Modifiye Araba Merakı Artıyor!

0
1983

Sıfır araba fiyatlarının vergilerle artışı, ikinci el piyasasına yansıyan dolar krizi derken otomobil sahibi olmak özellikle de hayalinizdeki gibi bir otomobile sahip olmak iyice zorlaştı. Belki de modifiye trendi size aradığınız çözümü sunabilir.

1980’lerde başlayan bir akım olan ve ilk önceleri çılgın sürücülerin show araçları olarak görülen modifiye arabalar, bugün eğitim ve bilgi gerektiren bir oto dekorasyonu, oto restorasyonu olma yolunda ilerliyor. Oto modifiye alanında kariyerini şekillendiren iç mimarlar bile var. Modifiye edilmiş bir araçla trafiğe çıkmak ise özel hissettiriyor. Yani modifiye konusu artık çılgın yarışçıların tekelinden çıktı. Bir tasarım ve tarz meselesi haline geldi. Türkiye’de de gerek eski model arabasını yenilemek ve ona biraz ruh katmak isteyenler gerekse de özel modifiye merakı olanlar modifiye konusuna ilgi göstermeye başladılar.

Modifiye Oto Nedir?

İngilizce bir sözcükten türeyen ve değiştirmek, kişiselleştirmek anlamına gelen modifiye, dış görünüş ya da teknik tarafta veya her ikisi için uygulanabiliyor. Arabanın orjinalliğini değiştiriyor.

En İyi Modifiye Nerede Yapılır?

En iyi modifiye sizin ne istediğinizi anlayan bir ekibin, aracınıza zarar vermeden ve onu en kaliteli işçilikle kişiselleştirmesidir. Ülkemizde modifiye yapan pek çok atölye mevcut. Özellikle İstanbul ve Bursa bu konuda çok zengin. Modifiye için gittiğiniz atölyeden daha önce yapılmış işlerini isteyebilir, bu konuda ne ölçüde deneyimli olduklarını, vizyonlarının sizin ki ile uyuşup uyuşmadığını sorgulayabilirsiniz.

Modifiye Pahalı mı?

Modifiye fiyatları kullanılan malzemeye, yapılan değişikliğe, işçiliğe göre değişir. Ama en çok da pazarlığa göre değişir. Zira bu işin henüz oturmuş bir piyasası yok.

Her Arabaya Modifiye Yapılır mı?

İstediğiniz her arabaya modifiye yaptırabilirsiniz. Ancak arabanın orijinalliği bozulduktan sonra onun ikinci el oto piyasasında alıcısı biraz daha niş olacaktır. Dolayısıyla yaptırmadan önce iyi düşünmek gerekir.

Modifiye Arabanın Fiyatını Düşürür mü?

Alıcısı seri üretim bir araç modeline göre özel ve sınırlı bir kitle olacağı için düşürebilir. Ancak modifiye meraklılarının da hazır yapılmış bir modele ilgi duyacaklarını unutmamak gerekir. Yani modifiyeniz doğru alıcı ile buluşabilirse fiyatı düşmek yerine yükselebilir de. Modifiye arabanızı satmak ya da modifiye edilmiş ikinci el oto almak için arabam.com ilanlarını inceleyebilirsiniz.

Modifiye Oto İçin Kasko Yapılır mı?

Modifiye yapılmış bir araba artık orijinalliğini kaybeder. Bu da ona genel Kasko Sigortası kapsamının uygun olmayacağı anlamına gelir. Kasko yapılır ancak özel teminatlı poliçeler hazırlamak gerekir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here