Sıfır araba ve ikinci el araçları karşılaştırmak gerekirse, sıfır kilometre araç almanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

Satın almayı düşündüğünüz arabanın sıfır ya da ikinci el olması ne tamamen avantajlı ne de tamamen dezavantajlıdır.

Zira her iki satın alma modelinin de kendine göre olumlu ve olumsuz tarafları söz konusudur. Burada önemli olan sizin ihtiyacınızın ne yönde olduğudur.

Eğer uzun yıllar kullanacağınız, aldıktan sonra satmayı düşünmediğiniz ve sizi tamir, onarım, yedek parça derdiyle yormayacak bir arabaya ihtiyacınız varsa biraz daha fazla verip sıfır kilometre almanız tavsiye edilebilir.

Ancak aldığınız arabayı bir kaç yıl sonra satmayı düşünüyorsanız, en son teknoloji ya da en son özellikler sizi çok da etkilemiyorsa temiz, bakımlı bir ikinci el araba almak sizin için daha mantıklı olabilir.

Peki, sıfır ve ikinci el arabaları karşılaştırmak gerekirse, sıfır kilometre araç almanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

1Sıfır Araba Almanın Avantajları Nelerdir?

1. Aynı markanın aynı modelleri olan ancak biri sıfır kilometre diğeri ikinci el olan iki aracı karşılaştırdığınızda sıfır arabanın yeni özelliklerinin sunacağı konfor farkı hemen dikkatinizi çeker.

Zira, tüm otomobil üreticileri her yeni üretimde yeni teknik özellikler sunarak konfor ve kaliteyi en az bir adım öne taşımak isterler. Eğer sıfır aracın sunacağı bu yenilikler sizin için çok önemli değilse aynı markanın aynı modelinin ikinci el olanını tercih edebilirsiniz.

2. Şöyle içi mis gibi yeni kokan, her ayrıntısına ilk kez sizin dokunacağınız, motoru henüz yağ, is, pasla hiç tanışmamış bir otomobili kullanmak gibisi yoktur.

Sadece döşemelerdeki koruma streçlerini sökmek ve arabanın ilk sahibi olmak için bile sıfır kilometre araba almak isteyenler çok da haksız sayılmazlar.

3. Motor, elektronik aksam ve diğer tüm parçalar ilk kez kullanılıyor olduğu için henüz aşınma, tıkanma, paslanma gibi kullanım kaynaklı arızalar size çok uzaktır. Uzun bir süre böyle sorunlarla karşılaşmadan arabanızı gönül rahatlığıyla kullanmanın keyfini sürebilirsiniz.

Uzun bir süre oto sanayiye yolunuz düşmez. Sıfır araçlarda sunulan üretici firma garantisi alıcı için çok önemli bir avantajdır. Bu da alıcıya ikinci el araba almaya oranla büyük bir güven sunar.

4. Sıfır araç alırken alım işlemleri ikinci el alım satım işlemlerine göre hem çok daha kolay hem de çok daha güvende hissettiren bir süreç sunar.

5. Sıfır arabanızı alacağınız satıcı, zaten evrakları hazırlamıştır ve sizden sadece kimlik fotokopinizi ister. Ödemeyi yapar yapmaz da üretici firma garantisiyle birlikte arabanıza sahip olursunuz.

Sıfır araba

Oysa 2. el otomobil alırken notere gitmek, banka ödemesini yapmak gibi bir dizi işlemi kendi başınıza sağlamanız gerekir. Ayrıca banka ödemesini yaparken satıcıya güvenme konusunda da endişe duyabilirsiniz.

2Dezavantajları Nelerdir?

1. Kontağı çevirdikten sonra yani artık araba sıfır kilometre olmadığında değeri ortalama 2-4 bin TL arasında düşer.

Bu da sıfır kilometre arabaları, ortalama 1 yaşındaki muadillerine göre ekonomik olmayan bir seçenek haline getirir.

2. Kaportasında en ufak bir çizik bile olmayan sıfır kilometre arabanızı sokakta bir başına bırakmak çok zordur. Çizilme, darbe alma korkusu sizi uykunuzdan edebilir.

3. Kısa vadede satmayı düşünüyorsanız sıfır kilometre bir otomobil size satışta muhtemelen zarar ettirir. Zira, salt sıfır kilometre olduğu için ödediğiniz ekstra bedel ikinci el satışında düşer.

Bu nedenle uzun süre kullanmayı düşünüyor, ekstra bir durum söz konusu olmadıkça satmayı planlamıyorsanız sıfır araba almanız önerilir.

4. İkinci el araba almanın avantajlarından en önemlisi fiyatının sıfır muadiline göre çok daha uygun olması ve vergi konusunda da daha avantajlı fiyatlar sunabilmesidir.

Zira, sıfır arabaların vergileri ikinci ele göre yüksektir.

Hayalinizdeki sıfır kilometre otomobile arabam.com sıfır km sayfasından ulaşabilir, detaylı filtreleme yaparak fazla zaman harcamadan aradığınızı bulabilirsiniz.

Sıfır Kilometre İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Sıfır araba

1 YORUM

  1. Sıfır araba almanın bir artısı kalmadı ne yazık ki, ikinci el araba alıp üzerine çiçek gibi olacak şekilde masraf etsen yine sıfıra yaklaşmak mümkün olmaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here