arabam.com

 

Tedarik araçları şimdi yayında!
Hemen inceleyin kar etme fırsatını kaçırmayın!
Arabam Tedarik
Ücretsiz İlan Ver
  • 2 dakikada ilan ver
  • İlanın hızlıca onaylansın
  • 8 milyon alıcıya ulaş
  • Aracını sat
Ücretsiz İlan Ver
Trink Sat
  • Araç bilgilerini gir, teklifimizi gör
  • Ücretsiz ekspertiz randevunu al
  • Güvenle ve zahmetsizce bize sat
  • 15 dakika içinde paran cebinde
Trink Sat

İkinci El Anadol Fiyatları ve Modelleri

(1 Sonuç)
Aramayı Kaydet Favori Arama Kaydedildi
Görünüm:
  Model İlan Başlığı Yıl
Kilometre
Renk Fiyat
Tarih
İl / İlçe
arabamcom - oto ekspertiz Uzman gözünden detaylı ekspertiz

Anadol A2 SL

Sahibinden Anadol A2 SL 1981 Model

Bej
Karşılaştır Karşılaştırmadan Çıkar Favorilerimde Favoriye Ekle Gizle Göster
Göster

Bu ilanları incelemek ister misiniz?

Anadol

Anadol, ülkemizde çok sevilmiş birçok kişinin anısı bulunan hatta ve hatta günümüzde dahi sevenleri tarafından aktif olarak kullanılan bir araçtır. Türkiye’nin yerli otomobili olarak akıllara kazınmıştır. Anadolun üretimi yaklaşık olarak 30 yıl önce sonlanmış olsa da günümüzde hala daha yollarda olan Anadol marka otomobiller mevcut. Ancak eski ve bulunması zor bir araç olduğu için Anadol fiyatları bir hayli fazladır. İkinci el Anadol fiyatları hakkında bilgileri ikinci el Anadol ilanları bölümünden öğrenebilirsiniz. Anadol markasının tarihi ve hikayesi yazımızın devamında bulunacak.

 

Anadol Tarih

1928 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan Otokoç firması, ardından 1946 yılında alınan Ford temsilciliği, Vehbi Koç’un yerli otomobil fikrine inanmasını sağlamıştır. Yerli otomobil için çalışmalara başlayan Vehbi Koç, Ford ile birlikte çalışmaya başlar. Yapmış olduğu girişimlerin devamında 1959 yılında Ford Otosan kurulur. Bu fabrikada Ford marka kamyonların montajı yapılıyordu. Fabrikada çalışmalar güzel bir şekilde devam ederken; Fuarda görülen cam elyaf ve polyester sıvısının birleşimi ile ortaya çıkan fiberglastan oluşan bir araç, Koç ailesinin dikkatini çekti.

 

Tam da bu zamanlar ülkemizde yaklaşık 100 bin otomobil vardı. 1 yıl içerisinde satılan yeni araç sayısı ise 3 bin kadardır. Yerli otomobil üretimi aşamasında lazım olan kalıpların üretimi için 50 milyon dolar kadar bütçe gerekiyordu.  Otomobil başına kalıp maliyeti ise 4 bin dolar olarak hesaplandı. 4 bin dolar bir aracın neredeyse satış parası olduğu için mantıklı gelmemiştir. Sonra fiberglas fikri akıllarına girer. Yerli otomobilin fiberglas malzemeden üretilmesine karar verilmiştir.

 

Karşılaşılan onca zorluk olmasına karşın, fiyatı 30 bin lirayı geçmeyecek ve 10 adet üretilecek şartlarıyla izin alınmıştır. Aracın şase ve motorları hariç diğer parçaların tamamı Türkiye’de üretilmiştir. Araca koyulacak isim için de bir yarışma oluşturulur. Yarışmanın ödülü 10 bin tl olmuştur. 86 bin 318 adet başvuru sonucunda Anadol ismi seçilir. Logo da ise anadolunun sembollerinden biri olan Hitit geyiği kullanılmıştır.

 

Anadol A1 Yollarda

İlk Anadol 26.800 liradan Şubat 1967’de satışa sunuldu. Kalorifer ve radyo opsiyon olarak 1000 liraya satılıyordu. 1.2 litrelik motora sahip olan 2 kapılır Anadol, ilk seride 1750, sonraki yıl ise 8.000 adet kadar üretildi. A1’den sonra ise 1969 ve 1971 yıllarında makyajlanarak piyasaya sunulmuştu. 1972 yılında Akdeniz oyunları için üretilen yeni model ise MK2 olarak bilinmektedir.

