Dacia Duster’ın Popülaritesi Artıyor!

0
1712

Dacia, Romanya’da doğmuş daha sonra da Renault ile bir işbirliği yapmış olan ulaşılabilir, modern görünümlü ekonomik araç olma felsefesiyle üretim yapan otomotiv markası. 4×4 seçeneği, güçlü performansı, az yakıt tüketimi, uygun fiyatı ile dikkat çeken Dacia Duster ise son bir kaç yıldır ülkemizde beklenenden daha fazla popüler oldu.

Trafikte çok fazla görmeye başladığımız Dacia Duster, hem ikinci el otomotiv piyasasında büyük ilgi görüyor hem de sıfır kilometre satışları oldukça iyi. Peki, onu kısa sürede bu kadar popüler kılan, Türk otomobil kullanıcısındaki alışılmış “köklü Avrupa markası otomobil alırım” algısını yıkarak talep görmseini sağlayan özellikler neler? Dacia Duster hakkında merak edilenleri, onu öne çıkaran özellikleri sizin için araştırdık. İşte size Dacia Duster’ın tercih edilme nedenleri dosyası:

Yüksekten Bakma Lüksü: Hem ülkemizde hem de dünya genelinde Jeep, Suv model denilen ve genellikle de 4×4 ya da 4×2 çeker olan yüksek araçlar prestijli, güçlü ve dinamik bir imaja sahipler. Bu prestijli etki, güçlü hissettiren yapı ya da yola hakim olma duygusu veren geniş görüş mesafesi yüksek araçların markası, modeli ve yaşı ne olursa olsun ilgi görmesini sağlıyor. Yani yüksek aracın her daim gideri var. Dacia Duster da yüksek yapısıyla, trafiğe hakim hissettiriyor ve prestijli ya da güçlü bir imaj sunuyor. Bu özelliği de onun, fiyat & performans açısından aynı kategoride yer alabilecek sedan, hatchback modellere göre daha fazla tercih edilmesini sağlıyor.

Bozuk Zeminde Konforlu Sürüş Avantajı: Ülkemizde sürüş keyfini baltalayan yolların ortasındaki çukurlar, oyuklar düşünülürse hem şehir dışında hem de şehir içinde konforlu sürüş sunabilen, sarsılmadan ilerlemenizi sağlayan yol tutuşu ile Dacia Duster iyi bir seçim. Geniş yanaklı lastik yapısı ve başarılı süspansiyon salınımı ile en bozuk yolda bile sürücüye de yolculara da konfor sağlayabiliyor. Dacia Duster test sürüşleri de özellikle son model için bu görüşte. 

Uygun Fiyatlı ve Havalı: Dacia marka araba alma fikriyle yola çıkan pek çok kişi, Dacia Duster fiyatlarını incelerken hem sıfır kilometre hem de ikinci el Dacia Duster arabaların ulaşılabilir fiyatlarıyla karşılaşır. Dacia Duster’in her yaştan kullanıcı tarafından giderek artan talebinin temelinde de bu uygun fiyatlar başka bir deyişle ulaşılabilirlik yatıyor.

Hem Ucuz Hem Kolay Onarım Konforu: Bazı Avrupa marka otomobiller, tüm dünyada sahip oldukları haklı prestije rağmen özellikle ülkemizde parça değişimi konusunda cep yakarlar. Zira, ithal olan tüm parçalar oldukça pahalıdır ve arıza, kaza ya da zaman aşımı nedeniyle değişmeleri gerektiğinde sahibini biraz zorlarlar. Dacia Duster, kullanım süresi boyunca vereceği arızaları hemen her oto bakım- tamir ustasının kolayca çözebileceği fazla komplike olmayan yapısıyla sürücüsüne öncelikle ulaşılabilir tamir hizmetiyle konfor sunuyor. Ayrıca kaza ya da yıpranma sonucu değişmesi gereken parçalar söz konusu olduğunda cep yakmadan oldukça uygun fiyatlarla yedek parça satın alma avantajı da kullanıcının yüzünü güldürüyor.

Büyük Araç Az Yakıt Tüketimi: Dacia Duster’ı popüler kılan en önemli etkenlerden biri yakıtın oldukça pahalı olduğu ülkemizde yakıt tüketimini gerçekten çok iyi optimize ediyor olmasıdır. 4×4 ve 4×2 seçenekleri ile çok cazip bir dizel& Suv/4 çeker birlikteliği yaşatarak, yüksek araç kullanımını lüks olmaktan çıkarıyor. Sürekli

Kendini Geliştiren Bir Tasarım: Dacia Duster, bir kaç yıl önce iç tasarımda fazla özenli olmaması ve makyajındaki eksiklikler nedeniyle eleştiriliyor ancak tasarruflu yakıt, uygun fiyatlı yedek parça alımı, yüksek görüş sunması ve geniş yanaklı lastik yapısıyla yine de belirli bir kesim tarafından ilgi görüyordu. Son yıllarda hem iç tasarımda hem de dış görünümde yapılan önemli tasarımsal ve donanımsal değişimler eleştirel gözle bakanalrın da Dacia Duster’a ilgi duymaya başlamasına bu maceracı, güçlü, asi ama halktan tarzı beğenmesine neden oldu.

Güçlü Dacia Servis Ağı: Bir Renault grubu markası olan Dacia, ülkemizde 215 servis noktasında hizmet veriyor. Üstelik bu servis ağını ülke geneline yaymayı oldukça iyi başarmışlar. Dacia markasının Dacia Duster, Dacia Sandero, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV, Dacia Dokker, Dacia Dokker Van modellerine ait ilanlar için arabam.com/dacia sayfasını inceleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here