Nissan Qashqai 2014’ün En Güvenli Kompakt Aile Otomobili Seçildi

4
2474

Nissan Qashqai, bağımsız test organizasyonu Euro NCAP tarafından en güvenli kompakt aile otomobili seçildi. Qashqai, özellikle çocuk ve yetişkin koruma testlerinde olağanüstü performansıyla ödüllendirildi.

Ödüllü Crossover Nissan Qashqai, bağımsız test organizasyonu Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testleri sonucunda rakiplerini geride bırakarak ”En Güvenli Kompakt Aile Otomobili” seçildi. Nissan’ın övgüye değer bu son başarısı, 2014 yılında X-Trail ve Pulsar için alınan Euro NCAP ödülü ile birlikte güvenilir üretici marka kimliğini daha da güçlendirdi.
Maksimum Koruma İçin En Yüksek Puan
Önden çarpma testinde Qashqai’nin yolcu kabini, sağlam yapısını korudu. Darbe sonrasında sürücü yerindeki cansız manken incelendiğinde ise sürücü ve ön yolcunun hem diz hem de uyluk bölgesinin zarar görmediği görüldü. Qashqai, yandan çarpma testinde de vücudun her kısmını çok iyi koruduğu için bu bölümden maksimum puan aldı.
Qashqai, çocuklar ve bebekler için de ileri düzeyde koruma sunuyor. Dinamik testlerde kullanılan çocuk mankenlerin test sonuçlarından gelen veriler değerlendirildiğinde, çocukların zarar görmediği ortaya çıkıyor. Böylelikle Qashqai, çocuklar için güvenilirliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.
Yolcu ve çocuk güvenliğini en tepe noktada tutan Qashqai, yayalar için de koruma sağlamayı unutmuyor. Yayaya çarpma durumunda mümkün olan en az hasarı vermeye yönelik tasarlanan ön tamponuyla, maksimum puan aldı.
En Başından Tasarlanmış Güvenlik
Qashqai’nin güçlü Euro NCAP performansının ana faktörünü gelişmiş güvenlik teknolojileri ağı oluşturuyor. Yenilikçi “Nissan Güvenlik Kalkanı” içerisindeki elektronik sistemler hem sürücüye hem de yolculara yüksek pasif güvenlik seviyesini sağlıyor.
Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem, Yorgunluk Algılama Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Otomatik Uzun Far Asistan ve Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Qashqai’nin sunduğu Güvenlik Kalkanı teknolojilerinden bazıları. Nissan Güvenlik Kalkanı aynı zamanda, Çevre Görüş Sistemi teknolojisi sayesinde Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Hareketli Nesne Algılama Sistemi’ni mümkün ve ulaşılabilir kılmaktadır.
Başarı Öyküsü Devam Ediyor…
Tasarım ve mühendislik aşamalarıyla birlikte üretimi de İngiltere’de gerçekleştirilen Nissan Qashqai; teknoloji, güvenlik, kullanışlılık ve verimlilik konularında bir bütün olarak rakipsiz olmayı sürdürüyor. Euro NCAP testinde Qashqai’nin elde ettiği sonuç, Nissan ve Qashqai’nin süregelen başarı hikayesinin son adımını oluşturuyor. Nissan’ın İngiltere, Sunderland’te bulunan ve üretim performansıyla rekor kıran fabrikasında üretilmeye başlanan Qashqai ile birlikte her 61 saniyede banttan yeni bir Qashqai iniyor.

4 YORUMLAR

  1. Avrupanın en çok satan SUV’u, Türkiyede Duster’ın ardından ikinci ençok satan.Birçok rakibinde dizel seçeneği yokken hem 1.5 hem de 1.6 dizel (sınıfının en güçlü motoru)sunabilmesi,ayrıca yine 1.2 115 bg turbo benzinli seçeneğiyle, çağdaş-yepyeni tasarımıyla en iyi seçenek.

