Jeep’in Renegade Hard Steel konsepti Cenevre’de

0
1072

Efsanevi Jeep markası, 85’inci Uuluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerine çok özel bir sürpriz hazırladı.

 Jeep, off-road kabiliyetini stil ve teknoloji ile harmanladığı özel üretim Renegade Hard Steel konsept modelini ilk kez Cenevre’de macera tutkunlarının beğenisine sunuyor. Jeep ile birlikte FCA Tasarım Merkezi ve Mopar işbirliğiyle tasarlanan yeni araç, gelecekte Renegade modellerinde kullanılacak benzersiz Mopar aksesuarlarını göz önüne sererken, sağladığı sayısız kişiselleştirme seçeneğiyle Renegade’in bu yöndeki güçlü potansiyelini de ortaya koyuyor. Jeep Renegade’in off-road versiyonu Trailhawk baz alınarak tasarlanan yeni konsept model, orijinal modellerin özelliklerine duyulan saygıyla, benzersiz ve büyüleyici bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Yeni aracın “teknolojik” yönü, havacılık ve denizcilik endüstrisindeki son teknoloji gövde tasarımlarını da çağrıştıran, zımparalanmış çelik kaplama kaportayla estetik bir biçimde ilişkilendiriliyor. Kükürtlü siyah renk kontrastı, aracın ızgara, tavan barları, ayna kaplaması, 16 inç jantları, kaput üstü hava kanalları, çamurluk ve tampon gibi noktalarında kendini fazlasıyla hissettiriyor.

 

Aynı güçlü uyarlama, kabinde zımparalanmış çelik uygulamasının ayrı bir renk kattığı torpido gözü, hoparlör, vites kutusu ve havalandırma kanallarının çerçevesinde de kendini gösteriyor. Tasarım detayları, aracın içinde, koltuklardaki kapı panellerindeki ve başlıklara işlenen Trailhawk logosundaki açık gri dikişlerle mükemmel bir şekilde devam ediyor. Bu farklı yaklaşım, Jeep Renegade Hard Steel’in, otomotiv sektöründe bütünüyle bir yenilik olan, kurşun rengi seçkin Frau® Century derinin kullanıldığı döşemelerinde de hayat buluyor. Yıllarca süren zorlu bir elişçiliğinin ürünü olan yüksek kaliteli döşeme, aynı zamanda 1912’de kurulan markanın yüzüncü yılına da bir saygıyı ifade ediyor. Araç şehirli görünümünün yanında, en aşırı maceralara da yabancı kalmıyor. Renegade Hard Steel konsepti, yükseltilmiş süspansiyonlar, Trailhawk işlemeli alt koruma levhası ve her arazi türüne uygun geniş BF Goodrich lastikleriyle çok iyi bir uyum sağlıyor. 

 

Araca bağlı römorkda yer alan dokunmatik ekranlı yeni Uconnect® LIVE sistemi, internetten müzik (Deezer), İnternet Radyo (TuneIn), haberler (Reuters), gerçek zamanlı trafik bilgisi Tom Tom LIVE gibi platformların yanı sıra Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara erişimi mümkün kılıyor. Bu yeni sistemin, Haziran ayından itibaren Jeep model ailesinde ilk kez Renegade modelinde kullanılması planlanıyor. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here