstleniyoruz. Emisyon değerleri, yakıt tüketimi ve maliyet de

  28. İtalyan otomobil devi Fiat sedan, hatchback ve station wagon karoserli kompakt Egea – Tipo ailesinin ardından SUV segmentinde yer alacak yeni modelinden sonra Egea – Tipo crossover’ın sosyal medya da görselleri yayınlandı. İtalyanların Fiat Egea’ya olan ilgisi tam gaz devam ediyor. Bu sefer ki ps çalışması bir crossover – offroad üzerine. Bence gayette güzel bir çalışma olmuş.

  29. Tofaş, Egea ailesinin ikinci ürünü olan Hatchback modelinin üretimine başladı. Törende konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç “Tofaş son yıllarda tarihi yatırımlar gerçekleştirerek en kuvvetli dönemini yaşıyor. Bugün üretimine başladığımız Egea Hatchback ile bu başarının daha da ilerilere taşınacağına inanıyorum. 1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçirilen Egea ailesi kapsamında, 2023 yılına kadar 1.3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Tofaş çalışanlarının da katıldığı törenle ilk Fiat Egea Hatchback üretim bandından indirildi. Tofaş’ın Ar-Ge sürecine liderlik ettiği Egea Projesi’nin ikinci modeli Fiat Egea Hatchback’in üretimi Bursa’da düzenlenen törenle başladı. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Koç Holding işbirliğiyle faaliyetlerini sürdüren 7 global markaya binek ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Tofaş fabrikasında düzenlenen törende konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç Türkiye otomotiv endüstrisi ve Tofaş için önemli ve heyacan dolu bir gün olduğuna dikkat çekti.

  30. Fiat’ın ülkemizde Egea ismiyle satışa sunduğu kompakt sedan modelinin hatchback karoserli versiyonu Tipo adıyla Bursa yollarında görüntülendi. Fiat 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Dünya prömiyerini gerçekleştirdiği kompakt hatchback modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Ülkemizde Egea ismiyle satılan sedan modelin yanında ikinci seçenek olacak araç Egea Hatchback ismiyle ülkemizde satışa çıkacak. Avrupa pazarında ise sedanda da olduğu gibi Tipo ismiyle satılacak olan araç yapılan testler sırasında görüntülendi. Bursa – İzmir otoyolunda testleri gerçekleştirilen yeni Tipo, 4.37 m uzunluğunda, 1.79 metre genişliğinde ve 1.50 m yüksekliğinde olacak. 440 litrelik bagaj hacmine sahip olacak Fiat Tipo, 1.3 MultiJet turbodizel 95 HP ve 1.6 MultiJet 120 HP dizel seçenklerin yanında ayrıca ECO versiyonu da olan; Fire 1.4 16v 95HP, 1.4 t-Jet 120 HP ve 1.6 E-torQ 110 HP benzinli motorlar ile sunulacak.

  31. Fiat Türkiyedeki adı ile Egea avrupadaki adı ile Tipo’nun sedan kasasından sonra hatchback ve station kasalarının tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından gerçekleştirdi. Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station müşterilerin kişiliklerine, konfor anlayışına ve yükleme kapasitelerine göre farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde güçleri 95 hp ile 120 hp arası değişen Euro 6 emisyonuna uygun dizel, benzin ve Benzin/LPG motor seçenekleri ile sunulacak. Araçlar teknolojik olarak öncelikle kabin içerisinde kullanıcının konforunu arttıracak ve rahat bir alan sağlayacak yenilikler sunuluyor. Araç 3 farklı donanım seviyesi ile sunacağı bu konforu çeşitlendiriyor. Güvenlik konusunda ise araç 6 hava yastığı ve ESP denge kontrol sistemini standart olarak sunacak. Fiat, Egea sedan ile girdiği orta-compact segmentinde ki yerini Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station modelleri ile sağlamlaştırmak istiyor. 2015 yılında satışına başlanan 4 kapılı Egea şimdiye kadar 35 bin adetten fazla sattı. Dünyada ki ekonomik duruma rağmen bu satışı yapabilmesi ve hiç girilmemiş pazarlara girmesi Fiat Egea’nın başarısını anlatır gibi. Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan “Best Buy Car 2016” ödülünü, Avrupanın önde gelen araba magazin yazarlarının verdiği oylar ile alan Fiat Egea bu çıkışını devam ettirmek istiyor. Tasarımın kalitesi, konfor ve aracın çok yönlü olması Fiat’ın bu aracı satarken neden “you don’t need much to get a lot” (fazlası için daha çok olmasına gerek yok) sloganı

  32. “Fazlası için daha çok olmasına gerek yok” sloganı ile satış stratejisini yürüten Fiat yeni Modelleri olan Egea Hatchback ve Egea Station fiyatlarını açıkladı. Fiat kullanıcıların beğenisine sunduğu son modelleri olan Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station’nın Eylül ayı satış fiyatlarını İngiltere’de açıkladı. Rakipleri arasında yer alan Opel Astra ve Ford Focus’dan daha uygun bir fiyatla satışa sunulan Egea’nın ilk satış adetleri merak konusu. Orta kompakt sınıfta rekabet edecek olan Egea, sınıfında ki diğer araçların sundukları ile aynı özellikleri daha uygun bir fiyata kullanıcılara sunuyor. Fiat Egea Hatchback £12,995 Sterlinden, Fiat Egea Station ise £13,995 Sterlinden başlayan fiyatlar ile İngiliz pazarında kendine yer arayacak. Verilen fiyatlar Fiat’ın 1.4 litre 95 hp manual vites benzinli motoru için verilmiştir.

  33. Fiat egea da güzelbir kampanya yapmaları lazım bence mesala 30,000 tl ye 30 ay sıfır faiz olmalı vatandaşı kredi faizinden kurtarmanın tekyolu böylebir kampanyaya kimse hayır demez çünkü egea vaz geçilmez bir araç,

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here