  2. Kompakt SUV sınıfının en iddialı otomobillerinden Nissan Qashqai üç yıl üst üste “What Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçilerek hat-trick yaptı. İngiltere’de üretilen Nissan Qashqai; yüksek verimliği, pratikliği ve çevre dostu yapısıyla ödüle layık görüldü. Nissan Qashqai “What a Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçildi. Üç yıldır üst üste ödül alan Nissan Qashqai böylece hat-trick yapmış oldu. Her yıl Londra’da gerçekleştirilen törende 16 rakibini geride bırakarak “Yılın En İyi Kompakt SUV”u seçilen Nissan Qashqai, ayrıca £15,000-£25,000 fiyat aralığında “Best Buy” da seçildi. What Car? elemelerinde öne çıkan Nissan Qashqai 1.5dCi 110 n-tech; verimlilik, yakıt ekonomisi, çevreci dizel motor, yumuşak süspansiyon, kaliteli iç mekan ve zengin ekipman seviyesi gibi özelliklerle juri tarafından övgü aldı. What Car editörü Jim Holder ödül ile ilgili yaptığı açıklamada “Nissan Qashqai bu kategoride aldığı üçüncü ödülle hat- trick yapmış oldu. Sunderland tesislerinde üretilen kompakt SUV sahip olduğu özelliklerle güçlü rakiplerini geride bıraktı. Sadece sınıfının en yakıt cimrisi ve çevre dostu araçlarından biri olmakla kalmayan Nissan Qashqai, aynı zamanda yol rüzgarı, yuvarlanma ve motor gürültüsünden izole çok iyi yalıtılmış kaliteli iç mekanıyla da dikkat çekiyor. Pratik yapısıyla da beğeni toplayan Qashqai, yol konforuyla da yolcularını şımartmayı başarıyor” ifadelerini kullandı.

  3. Otoyollarda tek şeritli sürüş imkanı sunan makyajlanmış Nissan Qashqai ile otonom sürüş teknolojisinin ilk adımı atılıyor. 2017 yılında İngiltere’deki Sunderland tesislerinde üretimi yapılacak olan teknoloji markanın 2020 yılında hayata geçireceği otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar için önemli bir kilometre taşı olacak. Nissan Qashqai gelecek yıl markanın ilk otonom teknolojisine sahip modeli olacak. Nissan’ın en önemli tesislerinden biri olan İngiltere’deki Sunderland tesislerinde üretilen Qashqai makyajla birlikte devreye alınacak olan ‘Piloted Drive 1.0’ özelliğiyle yoğun trafikli otoyollarda tek şeritli otonom sürüş imkanına sahip olacak. Gerçekleştirilen yoğun testler sistemin araç üzerindeki sensörlerle çevreyi çok iyi taradığını ve güvenilir olduğunu kanıtladı. Nissan için bir mihenk taşı olan ve otonom sürüş teknolojisini ulaşılabilir kılma hedefi açısından da önemli bir niteliğe sahip yeni teknoloji, markanın akıllı mobilite vizyonu ve geleceğin akıllı otomobillerine giden yolda 360 derecelik bir yaklaşım sunuyor. Markanın otonom sürüş teknolojisi 2016 yılı içinde ilk olarak Japonya pazarında ulaşılabilir fiyatlarla “Pilot Drive 1.0¨ adı altında satışa sunulurken Avrupa pazarında ise yol demoları gerçekleştirilecek.
    Konuyla ilgili 2016 Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda açıklama yapan Nissan Avrupa Başkanı Paul Willcox premium otomobillerde kullanılan teknolojileri milyonlarca sürücü için ulaşılabilir kıldıklarını ifade ederken “Nissan Qashqai her zaman

  4. Nissan’ın Avrupa’daki 30 yıllık üretim tarihi süresince bantlardan en fazla inen modeli Qashqai oldu. 2016 Şubat ayı sonu itibariyle toplamda 2 milyon 398 bin 134 üretim adetine ulaşan Qashqai markanın daha önceki rekortmeni Micra’yı geride bıraktı. İngiltere’deki Sunderland Fabrikası’nda üretilen ve defalarca ödüle layık görülen Qashqai Nissan’ın Avrupa’da en çok üretilen modeli oldu. 10 yıldan kısa bir sürede Şubat ayı sonu itibariyle toplam 2 milyon 398 bin 134 adet üretilen Qashqai’den önce bu ünvan 2 milyon 368 bin 704 adetlik üretim adediyle markanın Avrupalı ikonlarından biri olan Micra’daydı. Nissan’ın Avrupa Üretim Satınalma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Lawther Qashqai’nin tanıtılmasıyla birlikte ortaya yeni bir sınıf çıktığını ve modelin crossover segmentine yeni standartlar eklemeyi sürdürdüğünü söylerken, “Qashqai’nin bu başarısı sayesinde Sunderlend fabrikamız İngiltere’nin en büyük otomobil üretim tesisi haline geldi. Qashqai aynı zamanda Nissan’ın Avrupa’daki satış adetlerini rekor seviyelere çıkmasında da büyük rol oynuyor. Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren kavuşacağı otonom sürüş teknolojileriyle Nissan’ın crossoverlar için çıtayı daha da yukarı çekmesini sağlayacak.” ifadelerini kullandı. Avrupalı tüketicilerin beklentilerini karşılamak üzere Nissan’ın İngiltere’de bulunan tasarım ve teknoloji merkezlerinde geliştirilen Qashqai Japon markanın Avrupa’daki en çok satılan modeli olma özelliğini taşıyor. Nissan Qashqai’ye olan talep ha

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here