 

Anadol A1’in başarılarından biri de Renç Koçibey ve Demir Bükey pilotluğunda 1968 Trakya Rallisinde birincilik kazanmasıydı. Ayrıca başka bir Türk pilot İskende Auroban’nın pilotluğunda 30 bin km menizl ve 8 aylık sürede Avrupa Afrika Rusya Rallisinde Anadol A1 ile yarışmış ve bu yarışı tamamlamayı başarmıştı.

 

1975 yılında üretimine son verilen A1’in satış rakamı 19715 olarak kayıtlara geçti.

 

Anadol Pikap

A1’in ardından üretimine başlanan ve bir tesadüfle ortaya çıkan Anadol’un kamyonet modeli, birden fazla isme sahiptir. Bunlar; Anadol pikap, Anadol kamyonet, Anadol P2 idi. Üretilişindeki temel amaç; Otosan’da bulunan malzemelerin taşınmasıydı. Araç üretilince mühendisler tarafından beğenildi. Bu durum aracın bu haliyle piyasaya sürülmesini sağladı. Satışa çıkmaya başladığı yıl 1971, üretimine son verildiği yıl ise 1991’dir. Geçen zamanda üretim ve satış sayısı ise 36.892 olarak gerçekleşti. Bu sayı markanın en çok üretilen 0tomobili olmasını sağladı.

 

Anadol A2

1970 yılında satışa başlanan Anadol A2, dünyanın fiberglas yapıya sahip ilk 4 kapılı aracı oldu. Güvenlik testine sokulan ilk Türk otomobili olan A2, 35.668 adet satıldı. Bu dönem Anadol markasının yükselişlerinden biridir. Anadol modellerine ilgi bir hayli artmıştır. Bu durum, Anadolu’da birçok şehre Anadol için ön kayıt bürolarının açılmasına neden olur. Bu bürolarda insanlar Anadol satın almak için kuyruğa girerler.

 

 Anadol STC-16

Süper Türk Canavarı olarak bilinen Anadol STC-16, 73 ve 75 yılları arasında üretilmiştir. En sportif Anadol unvanının da sahibi olmuştur. Bu araçta bulunan motor ise 1.6 cc’lik ford motorudur. Birçok rallide yarışan STC-16 ülkemizde zaman tüneli isimli filmin de yıldızı olmuştu.

 

Anadol A5

1973 yılında piyasaya çıkan A5’in bir diğer ismi de Anadol SV-1600 olmuştur. Dünyanın ilk fiberglas 5 kapılı station aracı olarak bilinen A5, 9 yıllık üretim sürecinde yaklaşık 6.500 adetlik satış rakamına ulaşmıştır.

 

Anadol Böcek

1975 yılında üretimi başlayan Anadol Böcek, tasarım itibariyle hiçbir araca benzememektedir. 2 yıllık üretimi boyunca 203 adetlik satış rakamına ulaşmıştır. Bir diğer adı da A6 olan bu modelin özelliği, ihtiyaca göre farklı tasarımlara sahip olabilmesiydi. Martı kanat, offroad, askeri ve çekici versiyonları bulunuyordu. Günümüz şartlarına kadar böyle bir araç üretilmedi. Hala daha dünyanın en garip tasarımına sahip otomobilleri arasında bulunmaktadır.

 

Balta Burun Anadol

Modelin asıl ismi Anadol A8’dir. Volvo ve Saab markasının ürettiği otomobillerden esinlenerek üretilmiştir. 4 kapılı Anadol A8, 1.013 adet üretilmiştir. Balta burun olarak adlandırılmasının en büyük sebebi ön bölümünün tasarımından kaynaklanır.

 

Günümüz Şartlarında Anadol Satın almak

Günümüz şartlarında Anadol satın almak birçok kişinin isteğidir. Güncel ikinci el anadol fiyatları göz önüne alındığında bu, herkesin yapabileceği bir şey değil. Anadol otomobil fiyatları Anadol’un nadir bulunan bir araç olması sebebiyle olması gerekenin bir tık üzerinde seyrediyor. Arabam.com ikinci el ilanları arasında ikinci el anadol ilanları vardır. Bu sayfayı ziyaret ederek satılık anadol fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Devam Et
Bu sayfa en son 10 Mayıs 2024 20:47 tarihinde güncellenmiştir.