Subaru, yıllardır spor otomobil çağrışımı yapıyor. Aslında marka, bu konudaki şöhretinde çok da haksız değil. Özellikle binek otomobilleri spor tasarımla buluşturma konusunda gerçek bir uzman Subaru. 2 kapılı coupe karoser tipindeki Subaru BRZ, 2017 yılına yenilenen tasarımıyla merhaba dedi. Spor otomobil sevenlerin favori otomobilleri arasında yer alan model, 2017 yılına hızlı bir giriş yaptı. Türkiye’de de satışa sunulan Subaru BRZ, motoru, çekiş gücü, tasarımı ile çok konuşulacak gibi….

2017 Model Subaru BRZ ‘nin Nesi Yenilendi?

Malzeme kalitesindeki artış değişimle ilgili ilk dikkat çeken detay. Hem iç tasarımda hem de donanımda malzeme kalitesi hissediliyor. Özellikle kırmızı deri detayların yer aldığı iç mekanda çok çekici bir görünüm oluşturulmuş. Güç aktarma organları, süspansiyon sistemi, fren donanımı, egzoz sistemi yenilendi. Güvenlik standardı yükseltilen araçta yeni arka spoiler ve alaşım jantlar da dikkat çekiyor. Dijital detaylarda da elbette 2017 senesine uygun değişimler yapılmış. Örneğin 6.2 inçlik oldukça kullanışlı bir ekrana sahip. Altı ileri manuel şanzıman veya otomatik kullanmak isteyenler için yine altı kademeli otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor.

 2.0 litrelik düz dört, bir alüminyum giriş sistemini besleyen güncellenmiş bir hava kutusu alır; Daha serbest akışlı egzoz manifoldları ile eşleştirilmiş 3,0 milimetre daha büyük tüplere sahiptir. Silindir kafalarında, eksantrik mili ve valf yüzeyleri, sürtünmeyi azaltmak için daha sıkı bir parlatma işlemine tabi tutulur. Direkt yakıt enjeksiyon pompası, sürtünmeyi daha da azaltmak için ayarlanmıştır. Pistonlar, daha fazla güç için bilyeli dövülmüş ve krank mili yatakları güçlendirilmiştir.

Tork hala 6400 rpm’de zirveye çıkarken, daha düşük devirlerde azalır. Yine de, 3500 ile 4800 rpm arasındaki torkta karakteristik düşüş var.

Güç yükseltmesi neredeyse hiç fark edilmezken, daha belirgin olan şey, son diferansiyel oranının 4.10: 1’den 4.30: 1’e değiştirilmiş olmasıdır. Bu da sürücünün hızı tatlı bölgede tutmasına yardımcı olur. Otomatik şanzıman sipariş eden alıcılar, önceki 200 hp motor ve 4,10: 1 son çekiş ile yetinmek zorunda kalacaklar.

VSC yenilendi

Bir diğer önemli değişiklik ise Subaru dilinde VSC denilen stabilite kontrol sisteminin yeniden programlanmış olmasıdır. VSC, önceki BRZ’lerde eğlence algıladığı anda müdahale ediyordu. Bu yeni ayar, 2017 için yeni, daha da liberal bir Pist ayarı ile değiştirilen eski Spor moduna benziyordu. Artık stabilite kontrol güvenlik ağını aktif bırakmak isteyen sürücüler bunu çok daha az sıkıntıyla yapabilirler. Önceki BRZ’nin VSC’si, arka lastikler kavramayı kaybetmeye başladığında aniden devreye giriyordu. Ancak yeni programlama daha yumuşak, daha az müdahaleci.

İKİNCİ EL BRZ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here